Friday, 28 February 2014

Janji manismu!


Assalamualaikum,

well hello world,
hello readers,

cewahhh speaking kau jahhh,
*muke serius
ini topic serius so muke serius sikit.. ok jangan gelak.. senyum xpe sbb senyum tu sedekah..

back to the topic,
pernah tak u olls terasa gembira, ketawa ria bersama-sama tatkala, kalian diberi harapan,
dan akhirnya pemberi harapan pergi begitu saja?
kalau pernah mesti u olls ni org yg pelik sbb org slalu down jatuh tersungkur guling-guling hindustan
sebab harapan yang diberi, kaca yang tiba.. *falsafah puan husna sendiri

just nak share, opinions, yang mana opinions x terlukan argument ok.,
last week my friends had text me with the sad mood, he told me n Mr.H
that their Girlfriend getting married. i was like WHATT??
 ape jadi ni? pahal becinta ngan ko n what ever, cakap takde orang lain
 last2 dlm bercinta tu jugak tak gaduh tak ape..
she just leave u like that because she's getting married?????
kawin pilihan keluarga? jap jap ni cite ariana rose ke ape ni kau nak buat ni?
aku ingat cite dongeng je Ariana Rose tu, last2 jadi betul2 dkt kawan aku, kira kawan aku ni mcm Harith la

dan dari kisah die ni aku pun terfikir,
ape kah semua ini..
kenapa kau perlu bg die harapan kalau at the end kau dh tau yang ko akan tinggalkan die?
ko nak balas dendam? adakah dendam itu perlu di balas2? kalau kau dah tau pada akhirnya kau tetap tidak akan bersama die kenapa ko baik dengan die, kenapa ko bg kata cinta dekat die? dan akhirnya kau cakap kau terpaksa?

girlss out there please dont do this ok, this is serius.

kenapa aku cakap bnde ni serius,
korang penah terpikir tak ape natijahnya bile korang buat bende tu? korang nampak seorang lelaki itu kuat.. tp sebenarnya mereka paling lemah bab perasaan. pernah ke korang terfikir, korang buat mcm tu boleh buat org sampai bunuh diri? hisap dadah? main pempuan? penah korang terpikir.. and this word will come out from your mouth, "dah die yang pilih jalan tu, aku nak buat cam mane, bukan salah aku"
korang tau kenapa die jadi macam tu?
sebab korang dah kecewakan hati die!

tolonglah, jangan jadikan perasaan orang lain sebagai bahan permainan kalian, ni bukan utk perempuan je, lelaki juga sama, aku tak rasa bnde ni adil kalau korang mempermainkan perasaan orang lain yang buat orang tu twist  360 degrees dari hidup die. kalau suka cakap suka, kalau tak suka. cakap tak suka. baik2 bende boleh bincang.

aku berharap kawan aku tak kan buat bende bukan2 walaupun die dh benti rokok, then sbb bende mcm ni die hisap rokok balik. xpe la jangan die isap dadah sudah la..

thanks readers,
xoxo Puan Husna

p/s: cuma letakkan diri kita ditempat mereka.. terasa malu bila kaum wanita yang buat..

Thursday, 27 February 2014

Mommy Info-Rahim Terbalik

Assalamaualikum,

lama rasanya tak bg mommey tips kan,
ok disebabkan kerajinan harini, tetibe tringat pasal mommey tips,

ini adalah entry bekaitan info kewanitaan, yang boyss out there.. nak baca boleh juga,
untuk knowledge. sbb kehidupan seorang lelaki itu pasti ada perempuan disampingnya.. ewahhhh
bukan main lagi si Dr.Husna yang tak bertauliah ni.

ok harini a bit info pasal rahim terbalik,
rahim yang di maksudkan bukan lah Rahim Sepahtu yang baru menang duit tu hehehehe
ini adalah rahim bagi seorang wanita..

penah tak korang tau yang rahim bukan saja boleh jatuh. tetapi kedudukan die juga boleh terbalik..
hah mule la nak imagine ngarut2.. hahaha tak yah kerut2 dahi sangat meh tgk gmbr ni.. dan cuba pahamkan kedudukan yang dimaksudkan terbalik tu..


ini adalah perbandingan kedudukan rahim normal dan terbalik..

