Thursday, 30 October 2014

Menghitamkan Kulit Di MotoGP2014

Assalamualaikum,,

ok entry basi tak berape basi  #trowback satu kali.. heheeh ok ini kisah Weekend lepas,
sbnrnyer tak letak harapan pun utk dapat pegi tapi dalam family group wassap, tetibe pakcik aku cakap ada 2 tiket untuk sape yang nak pergi.. mak hai .. mmg aku, adik, abg ipar semua mmg berebut la nak pegi kan.. sbb setahun sekali je ehh,,

and bukan selalu dapat cuci mata bak kata Mr.H *amboiii niat lain rupenyer... hahaha so tibe tibe pakcik aku ckp disebabkan kitorg mmg ngam 2 org dan tak de  nak bawak anak or ape ke kan.. so die bagilah kat kitorggg yeeehhhh loncat2 happy heheheh..



selalu org mmg pegi waktu race day,, dan kebetulan kitorg tak jadi balik gombak so kitorg ke sana lah,, firstday naik kereta.. ok lagi, tak jem sangat sabtu tu..tp panas die dah mcm udang kene bakar dah muke aku ni,,

parking kereta RM10.00 ok la tak kesah la sbb mmg dah tau kan kalau MotoGP ni jangan mimpi la nak jumpe bende murah..



sempat la tgk Qualification dgn stunt dari KTM punyer team, mule2 ingat nak pegi kat main entrance.. tp kemalasan tahap dewa dan nak menjaga mata mr.H supaya tak gembira sgggtttttt kann hahahaha so tak jadi pegi main terus balik je,,,

so secound day.. kitorg memilih untuk naik moto.. sbb start dari simpang KLIA dah jem ok!.. dan kebetulan aku dah tau tmpt grandstand kitorg,, so direct kesana melalui jalan belakang.. hehehehe.. takyah la sesak2 lalu depan.. sampai agak awal dalam pukul 10.00pagi dah terpacak dah kat situ.. itu pun org dah ramai tau.. nasib la ad lagi sit.. dan kitorg duduk tanpa berganjak.. kalo bangun je cnfm dah takde tmpt duduk. smpi nak g toilet nak solat kene gilir-gilir hehehe. punyer ramai manusia.. haissshhhhhh


 yang ni adalah waktu race Moto2, yang mane pelumbe malaysia Hafizh Syahrin pada awal mmg agak gempak aku dah jerit-jerit dah sbb die start petak no 18, and sampai lap ke 4 die maintain no 4, 5 je mcm tu.. pastu aku tak ingat lap ke berape tah.. semangat aku yang berkobar2 nak sokong die musnah,, sbb die jatuh pulak depan mate aku kat last corner.. alllaaa terus sedih.. pastu tetibe aku nangis *over hahahaha sbb npk kekecewaan waktu die jatuh tu sbb die agak di depan la... tp its ok Hafiz kitorg ttp support awak.. :)



kami dan belacan tiada bezanya hahaha mmg panas gile.. mr.H dah sampai sakit kepala, so last race Utk MotoGP, mr.H adalah peminat Lorenzo dgn Pedrosa,tp malangnyer pedrosa juga jatuh kat conner yang sama dengan hafiz jatuh,, , tp aku ttp marquez di hati hahahahah.. and aku tak minat Rossi walaupun aku tau die power!.. and last race nah aku belanje korang video yang smpt aku rakam,, tahan je lah telinga dgr org jerit + bunyi moto.. hahahaha

video

dannn yeeeehhh my marc marquez menang.. dan mule lah excited.. nampak die lambai2 kat aku hahahahahah *perasan padahal die lambai semua org hahah


hahha aku siap cakap kat mr.H nanti kalau saya ada anak lelaki,, saya nak die jadi racer mcm tu.. hahaha nampak angan-angan n tetibe mr.H pun ckp boleh sy pun suke eeehhhhh hahahaha tetibe pulak.. hehehe haaa siap la anak aku nanti mmg aku letak kau dalam trek nanti hahahaha

thanks for your time
Xoxo Puan Husna


p/s: tetibe terjumpe moto cafe carer cantik semalam..



Wednesday, 29 October 2014

#WW- Untuk Yang bergelar Ex, TQ!

Assalamualaikum,

rabu membisu! dan khas untuk anda yang ber title Ex!
Have a nice day!

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: yeeehhhhhh vacation is calling us! Tq Abah

Tuesday, 28 October 2014

Jeruk Asam Boi yang Viral, aku juga terpengaruh!

