Thursday, 29 January 2015

SAYA PERLUKAN MASA!

Assalamualaikum,,

mesti ramai pelik *bajet2 famous org nak cari hahaha sbb aku dah lame tak up entry..

maaf,, ada tanggungjawab yang perlu aku uruskan.. 3 hari bercuti harini halfday aku curi juga masa untuk up sedikit entry.. macam macam perlu di uruskan,.. dan kali ini aku memilih untuk give my full time utk yang btl btl memerlukan masa aku itu.. dan alhamdulillah semuanya baik baik saja..

sumber :google

mungkin cukup sekadar korang tahu aku ada tanggungjawab lebih penting yang perlu di uruskan.. dan insyaallah aku akan kembali beraksi di dunia blogging secepat mungkin.. cehcehceh..

thanks bagi yang tak jemu mendoakan, thanks bagi yang memahami situasi.. :)

thanks for your time
xoxo Puan Husna


Thursday, 22 January 2015

Menarik di IOI City Mall Putrajaya

Assalamualaikum,,

salam khamis,, sebelum bercuti esok.. harin nak cerita story basi jap.. tp tak basi sangat lagi la kan.. hahaha.. last weekend,, mr.H janji nak bawak jalan2 so dari gombak.. and for the first time.. kami bawak anak.. hahahaha.. mcm ni rupenyer perasaan bile bawak anak bejalan.. walaupun bukan anak sendiri.. anak buah.. tp hadoiii boleh tahan mencabar kan..

so mr.H bawak la kitorg pegi IOI City Mall Putrajaya yang baru bukak tu..

kitorg jlan2 nak tgk ape yang menarik sangat dalam ni sbb nampak dari luar mmg agak besar.. first.. parking die tak la mahal sangat weekdays RM1.00 per hour and weekend RM3.00 per hour
and ianya fix utk first 3 hours sebenanryer.. then baru charge ikut hours,

ok sampai je disebabkan tak pernah bawak si kenit zara tu bejalan.. then tak tau apehal tah tetibe nak pulak die ikut kitorg.. org pun tak la ramai sangat kat situ..


tgk ape yang menarik dekat IOI City Mall ni? emmm bagi aku ianya same je mcm shoping mall lain.. cuma ada Ice skating, and District 21 je la yang aku rasa satu kelainan dekat sini




nak tau district 21 tu ape boleh click kat link ni.----> District 21 
die mcm team park yang lain dari yang lain,, yang mana korang boleh buat aktiviti extreme kat dalam ni je.. kira banyak jugak la game die.




sumber: google

 again disebabkan aku bawak anak.. so aku pun takleh nak buat ape sangat sbb mane nak menjaga die lagi, kan.. so banyak berjalan2 window shopping je.. then ternampak jugak MAGNUM CAFE yang org tgh gile nak upload makan ice cream magnum tu kan.. beratur panjang gile... hahaha so aku pun tak teringin pun nak makan.. first sbb rasa die same je mcm mkn magnum beli kat 7e.. so nothing spacial bagi aku.. 


dan tak tau nak buat ape dah.. bawak si kenit ni naik kude carousel tu.. and dekat lavel yang sama dengan kude tu ada mini train yang die bawak la pusing dalam mall tu naik train kecik tu.. tp sbbkan ramai yang beratur.. and zara menunjukkan tak berminat kitorg pun jalan2 je la.. hehe




zara menunjukkan muke boring naik kude.. hahahaha so kat situ pun tak tau nak buat ape sangat.. kitorg pun balik..  eemmm tempat die aku tgk lebih kurang mcm alamanda pun ada.. tp banyak jugak lagi kedai yang belum buka.. and aku nak tunggu kedai chef wan bukak.. nak try g makan kat situ.. sbb nampak mcm menarik.. hehehe


thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: mood swing swing swing swing hahahahaahah

Wednesday, 21 January 2015

#WW - Rabu Membisu - Pindah Randah!