dh tgk?
ok bagus now meh aku terangkan sikit pasal permasalahan ini.
kedudukan rahim terbalik tidak membahayakan nyawa seseorang wanita sebaliknya die terjadi secara semula jadi (menurut kata Dr. pakar sakit puan a.k.a Dr.panel yg aku slalu jumpa)
dan ianya adalah normal sebab contoh paling senang bukan semua orang tulis guna tangan kanan kan, ada juga sikidal mcm aku ni haaaa.. so bagi yang memiliki rahim terbalik anda tak perlu risau.. sebab ianya bukan la perkara yang serius..

ada setengah berpendapat bila rahim terbalik susah dpt anak.. yg ni aku tak pasti kesahihan die.. sbb menurut Dr die kata rezki itu dari Allah, so tak de sape yang boleh menentukan org tu boleh dpt anak atau tidak.bukan kerja kita untuk menentukan semua tu, yang boleh kita buat adalah usha dan ikhtiar... yg ni aku setuju dengan Dr. tu.. Dan ada juga yang membuat minor opperation untuk membetulkan kedudukan rahim tu semula. pon boleh sebagai ikhtiar.

Dr juga ada cakap wanita yang memiliki rahim terbalik senang sengugut, yang ni aku dulu ada la sengugut sebelum kawin.. tp orang tua2 kata lepas kawin hilang sengugut.. aah yang ni betul
hahahahaha aku tak tau la mungkin kebetulan kot.. alhamdulillah sejak kawin aku tak lagi sengugut. kalo tak dulu siap boleh guling2 nangis2 pengsan2 lagi.. (over noooo ko ni husna oiiiii) kehkehkeh

macam mana kita nak tau rahim kita terbalik?
senang je. pegi clinik buat ultra sound.. ehh ultra sound tu bukan utk org ngandung je tau, untuk memastikan tahap kesuburan anda berada dlm keadaan baik pun boleh buat juga.. yer la bende dalaman kan mane la kita nampak.. ye dokkk.. dan yang anak dara pun boleh buat ok.. ambil kisah pasal dalaman kita juga tau adik2 kakak2.. hahaha

ok itu je info yang boleh di share kan..
harap ada yang membantu ya..

thanks 4 ur time gugurlsss.
xoxo Puan Husna

p/s: tetibe terasa teringin nak ngandung hemhemmmm xpe usaha tangga kejayaan.. doa banyak2 untuk saya juga ye kawan2 hekhekhek


BLOG WALKING!



assalamualikum, salam sejahtra,
harini hari telebih rajin,

puan husna ni dh kenape tahhhhh,
harini semua blog aku singgah, ada la a few yang sempat tinggal kan jejak..
ada yang saja lalu lalang.. and follow org.
kehkehkeh..

harini rajin nak tambah kawan2 kat dlm alam maya ni. ye la siapa kita tanpa pembaca2 kan..
walaupun blog aku yg sendu ni.. xde orang nk baca.. ewahhh,
buat ayat sedih..
yer la aku pun baru lagi dlm dunia blogging ni, dulu pernah aktive
tp ada masalah sikit terpaksa remove blog tu.. dan alhamdulillah,
kembali rajin untuk ber blogging semula..

dan mr.H siap tanya lagi,, "ada tak awak blog pasal kita dlm blog awak?"
ewah ewah lebih plk.. nak cite pasal die semata letihhh org nk baca kannnnn,

ok blog aku yg sendu ni.. just aku share untuk menceritakan minat aku dan
apa2 info yang boleh membantu..dan tak lupe pendapat aku juga..

aku masih beginner lagi, tp xpe.. semua org bermula dengan cara yang sama kan..

ok ape2 pun tq kepada yang rajin singgah blog aku yg sendu ni..
aku sangat hargai kalian.. korang mmg best.. n so far.. blogger semua korang mmg rock n best!
love u guys..

thanks 4 ur time people.
xoxo Puan Husna


p/s: tak mengharap untuk menjadi famous pun.. harap kita berkhemah dlm ber blogging ok.. nasihatkan saya jika ada yang saya salah.. :)