Assalamualaikum,,

lepas dah becak becak mulut asyik tengok ramai sangat post pasal jeruk asamboi yang mmg sangat mengiurkan,, bukan ibu mengandung je teringin aku ni pun dah naik meroyan dah tgk gambar jeruk tu lalu lalang kat timeline hahahaha,, so setelah sekian lama menahan kemengidaman ibu yang belum mengandung ni,,

mr.H memenuhi jugala keinginan aku.. heheheh mule2 plan nak buat mangga sbb tgk ramai buat mangga,, tapi lalu2 tetibe ternampak jambu batu.. perhhh mcm lagi best je kan.. so mr.H pun cakap baik buat jambu sbb die pun nak.. heeehhh die yang mengandung lebih rupenyer.. hahaha

inilah hasilnyaaaaa.


ok ini adalah resipi aku,

bahan-bahan

  • Jambu batu 2 biji
  • 2 sudu Gula
  • Asam Masin (warna putih)
  • 1 biji cili api (terpulang nak pedas sikit atau banyak)
  • serbuk asam boi

Cara Membuatnya
-Potong jambu kecik2 jangan terlalu kecil dan jangan terlalu besar sbb nak pastikan masam asam boi tu mampu di serap masuk ke dalam buah,,

-gaulkan jambu dah di potong tadi dengan gula sehingga sebati tak perlu letak air sbb air akan keluar secara semula jadi dari buah tersebut.

-Masukkan asamboi dan teruskan mengaul,, (untuk lebih sedap racikkan asam boi tersebut)
jika inginkan lebih masam boleh tambah serbuk asam boi,, dan bila kelihatan gaulan tadi berair,, masukkan potongan cili api, dan gaul kemudian masukkan kedalam balang bertutup dan simpan didalam peti ais selama 5-6 jam dan air dari buah akan keluar dengan lebih banyak dan siap untuk dimakan,,

untuk pengetahuan kalau buat homemade lebih sedap sbb kita tak guna bahan pengawit yang merbahaya,, dan semuanya asli,, tp tahap kesegaran jeruk ni takboleh tahan lame sangat pun,, so sape2 yang bercadang untuk beli tu,, rasanya elok buat sendiri,, sbb kos yang lebih murah dan ianya segar!, aku buat semalam,, dan pagi tadi dah selesai dah aku makan ngan mr.H! hahahaha

selamat Mencuba

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: alamak ada pulak entry yang tercicir.. adoii.. heheh



#Nuffnang- CPUV Transition Optical

Assalamualaikum,

selamat pagi dan semoga hari anda dipenuhi dengan kegembiraan mcm aku hehehehe

semalam cite pasal CPUV harini nak cite lagi tamaknyerlahai husna ni kan,, asyik die je nak cite pasal CPUV ni, abeh org lain nak cite ape kan.. hahahaha ni namenyer rezeki aminnn! 

syukur mr.Nuff nampaknyer suke dengan bodekan dari aku,, tiap kali ad je CPUV rajin la aku bodek si nuff ni so die pun bagi lagi CPUV kat aku hahahaha

TQ nuff as u know i lebbiiuuu lah,, hehehe


dan kalini CPUV dari Transition Optical,
aku tau jugak pasal2 spek ni sbb aku pun salah seorang yang mempunyai mata kabur2 gitu.. kira mata tak berapa nak crystal clear sangat lah yer.. tp kalau bagi spek ape pun kat aku mmg patah! mungkin kene pakai spek mata yang org pakai buat welding tu kot baru tahan hahahaha

Transition Optical ni adalah sejenis kanta yang digunakan pada spek, yang mana die akan bertukar menjadi gelap bile terkena pancaran UV kira kalau kene panas atau cahaya matahari die jadi la gelap.. mcm spek mata hitam tu.. tp tak la gelap sangat,, aku dulu pernah kerje kat Focus Point so tau jugak la sikit2 pasal kanta utk spek ni..

so bagi pengguna Mata ke 3dan 4,, booleh la click2 iklan tu kalau nak tau lebih lanjut yer..

thanks for your time guys
xoxo Puan Husna



p/s: akhirnya jeruk asam berjaya! yeehh



Monday, 27 October 2014

Kenape Takboleh Follow Blog? Macam Mane Nak Buat? Tolongggg!

Assalamualaikum,

alaaaa sedih laaaa tgh excited nak ber blogwalking sambil nak follow-follow harini tetibe nak follow je tak boleh die kuar mcm ni..

takkan kita boleh follow 300 blog je. taknak la main unfollow sbb aku rasa semua yang aku follow semua best-best. alaaaa nak follow banyak banyak lagi cm mane ni... tolong sape yang berkemahiran,, dan pakar dalam masalah ini.. bantulah aku ini waaa waaa *nangis guling-guling

dan harap2 aku dapat selesaikan masalahni secepat mungkin.. alaaaaa aaaalllaaaa

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: baru berangan nak join g macau hahahahaah berangan dulu la tapi

#Nuffnang - 3 CPUV lagi untuk saya!

Assalamualaikum,

selamat hari isnin.. mulakan hari anda dengan senyuman :)

walaupun sesi menghitamkan kulit telah berjaya dilaksanakan sabtu dan ahad lepass.. nak tau mcm mane aku hitamkan kulit ala ala rihana, next entry i story ok.. ni cite pasall si kekasih hati yang ku sayangi Mr.Nuffnang,, kalau blogger slalu mesti kenal sape Nuff ni kann heheheh

haaa seperti biase monday je mesti cek Nuff nak tgk ad perkembangan ke takde ke.. then tgk tgk eehh ehh ada la CPUV baru masuk eheheh im a happy girlll!