Assalamualaikum,

minggu yang cukup buzy sbb aku nak berpindah rumah.. 


jumaat,sabtu & ahad sesi menaikkan otot lengan untuk mengangkat peti ais, sofa, mesin basuh, gerobok *bahasa joho jap keluar.. haha.. takpe kami tak perlu pembantu waktu bergini,, kami faham kawan-kawan ramai yang buzy! :)

thanks for your time
xoxo Puan Husna


Tuesday, 20 January 2015

Bile Mr.Os buat Qu Puteh!

Assalamualaikum,,

haaa harini taknak cakap banyak.. saja nak bagi hiburan ringan sikit buat kawan-kawan yang tengah stress tu.. harap harap takde yang pengsan! hahahahaah adoiiii lah Abah aku!

tolong jangan ckp aku yang record kan.. ni semua kerja die sendiri.. hahaha saje, mmg die suke menghiburkan org lain dengan cara die yang tersendiri.. :) semoga terhibur! bukan die je.. ni haa si  Cucu Mr.Os  dengan ateh nyer (atok) ni same perangai..

die dah buat dulu main bedak!



thanks for your time people..
xoxo Puan Husna



Monday, 19 January 2015

Qu Puteh yang "menjengkelkan"?

Assalamualaikum,

haaaa semalam tgh tgk #AJL29 bertubi tubi yang mengatakan tentang promo yang melampau,, iaitu setiap saat mesti ada promo pasal Qu puteh ni yang membuatkan ramai rasa ianya "menjengkelkan"

haaa nah aku bagi iklan free lagi kat "Qu puteh" harini hahahah



tahukah korang kenapa setiap saat setiap detik ada je muke Dato'Vida tu muncul sambil "Qu puteh, Qu puteh ... Baru lah Puteehhhh" *sambil buat gaya dato vida tu..



ini adalah marketing die.. so die memilih untuk buat iklan product die waktu orang tetumpu nak tgk program tu.. hingat die bayar sikit-sikit ke nak dapatkan iklan setiap masa mcm tu... wehhh banyak tau die bayar.. jadi untuk memastikan ianya berbaloi dengan apa yang di bayar mmg program tu kene la cover pasal product die.. again "dia BAYAR"

korang jangan lah salahkan Dato'Vida tu.. sbb die hanya mencari jalan untuk memperkenalkan lagi product die.. jadi kalau korang rasa bende tu "menjengkelkan" korang perlu salahkan pihak yang bersetuju untuk ambil die sebagai penaja..

walaupun korang rasa bende tu annoying tapi disebalik itu.. Dato'Vida ni dah berjaya buat org makin kenal dengan product die. cakap pasal Qu puteh mmg kira org mmg dah tau la pasal ni... hahahaha kannn kire die berjaya la tu kan.. so harap-harap lepas ni banyak banyak lah bersabar yer kalau nampak iklan dari Qu Puteh tu.. sbb die cari rezeki jugak tu.. positif, sokong org melayu kita meniaga ok peace..

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: aku tak puteh putih pun.. hahahaha ad sape nak sponser Qu puteh kat aku? #barulahputeehhhhhhh hahahah

Review : Enjoy's Corner Milik Sharifah Shahira & Ijoy

Assalamualaikum,,

selamat hari isnin to all readers, haaa ni sebenarnya entry berhabok yang duduk terperuk dalam draft hahahaha.. ok tapi disebabkan harini mood lapa,, so aku nak buat food review je hari ni.. dan tunggu yer ada 3 4 kedai lagi bakal menyusul.. hahahaha

korang pernah dengar ENJOY'S CORNER? tak pernah? meh aku perkenalkan kat korang,, kedai makan ber konsep food court yang mmg terdapat lebih kurang 15 ke 20 menu tak silap aku..

antara menu yang di hidangkan,, ada, mee ketam,  chicken wing, laksa, takoyaki, western, steamboat, kacang pool, dan banyak jugak la yang lain lagi..