Wednesday, 26 February 2014

TAMIYA : TEMPAT BARU + SIDE STAY

Assalamualikum, ini kisah semalam,

mcm biase la aku ngan mr.H, kalo tak main tamiya, g main ping png, tu je la aktiviti kurang lasak yang rajin sangat kitorang pegi.. hehe

ok nak cite pasal TAMIYA,
kitorang semalam telahpun pergi bermain tamiya di tempat baru, yang mana,, brother ni
sebenarnya 1 kitorg jmpa waktu nak main dulu, kalo sape ingan entry dulu,
ade cite pasal brother MIJI ni, dan alhamdulillah, dipun dah bukak kedai,
beralamat di

LOT G-53,BAZAR RAKYAT PKPS,
EQUINE PARK,  SERI KEMBANGAN
(sebelah GIANT EQUINE dan PASAR BORONG SELANGOR)
atau boleh click link kt bawak ni..

DOWNTOWN TAMIYA MINI 4WD SERI KEMBANGAN

kat sini track berubah2, sebab dorang jenis pasang waktu bukak kedai.
so aku ngan mr.H pegi la main semalam, dan kalo pegi main tak beli barang tak sah kan,, so ini adalah barang yang kitorang grab semalam.

SIDE STAY SUPER II CASIS
inilah side stay namenyer..
ok side stay ni kegunaanya adalah untuk diletak ditengah2, kalau sape pakai casisi SUPER II @ SUPER I
korang tgk kt bawah tu ada lobang bentuk 3 sedi bawah tu, hah tu la tempat letak die, dan die berfungsi 
untuk memastikan kestabilan kereta semasa cornering, supaya potensi kereta untuk terbalik tu rendah la sikit.. yer la semua kete laju2 kan.. dan ditepi nya juga terdapat tempat untuk pasang mass/pemberat,
ok aku beli ini dengan harga RM 12.00 sahaja murah kan.. hekhekhek.. kira tu rate die la 12 ke 15 mcm tu, ok so aku pun teruslah bermain dengan jayanya,

walaupun semalam diorang pasang trek kecik je tapi agak susah untuk setting, kebanyakannya tercampak pada jumper dan line changer.. hahaha tp fun la dpt kawan baru kat sini,

dannnnnnn

yang membanggakan, aku punya kereta berada didalam trek dengan jayanya.. yeeeehhhhaaa..
(angkat kening sikit) hahahaha siap dpt beat time attract lagi tau walaupun kalah 0.25saat je dgn brother 
lg sorang kt situ tp agak membangakan hekhekhke..


ni la rupe nyer aku menyeting kereta, so sape2 yang ade area serdang/seri kembangan/bukit jalil/puchong
boleh la datang main kat sini ok.. diorang ada jual part dan stock kereta pun banyak..

thanks 4 ur time people,
xoxo Puan Husna


p/s: jumaat ni 28/02/2014  ada funrace kat sini, entry fee RM10 je untuk satu kereta.. jom la join ramai2.. :)

Tuesday, 25 February 2014

home sweet home

Assalamualaikum,
aku dah kawin masuk 4 bulan tp rumah malu nak ajak org datang lagi, ye la xde ape lg umah aku,
nanti kalo org datang diorg kutuk2 rumah aku, kecik ati tite.. hahahah

bukan nak cite pasal kecik ati ke ape ke.. ni nak cite sesi mencari kelengkapan umah.
alhamdulillah, walupun umah yg aku duduk bersama mr.H tak la banglow 3 tingkat, tp banglow 12 tingkat, aku di tinggkat 9, hahahaa tinggi kan banglow aku,

duduk di Selangor/KL kalo gaji mcm aku ni nk duduk umah bawah mmg mimpi la choooootttt..
ni kisah perbincangan aku n mr.H untuk beli kelengkapan umah, mcm main deco bersama eric dh ni,

rumah kitorg tak la besar, so kene pandai pilih perabut supaya takla terlampau sempit.
so kitorg pun decide untuk mencari

1. sofa : nak yang 2 atau 3 tempat duduk sahaja. taknak yang besar. tak muat umah..
2. divider cabinet / mini bar cabinet : untuk dividekan bahagian dapur dan hall
3. gambar hiasan aku ni kan gile art, so sure kene ada jugak
4. frame : nak penuhkan muka aku ngan die kt umah..

mr.H suka yang mcm ni tpppppp aku tidak hahaha

aku lebih suka yg mcm ni nampak simple dan tenang.. ewahhh

ni pon ok, tak serabut sangat.