Tq Nuffnang ku sayang,, yang tak jemu2 memberi aku CPUV wah wah dulu pnh gak merajuk ngan nuff ni sbb tak dapat dapat CPUV sekali die bagiii,, hamikk kau tamak!

and ni adalah iklan utk win 3 days 2 night trip.. nak g mane trip ni.. kasi click la kalau nak tau lebih lanjut yer.. TQ juga kepada yang rajin singgah blogku ini,, walaupun traffik sbnrnyer merudum rudum heheheheh..takpe tingkatkan kontroversi kurangkan prestasi.. hahahaha tebalik hoiiiii husna

ok again and again TQ nUff I love You!


thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: jap lagi kita tunjuk perbezaan sebelum dan selepas plk.. jangan tekezuttt hahahaha

Friday, 24 October 2014

Food Review - BIDOR STATION KOPITIAM

Assalamualaikum,,

salam jumaat semua,, semoga Allah memberi kesihatan yang baik utk kita mencari keredhaannya.. walaupun harini agar down sbb gagal temuduga.. hahaha tp takpe la bukan rezeki aku,, mungkin rezeki orang lain yang lebih memerlukan..

ok taknak cite pasal interview, sekarang cite pasal makan.. haaa lame gile tak makan kat luar,, dan semalam tengah jalan2 cari tempat,, ternampak satu cafe BIDOR STATION KOPITIAM ni area Bandar Tun Husein Onn, Cheras,,

so aku pun dgn mr.H singgah la sbb aku pun dah lapar,, die pun lapar,.. so malas nak masak n deside nak makan kat luar je.. dan tgk kedai die dari luar agak menarik sbb lain dari lain..

sumber : google (sbb tak sempat ambik gmbr dari luar)

so cafe ni die mcm ala2 clasic sikit dengan perhiasan berasaskan kayu dan nama table die berasaskan nama tempat di perak,, dah name pun bidor kan mesti la perak stile kann.. so sambil2 tengok menu ok agak menarik menu2 nya.. yang mana kebanyakan menu die adalah menu makanan melayu yang selalu orang malas nak buat sendiri hahahaha..

ok jom tgk ape yang aku order kat sini..


ok cafe ni pernah masuk jalan-jalan cari makan tahun lepas,, waktu tu yang mengacara die Qi razali,, 
so aku tak tahu pun hahaha so tgk kat menu die ad tulis yang JJCM pnh datang sini,,

setelah mebelek2 menu apa yang best ini adalah ape yang Mr.H order

Lempeng Pisang = RM 4.90
ok lempeng die kalau garing sikit lagi n plus sedikit garam untuk seimbangkan rasa ianya lagi power! tp ni pun dah best sbb die buat lempeng pisang plus dengan kelapa lagi dalam die tau.. hehehe

utk minum Mr.H order BIDOR WHITE COFFEE Ais = RM 3.50
ok untuk penggila coffee korang kene try ini.. mmg power n mmg best kopi die.. 
sekali sedut bak kata mr.H yang mmg coffee lover die kata ni lagi best dari Starbucks 


nampak muke coffee lover tu.. excited dapat minum kopi
 hahahaha smpi rambut pun serabai.. hadoiiii sayang oiii.. 

dan ini adalah pilihan aku setelah kehausan tahap extreem aku order 
AIR CINCAU = RM 2.00

sape tengah lapar tu sila tahan air liur anda ok..
dan ini adalah apa yang menambat hatiku..
Laksa Bidor= RM6.90
ok laksa die mmg power pekat gile n untuk harga RM6.90 aku boleh levelkan sebagai berbaloi baloi untuk aku makan.. mmg sangat memenuhi selera aku sebagai pengemar laksa. 
saya bagi 4 bintang!!!!

so total kitorang makan semua adalah RM17.30 sahaja.. takde GST kehkehkeh

banyak lagi menu lain yang buat aku teliur tapi cukup yang tu dulu,, nanti datang lagi nak try MEE KARI die MEE UDANG die NASI AYAM die and banyak lagi la menu yang menggoda kat sane.. kalau nak try jom google map, kat bawah ni info tentang Bidor Station ni.


BIDOR STATION KOPITIAM
NO 12 JALAN SERI TAMING 1E, 
TAMAN SERI TAMING, 
BATU 9 CHERAS, 
34200 KUALA LUMPUR.

Hp: 017-224 1242 (Azhari)
Tel: 03-8958 7078

Email: 
faridah.jali@yahoo.com
website:
www.bidorstationkopitiam.weebly.com

thanks for your time
xoxo Puan Husna



p/s: harini nak masak ape ekkk any idea?



Monday, 20 October 2014

Kontroversi Kempen "I want to touch a dog!"