Enjoy's Corner ni sebenarnya adalah milik sharifah shahira dan suami die ijoi.. ala yang artis tu hahaha *tetibe nak jugak cakap artis, konsep kedai yang aku suke.. sbb die more too untuk lepak lepak chill sbb ada screen besar, and table open air, lagi satu kalau lepak selalu mesti ada shisha.. so kat sini juga ada shisha.. mmg sesuai kalau korang nak pegi melepak ngan kawan2 yang jenis huru hara ketawa ria tu.. hehehe

aku pergi sini sbb dapat tahu dari cousin aku yang kat sini ada kacang pool.. gile kau tergoda aku.. lame tak makan.. so aku pun pegi ngan mr.h, *sorry takde gambar sbb hp mati time tu..

sumber :facebook Enjoy's corner

ok aku sampai sampai terus order.. then makan.. tapi .. bagi aku kacang pool die ada sedikit kurengggg disitu.. aku tak tau la tekak aku ke.. atau ape.. tp apa yang aku rasa adalah,, kari die tak masak.. aku pnh makan kacang pool lakin.. and rasa die jauh jugak la beza.. tapiii.. kalau korang nak cube.. mungkin time aku datang tu kot tak berapa, tp time lain sedap kot mane tau.. so korang kene try sendiri dulu ok!

 mmg agak kiciwa la bile nak makan tetibe dapat cmtu.. aku pun makan tak habis.. sorry abang kacang pool.. tapi cousin aku ckp Laksa, ayam penyet kat sini mmg best.. next time aku datang aku nak try lah menu lain pulak..

Enjoy's Corner ni terletak dekat Desa Melawati.. sape yang rasa-rasa nak lepak sini boleh la datang untung2 dapat jumpe artis.. mmg ramai jugak artis rajin lepak sini.. mcm haritu aku jumpe Kak shira, Kak Lynn, Abg Ijoy and ada jugak a few artis time tu.. tp mata aku kalau malam mmg Out of service sikit so aku abaikan je hahahaha..

here a bit info pasal Enjoy's Corner ni ok!


Thanks for your time
XOXO Puan Husna


Thursday, 15 January 2015

Viral - Video Tazkirah K-POP! dan ini Pendapat Aku!

 Assalamualaikum,,

sebelum lebih lanjut tgk ni dulu.. mmg agak kecoh la kat fb bile seorang gadis tampil membuat video  pendapatnyer tentang insidend k-pop.. namunn.. ada sedikit yang menjadi kurang senang.. nak tau kenapa.. jom tgk video ni dulu ok.. thennn aku akan bg pendapat aku pulak..


 ok now dengan izin Allah juge aku menulis ini,

at first aku bercakap bukan dari sudut agama,, dan kalau terselit sedikit bab agama,, aku harap ada yang membetulkan aku jika aku salah..

nah infomasi tentang 3 GOLONGAN MANUSIA, dan korang akan faham kenape!