dan kenapa aku taknak beli banyak2 barang adalah disebabkan mungkin aku akan berpindah rumah, so gile nak hangkut banyak2 dh la tingkat 9.. hayoo kalo boleh campak terus kebawah xpe la kan.. danyang pasti takyah mahal2 sbb aku ngan mr.H ni kaki wrestling.. kang roboh semua hahahahaah

so kalo dh ad barang2 umah nti, boleh la raya nak jemput2 org dtg umah.. kalo tak sila la beraya kt umah mak aku hakhakahaa...

so next week berharap kami dapat mendekorasikan rumah dengan jayanya.. dan nti aku update lg kalo dah cantik sikit umah aku tu ehhhhh..

thanks 4 ur time people..
xoxo Puan Husna

p/s : nak ke ikea tp manusia ramai gilors dan baik aku g dekat2 area umah boleh angkut sendiri pki lori company.. hehehehehe

Monday, 24 February 2014

Application Baru - DAYRE.ME

Assalamualaikum. :)


haaaaaa, apa ada App baru kat google play?
what?
untuk orang yang gilekan media sosial macam we olls ni takan la
tak nak up to date kan.. kene la amik kesahkan..
har har har,

ok dayre.me adalah satu App baru yang baru diketahui oleh aku la sebenarnya,
die mcm media sosial lain jgk ada follow2 and comment2 ni..

App ni die punya kelainan adalah, die mcm diary untuk cerita one hold day ape yg korang buat + masukkan gambar (yg ni aku over suka) ngehhhh.. bezanya dulu diary org lain takleh baca,
sbb banyak love story ala2 princess kan hahahahaha, (aku pun buat)
n now diary korang, korang boleh la share dgn org lain.. so supaya orglain pun boleh la nk update ape2 terbaru pasal u alllsss tu.. but jgn la korang story bnde yg boleh mengaibkan diri sndiri ok.. and dalam masa yang sama korang boleh la flashback or trowback bile dh ujung tahuh, tgk dlm 365hari tu apa yang korang buat, memory ke mimpingeri ke kannn.. so boleh diabadikan di alam maya ini.. mcm konsep blogging pn ad gak, n beza dia blog boleh cantik2 kan, ni tak boleh, so semua org same je,.. hekhek so aku memilih untuk tetap ber blogging.

so ape lagi mau tunggu, untuk kaki media sosial.. jom la download!!!

hahahaha malangnyer aku takleh nak download sbb phone aku zaman batu, so tak support.. sape yang android 4.2 ke atas boleh la nk download.. so nampak la korang ni tak ketingalan zaman mcm haku ni.. hahaha

ok taknak kalah, balik, disebabkan mr.H dah beli phone baru yang lebih cangih dari aku (jelous)
aku akan download kat phone die harharharrrr..

ok selamat mendownload ye kawan-kawan..

thanks 4 ur time People..
xoxo Puan Husna

p/s: makin banyak media sosial yang muncul, tp gunalah media sosial sebaik mungkin ok.. :)

Selfie!

Assalamualikum,

ok harini gedik2 nak post selfie moment with #trowback
hahahaha

keep smile coz its free bebeh..

abaikan pipi yang makin kembung itu!

thanks 4 ur time people,
love ya
xoxo Puan Husna

p/s: tak salah pun berselfie, asalkan, tidak mengaibkan.. :) (jangan salah guna gamabr ok..)

Wednesday, 19 February 2014

Nervous!


Assalamualaikum,
harini sangat tak keruan nyer la hai aku rasa,,
tah nak ckp senak perut ke ape ke pun aku tak tau,
yang pasti perasaan mcm nk kene perform depan jutaan peminat( berangan artisss) harharhar
ok yang penting dari bangun tido aku dok pikir, aku mimpi ke rialiti?
aku mimpi ke ngigau?
ok mmg aku mimpi je sebenanrnya.. tp apa petanda mimpi tu..

dan yang pasti dari pagi gi keje sampai la saat aku melajukan jari aku menaip ni,
jantung aku masih lg macam kuda berlari..
adakah disebabkan raya cina ni taun kuda so jantung aku pun ikut sama?
haissshhh
apa yang sebenar aku takutkan?
aku pun pelik,
aku ni nervous sangat dh kenapa.nak ckp takut antu..
buat kene gelak je ckp aku takut antu...