Assalamualaikum,




ok comelkan anjing tu,, dan dah baca yang atas ni.. ok cukup,, aku ni bukan ada latar belakang agama yang kuat kalau nak cakap bab hukum hakam, aku jugak bukan ustazah nak huraikan bab hukum hakam dengan tepat,, cuma sekadar menyuarakan pendapat,, kalau salah tolong tegur,, aku tidak meminta orang untuk sokong aku 100% sekadar memberi pendapat dari akal kurniaan dan pinjaman Allah,

 semua tahu pasal kempen yang tgh heboh diperkatakan "i want to touch a dog" (makna : saya mahu pegang/sentuh anjing) tu kan, kempen yang memberi penerangan untuk memegang anjing bagi umat islam.. seperti yang ramai tahu menyentuh  anjing adalah salah satu Najis dan kalu terpegang kene samak dan semua,, ok bende ni semua tahu dari sekolah rendah lagi..

takpayah sekolah rendah la,, dari kecik lagi la mak ayah mesti cakap ehhh jangan pegang anjing tu,, kita tak boleh pegang anjing, sbb anjing kotor.. ok.. dan dari kecik bila dah di ajar mcm tu.. kebanyakan umat islam takut dan mengelak untuk memegang anjing dan ad yang siap lari kalau nampak anjing.. pastu kene kejar kan.. itu aku hahaha

aku bukan nak menghujahkan hukum ataupun memberi hukum.. ini sekadar pendapat aku,...
soalan aku,  apa yang korang nak sangat dari anjing tu? dan kenape korang nak sangat pegang anjing tu?

kalau korang rasa nak pegang anjing tu sebab saja-saja je sbb anjing tu comel.. ok takde ke binatang lain yang comel yang korang nak pegang,, bermacam binatang yang Allah cipta dan bermacam binatang di atas muka bumi ni Allah cipta dan beri kebenaran utk kita pegang CUMA 2 binatang Allah tegah, anjing dan babi.. kenapa korang memilih binatang ni juga untuk korang pegang? kenapa korang tak pegang kura-kura ke? monyet ke?cicak ke? kucing tu bersepah-sepah comel jugak.. kenape korang nak jugak pegang anjing tu? mungkin sebab malaysia ni banyak anjing,, ya tak di nafikan mmg banyak anjing kat malaysia ni..

kalau event ini untuk mengajar kita memegang dan cara bersuci dengan betul kalau dalam keadaan terdesak la contohnyer ad anjing tu cedere kita nak tolong,, so mcm mane nak tolong.. ok aku terima bende ni.. its a good thing la kan.. tapi. mungkin banyak nama lain yang boleh dipilih untuk kempen tu, mungkin boleh letak nama "how to rescue a dog in islam way" ianya nampak lebih jelas maksud dan penyampaian program dan ianya juga tak menumbulkan fitnah. sbb ini malaysia ok.. isu mcm ni mmg sangat panas!

ada yang kata.. ala ni la tak tahu hukum nak cakap je.. tak aku kat sini bukan nak cakap pasal hukum,, aku nak cakap pasal attitude, perangai dan sikap manusia yang sangat suka dengan sesuatu yang di tegah.. mmg tak salah pegang anjing tu lepastu samak.. kan.. mmg semudah itu.. tak siapa larang wehh.. pastu samak la korang sendiri kan.. adakah korang yang memegang anjing itu cukup arif dalam melaksanakan samak dengan sempurna? yakin.. kalau yakin silakan pegang anjing itu.. aku tak marah.. aku cuma bertanya.

takperlu memilih bende yang rumit, cukup sekadar aku belajar dari kecil, anjing najis dan cukup.. dan aku tahu kalau tersentuh, terkene aku kene samak,, kenapa perlu nak susahkan diri nak cari tanah hanya kerana nak memuaskan hati aku sbb nak pegang anjing tanpa sebab. kalau aku nampak anjing dalam keadaan mungkin sakit, mungkin memerlukan bantuan, yes aku juga akn tolong,, tapi banyak je cara lain yang aku boleh pilih dari aku pegang anjing tu, Ini malaysia ramai bangsa lain yang boleh memegang anjing,, so aku boleh minta bantuan pada mungkin cina, india,, untuk tolong anjing tu. and aku jugak pernah je belikan makanan untuk anjing bawah office aku ni sbb aku tgk die mcm lapar.. tp aku tetap memilih utk tidak menyentuh anjing itu.. sbb mane aku nak dapat tanah kat bandar sekarang ni? semua batu, dan berapa lama aku nak ambil masa dalam mencari tanah utk samak dan aku tak yakin aku boleh samak dengan sempurna dan nanti aku jadi was was, so aku memilih untuk tidak dari aku sendiri ragu,..

 baik aku pegang mak aku,, dapat pahala.. baik aku pegang al-quran dapat pahala,, baik aku pegang pada janji.. itu lebih bermakna..
manusia mmg suke bende yang rumit.yaaa aku tahu ada anjing yang masuk syurga, ya aku tahu ada juga pelacur yang di ampuni dosa kerana bagi minum pada anjing. ya mmg anjing juga binatang ciptaan Allah dan ad sebab juga Allah cipta die dan jadikan die Najis.. cukup untuk aku faham itu..

bagi yang rasa anda memilih untuk memegang anjing,, silakan.. dan pastikan anda melaksanakan tanggungjawab anda sebagai muslim dengan menyamak dengan sempurna,, supaya ibadah anda lain tidak terganggu.. maaf sekadar berpesan dan menginggatkan diri sendiri supaya tidak memilih yang rumit.. Islam Itu Mudah,, takperlu bertegang urat kerana nak "Pegang Anjing".. last last islam sesama islam bergaduh sbb nak pegang anjing punyer pasal..

