Wednesday, 7 May 2014

Seronoknya Nak Berniaga!.

Assalamualaikum,



haaa bercerita pasal meniaga, seronokkan meniaga,, bg sesiapa yang meniaga mesti tahu, dan bagi orang yang makan gaji mcm aku ni,, mula la terbayang nak cuti senang, takyah pikir kene marah dengan boss, yer la kalau dah niaga tu mmg semua sndiri la kan, tapi kene tau meniaga ni penat tau, kene pikir masak-masak dan kalau nak niaga ni takleh pikir, harini bukak kedai esok dh tutup.. no no no tak mo gitu,

ok alhamdulillah setelah beberapa bulan pening dan kesian melihat mr.H masih tidak cuti, bekerja hari-hari, aku mula memikirkan kalau-kalau ada kerja lain yang die boleh buat,, almatlumlah,, skrg ni keje susah nk cri,, ada pun nk required itu dan ini, so, mr.H memberi cadangan untuk meniaga,, aku ni bkn taknak meniaga,, tp memikirkan modal, nak niaga apa, tempat niaga,,, haaa dan banyak lagi,,

sebelum berkahwin kitorang mmg ada niaga di bazar ramadhan, meniaga air, sbb waktu tu aku bekerja dan mr.H juga bekerja,,, tp alhamdulillah kalau rezeki Allah itu, dapat juga kami buat duit raya.. and kali ni, mr.H betul-betul tekat untuk meniaga, dah berapa bulan mencari tapak, masih tak jumpa,, dan kebetulan,, kawan mr.H ada meniaga di Downtown Jalan Reco, dan kami saja lah mengajukan soalan,, ada tak tapak niaga kt sini.. terus laju die cakap.. haaa ko nk niaga ke? ada ni sebelah aku,, wahhhhhhh..

serius? ok serius, setelah bincang tanya berapa harga tapak semua,, dan kitorang pun buat keputusan nk meniaga ape,, so balik tongang tongeng pikir,, dapat idea nk meniaga.. ting ting ting!.. nak tau ape yang kami akan niaga,, tunggu.. nanti kalau dah confirm dan kedai dah dilancarkan nti aku promo supaya korang boleh la datang menerjah kitorang disitu.. hehheheh

sangat excited sebenarnya.. tp jangan over sangat husna, kang tak jadi. nangis kau!

ok thanks for your time
XOXO Puan Husna

p/s: doakan semoga kami berjaya ya.. :)

29 comments:

  1. semoga bisnes berjaya ye una.. klik2 darlie utk una

    ReplyDelete
  2. Wahh ! Buka kedai bajula kakak. Pastu sponsor aku. Eeehhh ! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju? emmmm will consider it.. hahahah nanti kalo kedai dh bukak sila dtg ye.. potong reben

      Delete
  3. semoga berjaya. Jangan mudah putus asa. Rezeki ada dimana-mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ arz,, insyaallah,, i will try my best ewaaahhhh hehe

      Delete
  4. Semoga berjaya dalam mencari rezeki yang halal..
    Teruskan semangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nur.. insyaAllah semoga dimakbulkan doa tu.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. TQ kak farah,, nti kedai dh bukak dtg tau heheh

      Delete
  6. try la berniaga.... mane tahu rezeki kan...nanti dah bukak gerai leh gtau kite..t kite jadi customer kat sane..hihi... dh lame tak jengah downtown jalan reko...bukan ape payah parking...nak parking kat econsave malas pulak...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wha, TQ sheyla,, ok nanti dah bukak kedai una update laju2 hehehe

      Delete
  7. wahh bestnya..
    teringin ada kedai sendiri.. skrg ni try2 je bsnes online.. lgpn msh study lg..
    nak niaga apa tu? hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh anne,, rahsia nanti baru bg tau niaga ape,, xpe blaja dulu nanti dh abis blaja kalau ada rezki meniaga la eh.. hehehe

      Delete
  8. meniaga sebenarnya merupakan satu benda susah nak start tapi sekali dah mula memang tak nak berhenti sebab best..last year punya ramadhan pun sy meniaga gak part time..memang penat tapi rasa puas, this year tatau lagi nak buat ke tak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl azlan,, mmg seronok meniaga ni,, penat tp puas hati,, sbb usaha kita sendiri untuk rezeki sendiri kan..

      Delete
  9. best meniaga ni...semoga berjaya dgn bisnes nnt...

    ReplyDelete
  10. semoga dipermudahkan dan berjalan lancar ye...all da best dear..:)

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya tau, niat kena betul, semangat kena kuat!.. mama doakan awak berjaya...amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ mama, insyaAllah i try my best ewahhhh heheh

      Delete
  12. hai dear, lupa nak beritahu.. jom main "games" dengan mama..

    http://www.mamaniza.com/2014/05/the-liebster-award-saling-kenal.html

    ReplyDelete
  13. Meniaga best..tapi kena jiwa kental la, sebab risiko tinggi...meniaga dah macam kais pg mkn pg..btw..gud luck =)

    singgah dari blog http://cintanelly.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ nelly,, tak pe biar mati mencuba jangan mati kecewa kan,, ewaahhh ayat over husna ni hahaha

      Delete
  14. Berniaga memang bessstttt... susah senag, jatuh bangun sume kita rase..nak mnghadapi karenah customer juga jadi makanan harian kita.. harus tabah dan sabar, cekal... Insyallah....

    Salam perkenalan.. Jom singgah page fb kami https://www.facebook.com/580234235365326/photos/a.606764476045635.1073741831.580234235365326/657662337622515/?type=3&theater

    ReplyDelete
  15. yes berniaga sangat best sbb kita sentiasa ada matlamat tiap tiap hari.kalau makan gaji ni asyik ikut orang je

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...