haishhh.
relex sikit husna.. nak cakap aku nervous pasal g interview tadi?
hak elah mcm x pernah g interview, n ok jer xde masalah.. tp mslhnyer ni..
ya allah kenapa dup dap dup dap ni jantung aku..
ke mimpi aku btl2 menjadi kenyataan? (bulatkan mata nganga kan mulut) (QoQ)

haaaaaaaaaaaa???

ok ape2 pun akan di update soon kalo aku dh dpt jawapanyer kenapa ok..

thanks 4 ur time guyss,,
xoxo Puan Husna


p/s: nasib baik jantung laju mulut tak ikut sama.. kalo tak ramai lah makan sumpah arini hahahaah
 so jaga mulut anda :)



Tuesday, 18 February 2014

lets smile with me :)


Friday, 14 February 2014

DENDA DI SEKOLAH!



ok baca gambar atas ni betul2 dan faham kan,

aku baca dan aku mengeluh sendiri, kenapa anak-anak zaman sekarang macam ni?
kenapa anak-anak kita zaman sekarang perlu dilayan sebegini?

mungkin ada segelintir denda yang diangap berat ok la,
tapi takat ketuk ketampi 5 kali pun tak boleh?
aku dulu cikgu suruh ketuk ketampi  5, sepuluh aku buat.. hahaha

anak -anak sekarang makin manja,
sapa yang salah..

sebenarnya bagi pendapat aku la,, bende ini salah dari ibubapa,
kalau rasa taknak anak kene dende mcm tu,
makesure anak awak tu buat keje sekolah, pastikan die buat ikut apa yang ditangungjawabkan,
dan benda mcm ni jadi sebab bila anak didenda sikit dh nk report polis..
dulu kalo aku kene denda rotan ke ape bg tau mama and abah
mmg bebakul2 aku kene lagi, n siap dapat saguh hati padan muka aku.. hahaha

percayalah, guru itu denda untuk mendidik, bukan untuk mendera, supaya die tidak melakukan perkara sama di kemudian hari. kalau rotan sikit tak boleh, bediri atas kerusi tak boleh, nanti dah besar nak keje, buat tu taknak buat ni taknak.. kene buang keje salahkan majikan nk report polis gak?. hah mmg tak keje la kau sampai mati.

gerammm, sakit hati dan kesal, dulu aku juga ada didenda oleh guru,
biasalah salah sendiri, tp jadikan bendetu satu bnde yang kita takut supaya tak buat lagi,
elok jadi manusia je aku,,

inikah cara mendidik anak zaman kini?
itu tak boleh ini tak boleh. patutlah anak2 zaman sekarang banyak yang makin biadap, makin kurang aja,
dan makin melampau, dik kerana ibubapa sendiri. silap anak tak ditegur tapi orang lain yang disalahkannya.

bak kata pepatah,
sayang anak tangan-tangan kan, bukan untuk mencedera, cukup sekadar mengajar jika ada salahnya.

percayalah
anak adalah cermin kepada ibubapa,
so tak salah la org akan cakap "anak sape la ni" kalo tgk budak teruk..
so pikirlah ye..

makin risau untuk menjadi ibu bapa,
harap2 aku mampu menjadi yang terbaik untuk anak-anak aku nanti..
aminn

thanks 4 ur time guys,
xoxo Puan Husna


p/s: kalau taknak anak kene rotan please take a cikgu khas untuk aja anak awak kt rumah sendiri owite..



Tuesday, 11 February 2014

#MyBeautifulWomen

taknak cakap banyak-banyak,
jom nangis sama2..



terima kasih untuk masa anda.. :')
xoxo puan husna

p/s: jika anda punya peluang untuk menyayangi,teruskan menyayangi,. sebelum segalanya pergi.