WallahuAlam

Terima Kasih kerana Meluangkan masa
xoxo Puan Husna


Thursday, 16 October 2014

#Nuffnang - CPUV Musee Platinum Tokyo

Assalamualaikum,,

haaa harini mood swing sbnrnyer nk buat entry tapi tetibe kembali ok lps nampak ni ni ni kat bawah ni.. heheheheh wah wah murahnyer hati Mr.Nuff ni sekarang yer.. ramai juga dapat bonus hujung tahun dari Nuff ni kan.. TQ nuff





dan kali ni iklan dari Musee Platinum Tokyo.. haaa nak tau ape nanti click2 yer iklan yang melompat2 minta di click tu yer... btw again TQ so much Nuff sbb sayang kite.. n ni yang makin semangat nak ber blogging ni.. ad juga la duit tepi hehehe :)


sape yang berblog tapi tak pasang nuff anda mmg rugi sbb nuff mmg baik hati *ehh pantun ke ape ni?


ok thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: sesi mendraft proposal! hadoi takut risau semua ad!

Wednesday, 15 October 2014

#WW- Kawan Sewel!

Assalamualaikum,

salam rabu semua,, hari pasar malamm yeehhhh!


kadang2 pening, kadang2 sakit jiwa, kadang2 gile dapat kawan mcm ni.. tp ape yang best ad kawan mcm ni.. she always be honest to you, and u can spoke out what ever you want to her. and she still love u! for now on,, this is the only person yang hari2 melayan gile di IM facebook, yang sentiasa mendengar rintihan aduan mengarut tanpa jemu..not really need to tell who you are coz u are notice that!


thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: bill tak sampai dah 3 bulan hoiii.. mane kau ni bill!

Tuesday, 14 October 2014

Broga Punye Hal!

Assalamualaikum,

salam selasa semua.. tak tau nak cakap ni entry sedih ke lawak ke,, ape.. tp korang baca dan nilai la sendiri yer...

sumber : Google

ok ni agar trowback jugak la kisah hari ahad lepas,, yang mana dari sebelum kawin sampai lah dah kawin ni.. mr.H asyik janji nak bawak naik broga tp tak sampai sampai.. so setelah perancangan dibuat dan alhamdulillah kami pun memulakan perjalanan nak panjat broga..

dari bawah dah terbayang bayang dah pemandangan dari atas ni.. im so excited gile gile la kan.. so terbangun lambat kul 5.00am baru bangun siap2 barang lampu,, sandwich air kain sejadah semua ok kitorang gerak la sampai kat kaki bukit dalam pukul 5.30pagi..

ramai gile orang,,, dan masuk dah kene bayar RM2.00 per car. so dapat parking teruskan perjalanan.. nak memanjat.. me.H pun cakap "betul eh sayang boleh ni" and dengan selame aku jawab "hello i ni futsal player and netball player ok" belagak tahap tak boleh bendung dah aku ni hahahaha,then mulekan perjalanan..

nak sampai puncak ambik masa dalam 1jam mr.H kata kalau tak berenti berenti la.. so aku pun anggarkan takla tinggi mana pun.. so aku dengan bangga terus jalan mendaki.. mula2 jalan landai ok naik.. pastu dah mcm 300m mendaki tu,, dah start jalan sempit dan mencanak jugak naik.. so terus gigih..

sampai je dalam halfway aku dah rasa jantung aku dah makin laju.. mr.H tanya "sayang ok tak ni? boleh terus ke nak rehat dulu?" so aku ckp rehat jap sbb nak bagi jantung back tu normal.. so duduk.. orang makin ramai.. dalam nak naik tu ada afew jugak la yang dah tersadai kat tepi.. so teruskan lagi panjat.. sampai satu tempat tu.. aku dah tak boleh handle jantung makin laju darah dah naik kepala.. semput pun tiba.. yehhhhh belagak lagi.. padan muke kau!

so disebabkan kitorg pergi ber dua,mr.H taknak ambik risiko.. aku ckp aku nk teruskan jugak.. tp bangun je dah melayang dah sbb jantung dah laju sangat n dah 50% nak pitam sebenarnyer.. so mr.H bagi air die cakap jom turun.. kalau terus sampai atas pun kang dah pitam kat atas lagi susah nak turun.. so aku pun taknak lah degil untuk keselamatan..

aku pun turun.. so misi BROGA aku GAGAL! hahahaha belagak lagi.. ingat panjat bukit tu mcm naik tangga umah tingkat 4,, so sekarang aku dalam misi.. No Lift a WEEK sbb nak cabar diri ahad ni nak naik lagi.. harap-harap kalini berjaya insyaallah.. disebabkan tak berjaya naik sampai atas.. so ni je la gambar yang mampu hahahahahaha


ni gambar kat bawah jeee mampu!

tiada alasan.. minggu ni aku kene naik tangga rumah tingkat 9, dan office tingkat 4.. setiap hari.. untuk build balik stamina aku yang dah mcm hape dah.. nampak sangat dah gemok husna ni. dulu relex2 je takat nak panjat2 ni.. sekarang.. padan muke kau si gemok!