ADA TIGA GOLONGAN MANUSIA BERDASARKAN PADA AKAL DAN NAFSUNYA IAITU:
1. Manusia yang nafsunya lebih dominan daripada akalnya.
2. Manusia yang nafsu dan akal sama-sama dominan.
3. Manusia yang akalnya lebih dominan daripada nafsunya.
✔ MANUSIA GOLONGAN PERTAMA akan cenderung menuruti keinginan hawa nafsunya. Segala sesuatu didasarkan hanya kepada nafsu semata. Nafsu akan cenderung memegang kendali penuh terhadap akalnya, bahkan aturan negara dan agama pun akan dilawannya bila tidak sesuai dengan kriteria nafsunya.
Secara umum, nafsu ini akan cenderung membawa manusia pada perbuatan yang negatif karena dominasinya terhadap akal. Manusia dalam golongan ini tidak akan pernah punya perasaan bersalah.
Kadang-kadang pada bulan Ramadan ada orang yang suka bertanya: “katanya di bulan Ramadan setan-setan akan dirantai, lalu kenapa masih ada saja orang-orang yang membunuh, berbuat kekerasan, mencuri, merampok dan sebagainya?” Jawabannya adalah karena nafsunya telah membelenggu dirinya dan mengendalikan akalnya.
✔ MANUSIA GOLONGAN KEDUA adalah manusia yang kadang berbuat atau bertindak berdasarkan akal pada suatu kesempatan dan berdasarkan nafsu pada kesempatan lainnya. Ia akan bisa berbuat baik di suatu kesempatan dan berbuat jahat di kesempatan lainnya. Ketika telah melakukan perbuatan jahat, ada kemungkinan akan timbul rasa bersalah dalam dirinya dan timbul hasrat untuk memohon ampunan. Namun demikian, ada kemungkinan ia akan mengulangi lagi perbuatan jahatnya di waktu yang lain.
✔ MANUSIA GOLONGAN KETIGA adalah manusia yang cenderung berbuat baik di setiap kesempatan. Ini adalah kondisi ideal manusia, dimana akal mampu mengendalikan nafsu dan membawanya pada hal-hal yang positif sesuai dengan peraturan negara dan agama.
Akal sendiri adalah bagian terpenting yang membedakan antara manusia dan binatang. Keutamaan manusia adalah karena selain dikarunia nafsu, ia juga dikaruniai akal sebagai suatu sarana untuk belajar dan terus belajar.
Nafsu pada diri manusia tumbuh lebih dahulu daripada akal, oleh karena itu jika kita perhatikan anak-anak kita, mereka selalu ingin agar apa yang diminta dituruti oleh orang tuanya. Bahkan harus menjerit jika kemauannya tidak terpenuhi. Akal pada diri manusia berkembang sedikit demi sedikit untuk membangun kekuatan dan mulai bisa mengimbangi kekuatan pengaruh nafsu pada saat manusia berusia belasan tahun.
Namun demikian, proses tumbuh kembangnya akal pada diri manusia tak lepas dari bagaimana cara orang tua menumbuhkan anaknya. Salah satu faktor terpenting agar akal bisa tumbuh dengan baik (dalam konsep Islam) adalah dengan memberikan makanan yang halal (dan baik). Halal baik dari jenis makanannya maupun dari cara mendapatkannya.
Jadi, marilah kita berhati-hati dalam memberi makan anak kita agar nafsunya tidak mendominasi akalnya sehingga akan tumbuh generasi yang baik di kemudian hari.

menurut video yang di rakam oleh saudari tu.. die mengatakan mereka berada diatas pentas itu dengan Izin Allah,, mmg btl dengan Izin Allah, Allah mmg akan mengizinkan apa sahaja yang di inginkan dan Allah boleh menghalang apa saja yang dikehendaki.. kerana kita tahu Allah itu Maha Esa maha berkuasa,, 

cuma satu soalah :  ADALAH MEREKA PERGI KE KONSERT K-POP ITU DAN NAIK KEATAS PENTAS ITU KERANA ALLAH?

persoalan tentang masalah k-pop ini bukanlah ape yang Allah izinkan atau tidak.. tapi ini adalah tentang akal dan nafsu manusia itu sendiri.. ok aku bagi contoh,, seorang perogol,, die merogol ramai anak gadis,, dan boleh ke die mengatakan,, aku merogol dengan izin Allah,, dan Allah nak uji mangsa mangsa rogol tu semua. boleh cakap gitu?

bezanya manusia dengan haiwan adalah akalnya,, jadi kenapa tidak diguna akal yang Allah kurniakan itu utk fikir baik buruk sesuatu, tetapi kenapa memilih untuk berlandaskan nafsu utk keinginan sesuatu..

ok aku harap ada bende yang berinfomasi dalam ni kita boleh renungkan.. bende ni bukan utk org lain je.. untuk peringatan diri aku sendiri jugak,, yang kadang-kadang terikut nafsu dan kemudian baru berfikir.. jadi Jangan Salahkan Allah,, dan Jangan Jadikan Allah untuk korang melakukan kesalahan, Ingan Islam Tidak Menghalakan cara,, Yang Haram Tetap Haram, Dan Yang Salah Tetap salah..

Kembali Pada yang Esa, bertaubat dan mohon ampun padanya,, SBb Allah Itu maha Pengampun Lagi maha penyayang.. semua org buat silap dan org paling rugi adalah bile die sedar die silap tapi ego untuk perbetulakan kesilapan dia..  ok wallahualam :)

Thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: mencari ilmu itu tak kira dengan siapa, bile dan dimana,, asalkan bermanfaat..