MENGHARGAI


Assalamualaikum,
selamat petang,

Menghargai?
apa yang korang paham dengan perkataan MENGHARGAI?
macam mana kita nak menghargai seseorang?
dan apa sebab sebab utama untuk seseorang itu dihargai,

sekarang cuba kita renungkan sekejap, dalam masa sehari brape kali kita menghargai orang lain
ataupun diri kita sendiri?.....................

susah nak terangkan kan,
sebab kebanyakan manusia lebih nampak buruk orang dari kebaikkan
ini lumrah la,

ok lets play a game,
nama game die

5 minutes to Appreciate!

cara senang je, korang amik masa bila bila dalam 24jam yang korang ada,
ambik 5 minit, dan gunakan sepenuhnya hanya untuk menghargai orang lain atau diri sendiri,
bagi yang ada suami, cuba menghargai suami anda, mungkin juga ibu anda, ayah, adik beradik, kawan2
dan sesiapa saja lah yang korang rasa korang nak hargai,

dan dalam masa 5 minit itu,
cara apa yang korang boleh buat untuk menghargai sebanyak orang yang boleh??

nak tau caranya pling mudah, tanpa perlu keluar belanjan
hanya dengan ucapan TERIMA KASIH,
nampak mcm senang tapi kenapa ramai susah nak buat,
susah ke nak berterima kasih, yang kita tau, itu salah ini salah,
penah ke kita pikir apa yang die buat untuk kita, ada kita ucap terima kasih?

jadi marilah ringankan mulut untuk berterima kasih kepada orang lain,
percayalah, walau dengan satu ayat terima kasih, thanks, tq, pasti kita akan dibalas dengan senyuman, dan dari senyuman itu juga kita akan dapat pahala, sebab senyuman tu kan sedekah.. :)

so TERIMA KASIH kerana membaca, hehehe
semoga ada ilmu yang boleh membantu..

thnaks 4 ut time guyss..
xoxo Puan Husna

p/s: buangkan ego untuk menghargai orang lain, sebelum terlambat untuk kita menghargainya..



Monday, 10 February 2014

KAJANG M4WD ARENA

Assalamualaikum,
Happy Monday guyss,

ok harini aku nak cite la pasal tempat yang paling kerap dikunjungi oleh aku 
dan Mr.H, ni lah tempatnyerrrr... 
taraaaaaaa!!!

KAJANG M4WD ARENA!!

dah namanyer pun kajang, harusssllah dikajang tempatnyerkan,
kalau digombak, mungkin gombaklah namenyer,, hekhekhek
dari umah aku bukit belimbing, untuk kesini dlm 15minit je mcm tu tak jauh sgt pun,

so apa yang menarik disini,
owner yg sangat friendly and environment relex and fun,
(kalau orner baca sila kembang idung sikit hahaha)
ramai la gak racer2 area kajang
yang rajin dtg main kat sini,

semalam, bersamaan Ahad, diorang telahpun membuat satu funrace, 
untuk pertama kali, kira smlm pun mcm seronok2 race namapun fun kan
takkan nak begaduh pulak ye dokkk.
sambil memeriahkan kedai yang baru dibuka la jugak,

aku nagn mr.H tak masuk pun, kitorang dtg pun dah habis dah, dtg untuk main je la
sbb mr.H aku kene keje, so tak sempat, kalo masuk pun msti tak menang,... hahahahaha
sebab kitorg baru lg nk blajar seting2 keta ni hahaha.
btw mmg enjoy,
boleh kenal2 ngan racer2 lain, dan boleh blaja n tanya2 pasal 
nak setting kereta dengan lebih mendalam,
kongsi ilmu la jgk kan.. hehehe

ni ada a few pic yang korang blh tgk2,
and kat sini juga ada jual kereta and part sekali ok, 
kira dtg kalo baru nak main pon boleh beli terus pasang terus lenjan pon bolehhh..

ok kalau nak tau lebih lanjut pasal tmpt ni boleh a clik bawah ni.
dan kalo nak tau diorang bukak ke tak, kene tgk kt FB die sbb kadang2 diorang tutup untuk 
maintenance track atau tukar layout.