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: jangan belagak sbb kita tak tau mana tahap kemampuan kite kehkeh



Monday, 13 October 2014

Budget Honeymoon RM600 boleh pergi mana?

Assalamualaikum,

perhhh cerita pasal honeymoon ni boleh gaduh wehh,, yer la aku ni dah 1 tahun kawin tp honeymoon tak pegi pegi lagi.. dulu mr.H keje waktu antarabangsa so mmg susah gile nak cuti,, now dah meniaga pulak, nak cuti sayang.. ayooooo so aku pun buat perbincangan dengan die secara tegas *takla tegas pun gurau2 je haha nk pegi jugak honeymoon this end year. so die kata ok tapi die bagi budget RM600 sahaja untuk kitorang pergi honeymoon*bukan kedekut tapi die kata tak perlu berhabis banyak kalau kita boleh berjimat

ok cun aku sahut cabaran die.. so die suruh aku pilih tempat dan bentangkan budget pada die.*die ingat budget perlimen ape hahahaha. tak boleh lebih walau 1 sen ok! adoiii.. tp sebagai seorang pekerja account takkan nak buat malu kan.. hahahahah so tengah pilih antara tempat tempat berikut mengikut budget yang di tetapkan..

Pilihan Destinasi 1 -RM600.00-LANGKAWI 3D2N



Minyak - RM 150.00 (pergi balik kl-kuala perlis)
Feri Kuala perlis-langkawi -RM 72.00 (Pergi Balik 2org)
Hotel - RM120 (2 malam)
Sewa Motor  - RM60 (2hari)
Makan -RM 100.00 (2 orang 2 hari 3 kali makan sehari)
Shopping -RM 50.00(takleh banyak-banyak kehkehkeh)
TOTAL = RM552.00 (balance RM48 aku punyer hahahahaha)

*balik boleh singgah masuk sempadan jap


Pilihan Destinasi 2- RM600.00  BATAM 3D2N



Minyak - RM120.00(pergi balik KL-JB)
Feri JB-Batam - RM250 (Pergi Balik 2 org)
Hotel - RM80.00(2malam)
teksi - RM 10.00(dari jeti ke hotel)
makan - RM 100.00(2org 2hari 3kali makan)
Shopping - RM40.00 (alaaaaa cukup ke?)
TOTAL = RM 600.00 *ngam ngam choiiiii

*balik boleh jalan2 bandar jb sekali kehkeh fav place kan

Pilihan Destinasi 3- RM600.00 Hat Yai 3D2N



Tiket tren kl-hat yai - RM240 (2org pegi balik)
hotel -RM100.00(2 malam)
Tuk tuk - RM20.00
makan - RM100.00 (2org 2 hari 3 kali makan)
shopping-RM100.00 (cukup ke idokkkk?)
TOTAL= RM 560.00*dan balance RM40 masih milik aku hahahahaha


haaaaa korang rasa mane yang best? kalau ikut mr.H die taknak g batam sbb dah pergi, so agak agak mane yang menjadi pilihan hati korang kalau mengikut pembentangan budget ini?

alaaa semoga menjadi lah plan honeymoon kali ni.. dah banyak kali tangguh dah ni.. penat la asyik burn je duit booking hotel.. haishhh rugi rugi.. ke last2 aku cari je pekej honeymoon yang ada kat internet tu pastu dah selesai tp harga lain!

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: alaaa cepat buat keputusan next week kene booking bilik ni kalo tak cnfm full punyer!




#Nuffnang -CPUV Zurich Insurance Contest

Assalamualaikum,

selamat hari isnin! yeehhhh taknak moody-moody la.. tu yang muke layu tu kenape?
 haaa tgk mcm aku ni *ewaahhh perasan padahal gumbira di hati sbb mr.Nuff ni terus membaikkan hatinyer utk bagi kite CPUV lagi dan lagi..

kali ni Nuff bagi 2 yang sama iaitu dari Zurich Insurance punyer iklan.. tq tq toche toche kepada nuff yang ku sayang hekhek.. semoga lame jugalah die menempel di situ yer..


biase la kite ni kan blogger suam2 je,, so taklah meletop letop ba boom sangat kan,, kira nuff nak bagi tu dah bersyukur amat lahhh ni.. hehehe 

nanti kalau nampak iklan tu joget2 click2 la ehhh tq so much blogger2 dan readers :)

thanks for your time people
xoxo Puan Husna


p/s: Honeymoon in count! alaaaa taksyabarnnyerrr

Friday, 10 October 2014

Perlukan Bantuan Untuk Pilih Header! TOLONG SAYA!