Wednesday, 14 January 2015

Fashion Rambut Lelaki

Assalamualaikum,

harini buzy sangat tapi curi time sikit nak up entry.. hehehe..  so disebabkan terkejut berok aku dibuat bile nak g lunch tadi tetibe mr.H dah berubah rupe.. hahahah die boleh g bantai potong rambut puleee.. hah! mcm ape?  nanti lah aku post gambar sebelum dan selepas.. hahaha

ok sebelum aku perkenalkan rupe terbaru laki aku.. ahah jom kita tgk ape fashion rambut yang menjadi kegilaan kaum lelaki.. dan ianya menjadi tarikan kaum wanita kannn..






sumber :google

haaa yang mane satu idaman kalbu korang?

kebanyakan lelaki memilih untuk buat Mohawk ataupun rambut ayam je aku pangil.. so mr.h pun buat lah.. haishh nak letak gambar die pun nanti lah aku letak mcm nak gelak pun ada.. tp aku dah dari dulu lagi banyak kali ckp kat die
aku suke laki rambut panjang,, tak tau lah kenape.. tpp mmg suke.. tp tak la panjang sampai lutut ke ape cukup lah panjang mcm gambar kat bawah ni.. haaaa cun kannn.. mcm kacakk je kann..



tapi mr.H taknak rambut panjang sbb die kata pening.. hahaha so simpan je lah impian aku utk tgk die berambut panjang.. so aku tgk je la gambar izzue islam berambut panjang ni.. sbb mr.H selalu ckp die mcm izzue islam.. *muntah satu kali hahahaha

thanks for your time
xoxo Puan Husna


Monday, 12 January 2015

#HusnaIzuan : Makeup + Pelamin + Baju Wedding by Scha Sahaque

Assalamualaikum,,


hahahaha dah berkurun kawin baru nak buat review.. tah ape ape tah husna ni kan.. tp takpe atas dasar nak memperkenalkan juga pada kalian kalian tentang sape yang berusaha menjadikan diriku rupawan bak putri kayangan waktu wedding day aku tempoh hari..cewwwahhhhhh

mari saya perkenalkan kalian pada seorang makup artis yang mmg banyak menang award utk pertandingan makeup semualahhh, and hasil kerja die mmg sangat uummpphhh!,




tu la die tuan empunyer diri.. mmg sangat peramah,, sangat mudah dibawa berbincang.. dan paling best die buat ape semua lawa.. so aku tak banyak nak petikai hasil kerja die sbb aku tau from a to z aku serah je kat die and no worries. mmg berpuas hati sangat.. 

now meh tgk rupe aku waktu wedding 1 tahun yang lepas yeee 
jangan tanyer kenape aku kurus time ni hahahahaha





ni adalah waktu hari sanding




 dan ni adalah make-up time nikah 

dua dua make up dari scha aku suke sbb tak nampak over and orang masih kenal diri aku.. maksudnya die tak menepekkan make up hingga org tak kenal aku hahaha.. so sape sape yang nak kawin and tengah cari MUA tu boleh la klik kat link bawah ni.. n banyak lagi hasil kerja dari scha di kongsikan dalam tu.. bukan takat makeup je, sbb aku ambik full package dari die.. baju pengantin die pun mak haii tergoda goda i allsss ok!

facebook : 

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: sory scha baru nak review hahahaha 

2 Minggu Bersama BeautyOat

Assalamualaikum,,

cakap banyak tak mau meh tgk sendiri kita bg khas setelah 2 minggu mengamalkan BeautyOat


gambar sebelum adalah gambar waktu dapat BeautyOut dekat entry Sini haaa dan gambar selepas adalah gambar harini.. mmg baru je lepas snap sorry gambar bad quality sbb phone ado adooo jo..