 F-3-1A, jalan Prima Saujana 2/C
 Seksyen 2, Taman Prima Saujana
43000 Kajang ,Selangor
(belakang Mc.D dan atas Restoran Prima Saujana )








gambar dari facebook KAJANG M4WD ARENA

ok yang terakhirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!
hahahaha pon boleh kan kau ni husna.. 
eh bia la aku minat.. korang tak minat korang g main gasing ke congkak ke ape2 ke eh.. :)


gamdar dari Facebook KAJANG M4WD ARENA


ok thanks 4 ur time guyss,
xoxo 
Puan Husna


p/s: lain orang lain minatnyer, takde ape salahpun kalau pmpn minat main tamiya, so tak perlu malu dengan minat anda. :) 

Friday, 7 February 2014

TAMIYA - Reinforced Rear Double Roller Stay (Super 1 & 2 Casis)

Assalamualaikum,

cerita barang baru pasal tamiya,
ok ceritanyer bermula mcm ni, semalam aku ngan mr.H nak g main tamiya kat kedai En.Chao yang dekat saujana putra tu, pastu, disebabkan aku ngan mr.H ni telebih cerdik, pegi dengan tanpa segan silu,
last last termalu sendiri, dan barulah kami sedar, yang kami ni ketingalan dik kemodenan zaman masa kini, diorang dah post kt FB yang smalam trek tutup, tp kitorg tak pulak rajin nk bukak FB, hah padan ngan muka kitorg, tak dapat main, tp dapat malu hikhikhikhik,,

ok xpe la sekurang-kurangnya, kitorg dapat gak la bnde yg boleh di grab
apa bendenya?

mari kasi tgk ini barang!!!!


maaf ye dah bukak baru amik gmbr.. hehehehe lupooo pulokk!!
binatang ini diberi nama,, Reinforced Rear Double Roller Stay,
dan ianya dibeli dengan harga
RM 20.00 sahaja.
ok murah saja barang ini, dan susah ditemui.. haha mungkin dah nak pupus kot.. hekhekehk

fungsi nya adalah untuk pasang roller dibahagian belakang, seperti yang diketahui, yg haritu aku ada beli kereta ray stinger, dan kereta itu tak ada bahagian ekornya untuk dipasang roller, so kene beli asing ok, setelah menjumpai aku pun grab lah.

casis super 1, adalah casis lama, dan boleh dikatakan zaman purba gak la, so barang die agak susah untuk dicari, setelah aku menemui aku pun excited lah nak pasangnya,, dan mcm mane rupanya.. meh tgk ni...


yang ni rupe paras selepas mr.H telebih rajin g tukar double roller kat belakang tu,
dan die pasang mass damper kat tepi,

yang ni adalah rupe original kalau lepas pasang, yang mana disertakan
dengan roller yang besar tu.. :)

ni adalah apa yang diperolehi dari dlm plastik tu hehehe
ok itu saja yang dapat dikongsikan,, ada apa2 nak tanya jangan segan boleh comment kt cni ataupun shoutbox ok.. kalau nak tau pasal tamiya boleh CLICK  kt pager atas tu ada tulis TAMIYA, hope ada yang membantu :)

thanks 4 ur time
XOXO
Puan Husna

p/s : ahad ni ada fun race, masih tak tau sama ada nak masuk atau tak.. confuse

Wednesday, 5 February 2014

Chalet D'Kampung Mr.Os - Kuala Kangsar

Assalamualaikum,

asyik lupe je nak bg review pasal bende ni.. hahaha
ok now aku nak share, pasal chalet yang terletak di KOTA LAMA KANAN, KUALA KANGSAR,

jika korang pergi ke bandar di raja KUALA KANGSAR dan mencari tempat penginapan
yang murah dan best, disinilah tempatnya,

CHALET D'KG MR.OS



ya chalet ni di ushakan oleh adik beradik Mr.Os sendiri dan diatas tanah keluarga mereka,
apa yang menarik untuk menginap disini adalah,



1.Suasana Kampung
kedudukan chalet yang terletak betul2 dalam kampung akan membuatkan korang rasa sangat
tenang dengan udara yang nyaman, malam yang sejuk dan paling best, keadaan sekeliling yang banyak tupai dan hidupan2 yg susah nak ditemui di bandar. dan kalau nakkan ketenangan, pasti korang akan merasanya disini.