Assalamualaikum,,

haaaa dah bape hari dah mengodeh godeh blog nak ubah tu ni... terutama header la kan.. sbb dah lame sgt pki header tu so tukar la pki yang lain pulak.. *gedikkkssss.. memandangkan aku ni mmg tak pernah berpuas hati dengan diri sendiri.. so aku jadi stress

hhahaha dah kenape kau ni tetibe nak stress kan,, yerla tgk itu mcm tak kene ini tak kene.. so ape yang kene? kene marah kang husna ni baru tau.. heh.. ok so disini aku nak mintak bantuan korang korang korang untuk tolong pilih,, which is ok? aku nak pendapat korang,, aku ni jenis suka bende simple but nice dan yang paling penting org suke nak tgk.. so antara header-header dibawah ni.. korang rasa mane yang ok?


1. ni header yang aku tgh pakai sekarang 


 2.ini yang aku pakai beberapa hari yang lepas...

3. yang ni aku pki tak sampai 24jam
4.yang ni sebelum ni aku pki agak lama la header ni

5.ni juga header lame yang aku pakai agak lama.. 


so antara 5 header ni.. korang rasa mane yang ok utk aku pki? tak kesah la lame ke baru kan..yang korang rasa ok dah cun dah ni.. haaaaa confuse la...

so tolong ye.. leave the comment berserta cadangan jika da ok.. TQ u allsss

xoxo Puan Husna


p/s: aku ni confuse je dah stress tah pape tah hahahahah

Sarung Botol Susu Baby yg Cute

Assalamualaikum,

salam jumaat yang penuh barakah,

semalam main scroll2 kat TL facebook ternampak la iklan2 kan banyak gile iklan kat fb kan termasuklah iklan roti jala aku tu.. hahahahaha.. tp ni ada satu bende yang aku mcm tertarik dan berminat pulak nak beli.. hahahaha sbb die cute sangat...





sumber :  google 

haaa aku ad ternampak org iklan bende ni,, tp cari-cari balik tak jumpe dah.. tgk comelnyerrr sarung botol ni.. aku ni bkn ada baby pun kalo nak beli.. tp kalo buat letak botol air biasa pun boleh kan.. so boleh kan kalo nak beli hahahahaha.. pastu bawak kulu kilir org pun ingt aku ni terencat ke ape.. hahahahah

die ad mcm2 yang aku paling berkenan yang dinasor purple tu alaaa comelnyer... tak salah harga die dalam RM40.00 mcm tu la.. so tak lah mahal sangat kan.. and untuk baby yang baru belajar nak pegang botol tu senang la.. die mcm tengah pegang patung je.. 

so kalau korang nk beli jugak rasanya boleh kot search kat google.. rasanya ramai dah jual online bende ni.. hehehe 

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: mr.H ajak naik Broga ahad ni.. yeeehhh!

Thursday, 9 October 2014

Nak Belajar Muay Thai? Jom ke "Muay Fighter Muay Thai Gym"

Assalamualaikum,

selamat hari khamis semua.. just put a little smile on ur lips and u will feel better.! hehehehe

korang pernah tak join Martial art.. tak kira la Silat ke,, Te kwan dow ke(btl ke eja? janji ad bunyi laa) , kapoera ke, ape ape lah seni pertahankan diri.. yer lah disebabkan sekarang ni macam-macam kes jenayah makin berleluasa kan,, kadang-kadang kita perlu ada walaupun sedikit ilmu sekurang-kurangnya untuk pertahankan diri kita...

terutamanya perempuan la kan.. aku ni dah makin fobia dah dengan jenayah ni.. so aku rasa nak seru wanita wanita di luar sana sbb ia sangat sesuai para wanita untuk ada ilmu pertahankan diri.. supaya kita ni tak cuma bergantung harap je semua bende dan berserah je semua bende kan...

so ni ada satu tempat best yang korang boleh pegi,, cara belajar yang fun sbb trainer die friendly gile, and kawan2 trainee die pun best-best.. tempat ape? haaaaa taraaaaa


Muay Thai Gym, dekat sini korang bukan sekadar boleh belajar ilmu pertahankan diri yang berasaskan tomoi,, ala yang datang dari thailand tu.. yang cerita ong bak tu.. haaa korang boleh la nak ber "├Ângbak" kat sini, jangan ber ombak rindu sudah yer... hahaha

Gym ni terletak di Bandar Sri Permaisuri Cheras, haa kalau korang tau Q Bistro sure korang pernah nampak Gym ni.. sbb die btl2 depan Q Bistro tu dan tepi jalan je dah nampak.. bukan sekadar korang boleh belajar ilmu pertahankan diri.. kat sini juga ad personal trainer yang korang boleh pilih untuk train stamina, dan yang pasti "BOLEH KURUS OK" sangat sangat ..