heee kat sini aku nak bg tau testimoni tentang BeautyOat ni aku bukan pilih utk putih sgt pun sbb aku ni tetdedah dgn matahari setiap hari so nak putih tu mmg susah sikit plus kulit mmg jenis cepat burn. so aku nak bg testimoni,,

yang mana aku amalkan BeautyOat ni,, aku berjaya menurunkan berat badan aku sebanyak hampir 5kg dalam masa 2 minggu lebih kurang,, haaaa seee tgk muke dah kempis sikit hahaha,, so kene kejar target ni,, n rasanya tinggl 2 je kot kat umah kene order lagi ni.. hehehe 

aku berjaya turunkan berat sbb pagi before menempuh hari panjang naik train g keje aku minum satu cawan then dah cukup utk cover lapar,, dan balik aku tinggal makan sikit nasi dan cukup sbb masih tak lapar yang extrem so takde la mengigil.. jadi BeautyOat ni berjaya membantu aku berdiet dengan jayanya.. nampaknyer baju dah rasa longgar sikit.. n seluar pun dah tak mcm sarung nagka sangat hehehehe

TQ BeautyOat. :)
 kalau sape nak cube boleh click kat bawah ni,, boleh direct kat FB die ok

Thanks for your time
xoxo Puan Husna

K-POP disana sini, K-POPers Lupe DIRI!

Assalamualaikum,,

selamat hari isnin, permulaan sekolah bagi 2015, haa yer sekolah sekolah juge,, risau pun menjadi jadi juge.. sape tak tahu tu aku rasa mcm tipu je kan.. dah kecoh semelaya yang kisah sigadis2 yang menjadi perhatian umum,, bagi siapa yang tak tahu.. meh aku link kan sikit video die mehhhh..




sumber : youtube


mule mule aku tak tau pun,, bile terperasan pahal status bersepah2 cite pasal k-pop ni,, so aku pun terjumpelah jugak bende ni,, that the first word come out dari mulut utk nampak positif kan "bersangka baik mungkin tu isteri die" ppftttt bile dah tgk sampai 2, 3 orang melakukan aksi di atas pentas sambil melayan keghairahan k-pop, aku dah mule takleh nak pikir positif..

sumpah tak sweet langsung weh sumpah aku ckp kau yang ni tak sweet langsung!

and word come out "this is SHIT!", aku rasa ramai kawan aku yang minat k-pop,, tp aku tak de plk tgk die sampai nak melakukan aksi seperti itu. mcm sally, die minat K-POP sampai g singapore nak tgk artis kegemaran die perfome,, tp die boleh je behave,, minat minat la kan tapi takyah la nak memalukan kaum wanita kan sally kan kan.. *aku bangga ngan sally coz minat die terhadap ape tu sally name die BLUE ape tah aku pun tak tau,, sbb aku bukan peminat K-pop kehkehkeh..tp die masih menjaga level diri sebagai seorang peminat. tp ape yang aku tgk dlm video tu, level gadai maruah bakhangggg!, aku ni bukan baik sgt tp masih boleh fikir waras la.. yang bertudung, berbaju blouse ala ala muslimah keluar rumah minta izin mak ayah.. tp ape kau buat bile ko kat luar.. 

adoiiii,, tak salah untuk minat k-pop, tak salah utk ko jadi peminat sampai mimpi mimpi bagai,, takde sape kata salah sbb k-pop tu pun tak kenal ko sape pun. tp bile dah jadi mcm ni nak salahkan sape.. aku rasa K-pop tu tak salah pun,, sbb die tak tahu budaya kita.. so kita yang dah sedia tahu budaya kita,, kenapa taknak tunjukkan yang kita punya level peminat wanita yang bermaruah.. 

jangan sampai sebab bende bende mcm ni,, konsert K-pop lain semua di haramkan,, kesian kat org lain yang minat k-pop tp masih behave.. ok.. pikir-pikirkanlah dan renung renungkan lah buat anda anda yang rasa terlupe pada tuhan lepas nampak k-pop tu... peace!


thanks for your time
xoxo Puan HUsna


p/s: sorry isnin dengan entry emosi sbb mr.H dok ckp "awak perempuan awak tak malu ke tgk pempuan perangai mcm tu.. fuhhhh berasapp je telinga aku!"

Friday, 9 January 2015

Barangan Elektrik TERBARU dari MITSUBISHI Electric!