2.Harga yang murah
ya mmg tersangatlah berbaloi untuk menginap disini, dengan harga dar RM 80.00 sehingga RM 120.00
anda dah boleh dapat menginap di chalet yang mempunyai kelengkapan yang perfect mcm hotel ada star!!,




3. Facility
di chalet ni juga, aku yakin korang akan terkejut, ye la mane taknyer. RM80.00 bilik siap air-cond, TV, sabun, towel, n mcm2 lagi yang di sediakan untuk memastikan korang selesa disini, dan yang paling best!!
kat chalet ni ada SWIMMING POOL!! bolehlah nak terjun2, tp tak dalam pun, tp boleh la nak berendam seronok2,



4.Lain-Lain
di chalet ni juga, terdapat tali air, yang mana korang bolehla nak pancing puyu ke kat situ, and disediakan wakaf untuk bersantai sambil melihat anak2 mandi manda, dan pihak pengurusan chalet ini juga sentiasa ada untuk membantu korang..



ok ni abit review la pasal chalet ni, kalau korang nak menghala ke utara tanah air, dan teringin nak singah tgk2 pun boleh Chalet ni terletak di KOTA LAMA KANAN, kira-kira 2KM dari Bandar Besar Kuala Kangsar, Perak dekat je dengan jambatan Sungai Perak tu,.
ni juga merupakan kampung halaman Mr.Os, untung2 Mr.Os ada disana sbb die tiap2 minggu balik ke sana.

sekarang Chalet ni ada 8 bilik semuanya, dan bakal naik 4 bilik lagi.
kalau nak honeymoon pon boleh jugak disini hehehehe.

ok mengetahui lebih lanjut boleh la clik kat link ni ok! Chalet d'Kg Mr.Os


ok thanks 4 ur time
xoxo Puan Husna

p/s: kalau nak pegi makesure call n booking dulu sbb slalu penuh kalau cuti, so booking awal ye kalo nak merasa tido sini.. :P kalo tak tido la dlm kete..



3 Bulan 3 Hari



Assalamualaikum,
lame tak update blog, sebab cuti panjang, so duk umah tanpa internet, so xde la nak
mengupdate blog2 ni,, hahaha

p/s: entry filing2 jiwang, kalo taknak baca sila scroll laju2!!!

xpe la kan, ok
harini nak buat enrty yang bajet2 sweet sikit,
gedik2 nak filing2 pengantin baru, walaupun dah basi,, hahahah

harini masuk 3bulan 3 hari aku bergelar istri,
ya aku sangat bahagia dengan en suami tercinta,
masih belum dikurniakan tanda2 akan menimang cahaya mata,
tp doa2 kan la ye untuk kami berdua,

pertama kenal dulu adalah pada tahun 2005 hamik kau,
ni cite zaman batu sikit, konon2 cinta monyet yang x berapa nak monyet sangat kan,
dan tetibe 2 ekor monyet ni terpisah kerana cinta tak kesampaian,

then pada tahun 2011 aku pun berjumpa lah semula ngan Mr.H ni
waktu tu kat Downtown Mines, dekat2 nak raya,
hahahaha tu la kalo Allah tu dah tetapkan jodoh itu, sapalah kita nak melawannya kan,
aku tak punya fone waktu tu, tp tergerak suruh die add kat facebook,
punya ramai manusia nama husna yusof, aku tak tau cmne die mampu jumpa aku jgk,

dan mungkin jodoh kami mmg kuat, dan Allah temukan kami untuk kami bersama..
bukan atas dasar cinta mulanya, tp tiba2 lepas 5 bulan bekawan semula,
mengila mcm org gile.. hahahahaha
kami pun bertunang lah.. mcm tibe2 je kan. 5 bulan je kot baru lagi tp
aku pun nekad, kalo betul nak kat aku buat cara halal ok.

dan alhamdulillah, kini 2014,
aku istri die, dan masih disisi die, insyaallah untuk selamanya,
ketawa bersama, menangis sorang2 (sbb mr.H bajet kuat )
haha dan ku bersumpah harap kita mati pun bersama. mcm lagu black tu kann..

mungkin cerita aku ni mcm kisah dongeng drama melayu, tp ini hakikatnya,
alhamdulillah Allah temukan aku dengannya,

walau berbeza minat, die Man U aku Chelsea, die minum susu aku minum coke, die penyabar aku pemarah
die pendiam aku kecoh, tp kami happy bersama, dan perbezaan kami tulah yang melengkapkan kami,

if u read this mr.H, just 1 word, never change, I LOVE U, :)

p/s: jodoh kita ada padanya, lama percintaan bukan jaminan kepada perkahwinan. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...