haaa ini adalah trainer dan empunyer Gym Hidhir namanyer.. 






kat sini bukan takat train lelaki je,, ad ladies session dan ad juga yang hantar anak-anak bawah 12 tahun utk train diorg dari kecik,, juga diorang ambik ok..

tak percaya korang boleh pergi sendiri tempat ni,, dan boleh tanya sendiri tentang package yang diorg sediakan, and aku rasa harga die taklah mahal sangat pun,, kira sangat berbaloi dengan ilmu yang korang akan pakai tak habis tu.. so kepada yang mencari-cari tempat dan mungkin salah satu ilmu martial art yang agak fun,, jom try pegi sini,, info tentang tempat ni ad kat bawah ni ok.. :)


MUAY FIGHTER MUAY THAI GYM (MF)
No. 1 - 1, tingkat 1, jalan dwitasik 1,
 dataran dwitasik, bandar sri permaisuri,
 56000 cheras, kuala lumpur
call : 03-6561 0701

Hidhir : 0176679724 / Rara : 0172851585
Facebook : MuayFighterGym
Instagram : @hidhir_mf

thanks for your time
xoxo puan Husna


p/s: ala dengar pasal bom kat Bukit bintang pulakkk,, baru ingat nk pegi BB

Wednesday, 8 October 2014

#WW - Best Friends Conversation!


Assalamualaikum,


ok taknak cakap banyak.. sbb kadang-kadang mr.H pun tak paham ape yang aku wassap kalo ngan  what i call as "Crazygirlfriend" sbb conversation die akan jadi mcm org gile tengah bersembang!

thanks for your time
xoxo Puan Husna

#Nuffnang - CPUV SME lagi dan lagi yeehhhhh!

Assalamualaikum,

haaaa best best,, jap lagi baru kite buat rabu membisu yerr,, sekarang kite showoff sikit yang mr.Nuff makin sayang kat kite.. walaupun kite ni menyombong taknak update entry selalu.. tp die makin murah hati die bagi meeelllaaannnjjjeeehhh kite iklan baru lagi alhamdulillahhhh!

alhamdulillah,, tapi semalam tgk takde masuk harini bukak ad pulak.. chiinnnggg magic.. hahaha btw TQ toche toche mr.Nuff yang tak putus2 bagi harapan kat aku nak g honeymoon pki duit berblogging ni hehehehehe.. hope dapat kumpul banyak2 lagi.. kehkeh..

ok iklan ini adalah dari SME Micro Finance.. yang aku tak tgk pulak iklannyer sbb tak nampak lagi yang muncul  rasanya iklan pasal finance la kot.. dah name pun mcm tu kan.. hahahaha *jawapan selamat!

oklah tq kepada rakan2 blogger yang rajin singgah menderma kat tabung kilat kite tu.. heheheh i love u allsss alotttsss.. :)

ok thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: nak pegi mane honeymoon ni? any idea tempat best yang min budget but extra fun?

Tuesday, 7 October 2014

#Nuffnang -CPUV "Kasi" mr Nuff "Kasi" kat kite

Assalamualaikum,

fuhfuhfuh,..

setelah sekian lame tak mengubah rupe paras blog harini gatal tangan nak ubah.. tp tak siap lagi.. tp nak update dulu la kan sblm siap mengubah.. heheheheh.. ok ini kesah minggu lepas yang mane baru nak cek hari ni..

apeee da husna ni.. ok ini kisah aku dan mr.Nuff yang sangat baik hati.. last week melekat lagi satu CPUV dari Nuff die "kasi "sama kite heheh iklan apeee? haaa jom tgk ni..





ini dia.. iklan tentang "KASI APP" yang terbaru dimana korang yang pakai handphone cangih mangih ipong, samseng, levovo, dan sebagainya boleh la download Apps terbaru ni,, and boleh kasi hadiah kat aku banyak-banyak.. hekhekhek  *birthday kite bulan depan hahahah tetibe aku nak highlight besar2 pahal kan kan kan overrr minah ni..

dah dah ngarut,, berbalik kepada apps ni,, apps ni adalah untuk korang bagi hadiah kepada friends korang yang ad kat fb,, sbb die link dengan fb korang ok..*peace aku dah download ehh hahaha so kalo ad tiket wayang free ke, discount voucher spa ke, discount tiket masuk escape room ke, hhaaa nak bagi kat kawan-kawan or family ke kan,,
so boleh la bagi memalui ini,, dan boleh tebus just using ur phone and show it to the counter untuk penebusan say "nah nak tebus" sambil tunjuk depan muke counter person tu.. hahahaha

ok kalau nak tahu lebih lanjut.. boleh click la kat iklan entry yang kelip-kelip tu ok! :) i is nak meneruskan usaha membuat header heheheh

thanks for your time pepole
xoxo Puan Husna

p/s: alaaaaaaa.. peti ais niiii buat i stress tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...