Assalamualaikum,


Pada sabtu lepas 3 Januari2015, Mitsubishi Electrik telahpun melangsungkan satu event untuk memperkenalkan Barangan elektrik terbaru keluaran mereka,, bertempat di Mitsubishi Electric office di Petaling Jaya dan event yang bermula jam 2ptg sampai 5 ptg itu telahpun memperkenalkan 4 product terbaru keluaran Mitsubishi Electrik,





 haaa dan product die kalini.. kalau akak-akak dah kawin,, and makcik-macik tgk boleh nangis wooooo..* aku pun macam nak nagis jugak nak mintak jugak la kat mr.H hahaha

so let me introduce u product terbaru keluaran Mitsubishi ni.. drummmm rolll!!! 

jejennngggg!

kalau nak tau lebih lanjut boleh clik kat gambar produt yang korang nak tgk tu yer :)

 Air-cond


Jet Towel (Hand dryer)


Fan / Kipas Angin



Fridge/ Peti Sejuk




thanks for your time
xoxo Puan Husna



Product Review : Mitsubishi Fridge / Peti Sejuk MR-L78E

Mitsubishi Fridge/ Peti Sejuk MR-L78E


cube pegi tgk peti sejuk kat dapur tu,, rasa mcm dah lame kan,, rasa mcm dah tak muat nak sumbat kan.. ape kate mari kita goda suami masing2 untuk beli kan peti sejuk baru.. haaaa kalau nak mintak ape kata mintak yang ni.. Peti sejuk dari Mitsubishi.. 






waaahhhhhhh mcm best kannn,,  
mmg besar, 


peti sejuk dari Mitsubishi ni juga dapat 5 star cap rating utk energy efficiency tau,, die ada Eco Mode yang mana dia boleh automatic kurangkan energy waktu non-peak contoh waktu malam,,  peti sejuk die pun besar tau, yerla kalau takat stock 2 minggu tu selamber je boleh isi..  peti sejuk ni jugak berkelebihan ada kawalan kelembapan,, so macam nak simpan sayur ke buah ke kan.. die boleh maintainkan tahap kesegaran sayur n buah buah tu.. 

selain tu,, peti sejuk ni ada triple-color LED,, yang mana die bantu meningkatkan vitamin 1.5 kali dan bertindak macam matahari kecil  dalam peti ais la mcm tu, utk pastikan kesegaran sayur tahan lebih lama, nutrient sayur tu tak berkurang dan die meningkatkan vitamin pada sayur tersebut.. haaa bagus kann...

ni spasification utk fridge ni


ok kalau nak pujuk suami utk belikan boleh la gune ayat ni 
" sayanggg barang Mitsubishi ni bagus tau, tahan pun tahan, takyah pikir nak repair"  hahaha 

untuk pengetahuan korang jugak,, Mitsubishi electrik jugak akan lancarkan Mobile App diorang tau,, untuk Android (pertengahan Januari) dan iOS (hujung Januari)

so kalau rasa-rasa nak cari barang electrik tu jangan risau utk pilih Mitsubishi.. Mr.H aku ad pengalaman pki barang Mitsubishi (peti sejuk) and die kata barang mitsubishi mmg tahan.. so tak rugi kalau beli.. ni bukan bodek ehh hahaha


Untuk Product lain dari Mitsubishi boleh click  Link dibawah ni yer..







Product Review : Mitsubishi Fan / Kipas (LV16-RS) & Tatami R16


Mitsubishi Fan / Kipas (LV16-RS) & Tatami R16


ok rumah sape kipas dah rosak? angkat tangan!! kalau korang tengah mencari kipas tu meh aku kenalkan dengan kipas keluaran mitsubishi ni.. 





"alaaa same je pun kipas ni dgn kipas lain" haaahhh sape kate same? korang pernah tak beli kipas pastu motor die hangit? hahaha ok kelebihan kipas ni..  didatangkan dengan motot warranty 3tahun,

kipas ni juga didatangkan dengan ciri ciri keselamatan yang sangat bagus, yang mana dia di perbuat dari barang yang tidak mudah terbakar,  dan ciri ciri keselamatan pada kipas ni yang bagus,, sbb die pakai double fuse tau,, satufuse utk protect kalau jumlah aliran electrik tinggi so takde la kipas tu hangit, dan ia juga akan cut off electrik kalau motor kipas tu terlampau panas.. 

terdapat 2 model

Mitsubishi Fan (LV16-R&G)



Tatami R16

haaa so ingat name model ni.. boleh cari di kedai2 barangan electrik yang berhampiran yer..


Untuk Product Lain dari Mitsubishi boleh click link kat bawah ni yer..




Product Review : Mitsubishi Jet Towel (Hand dryer)


Mitsubishi Jet Towel (Hand dryer)



  
lepas masuk tandas,, ape yang korang cari lepas basuh tangan? tu hand dryer kann.. haaaa mitsubishi pun ada keluarkan hand dryer dan tgk rupe die.. alahai menariknyer... hahaha hand dryer ni.. takyah tekan2 pun,, boleh hulur je tangan kat tengah2 tu.. nanti die keringkan tangan korang.. dannn.. hanya 10 saat je ok.. die mampu mengeringkan tangan korang.. 

hand drying zone die pun lebih luas,, so kalau tangan yang besar sikit tu boleh je guna.. 

bagi company company yang buat business renovation toilet ke, food court ke, restoran ke,, haaa boleh jadikan ini sebagai salah satu equipment pelengkap ok..  


Other Specification
  •   Hygienic, comfortable drying action
  •  Only takes 10 seconds to dry your hand
  •  Spacious hand-drying zone
  •   Hygienic touch free operation enables drying hands up as far as the wrists without touching the unit 

 Untuk product lain dari mitsubishi boleh click kat bawah ni,



Product Review : New Mitsubishi Air-Cond 2015


Mitsubishi Air-cond (R410A)



Yang best pasal air-cond ni,, sbb korang tak perlu nak susah-susah call org air-cond untuk cuci,, sbb korang boleh cuci sendiri je tau,, so dah jimat kos dah kat  situ,, kita nak cuci 5kali sebulan pun takpe.. hahaha sbb kalau korang rajin cuci air cond ni,, so dapat la reduce kan korang punyer bill electrik.. yer mmg btl sbb aku pun tgk cari aircond baru.. so this is one of pilihan aku lah! hehehe

Air-Cond dari mitsubishi ni juga didatangkan dengan Nano Platinum Filter yang mana die dapat menapis habuk dengan lebih baik.. yerlaaa. sekarang ni makhai keluar rumah lagi2 duk KL ni.. mmg sesuaii sangat.. sejuk dapat kesihatan terjaga cuunnn!




ok nampak 5 bintang tu,, haaa tu membawa maksud air cond ni dapat 5star cap rating dalam penjimatan tenaga,, so maknanya, makin banyak bintang makin jimat tenaga lah product tu.. jadi air cond ni juga menjimatkan tenaga elektrik,, so takyah risaulah eletrik melambung..

Other Spasification
  •     Aircond is easy to clean with only 3 steps. You can clean it by yourself without hiring an aircond maintenance company
  •     By regularly cleaning your aircond, this will lead to a lower cost in electric bill
  •     5 star cap rating - energy efficiency (the more star, the less energy used)
  •     nano platinum filter - gives a better dust collection performance than conventional filters.
  •     5 step vane control & swing - lets you control airflow directions to make sure that airflow reaches every corner of the room
utk tengok product lain boleh click kat bawah ni yer.. 

Thursday, 8 January 2015

#nuffnang - CPUV KitKat Launch menempel!

Assalamualaikum,,

ehhh nampaknyer ilmu bodek ku pada Nuffnang menjadi jadi.. banyak jampi mentera aku buat hahahahaha Alhamdulillah rezeki Allah ni.. kini menempel lagi 3 ketul CPUV dari Kitkat Launch pulak kali ni..



haaaa ce korang g bukak korang punyer Nuff mane tau ad jugak kan,, sbb aku tau Nuff ni mmg murah hati tau, baik, penyayang, *ayat bodek lagi hahahah.. btw TQ so much Nuff.. :) i love u much much much hahaha..

buat rakan2 blog yang menyinggah disini,, kalau nampak nampak tu,, boleh la derma kilat kat kite yer.. :)


thanks for your time
Xoxo Puan Husna


p/s: nak cash out ke taknak nak cash out ke taknak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...