Monday, 13 October 2014

Budget Honeymoon RM600 boleh pergi mana?

Assalamualaikum,

perhhh cerita pasal honeymoon ni boleh gaduh wehh,, yer la aku ni dah 1 tahun kawin tp honeymoon tak pegi pegi lagi.. dulu mr.H keje waktu antarabangsa so mmg susah gile nak cuti,, now dah meniaga pulak, nak cuti sayang.. ayooooo so aku pun buat perbincangan dengan die secara tegas *takla tegas pun gurau2 je haha nk pegi jugak honeymoon this end year. so die kata ok tapi die bagi budget RM600 sahaja untuk kitorang pergi honeymoon*bukan kedekut tapi die kata tak perlu berhabis banyak kalau kita boleh berjimat

ok cun aku sahut cabaran die.. so die suruh aku pilih tempat dan bentangkan budget pada die.*die ingat budget perlimen ape hahahaha. tak boleh lebih walau 1 sen ok! adoiii.. tp sebagai seorang pekerja account takkan nak buat malu kan.. hahahahah so tengah pilih antara tempat tempat berikut mengikut budget yang di tetapkan..

Pilihan Destinasi 1 -RM600.00-LANGKAWI 3D2N



Minyak - RM 150.00 (pergi balik kl-kuala perlis)
Feri Kuala perlis-langkawi -RM 72.00 (Pergi Balik 2org)
Hotel - RM120 (2 malam)
Sewa Motor  - RM60 (2hari)
Makan -RM 100.00 (2 orang 2 hari 3 kali makan sehari)
Shopping -RM 50.00(takleh banyak-banyak kehkehkeh)
TOTAL = RM552.00 (balance RM48 aku punyer hahahahaha)

*balik boleh singgah masuk sempadan jap


Pilihan Destinasi 2- RM600.00  BATAM 3D2N



Minyak - RM120.00(pergi balik KL-JB)
Feri JB-Batam - RM250 (Pergi Balik 2 org)
Hotel - RM80.00(2malam)
teksi - RM 10.00(dari jeti ke hotel)
makan - RM 100.00(2org 2hari 3kali makan)
Shopping - RM40.00 (alaaaaa cukup ke?)
TOTAL = RM 600.00 *ngam ngam choiiiii

*balik boleh jalan2 bandar jb sekali kehkeh fav place kan

Pilihan Destinasi 3- RM600.00 Hat Yai 3D2N



Tiket tren kl-hat yai - RM240 (2org pegi balik)
hotel -RM100.00(2 malam)
Tuk tuk - RM20.00
makan - RM100.00 (2org 2 hari 3 kali makan)
shopping-RM100.00 (cukup ke idokkkk?)
TOTAL= RM 560.00*dan balance RM40 masih milik aku hahahahaha


haaaaa korang rasa mane yang best? kalau ikut mr.H die taknak g batam sbb dah pergi, so agak agak mane yang menjadi pilihan hati korang kalau mengikut pembentangan budget ini?

alaaa semoga menjadi lah plan honeymoon kali ni.. dah banyak kali tangguh dah ni.. penat la asyik burn je duit booking hotel.. haishhh rugi rugi.. ke last2 aku cari je pekej honeymoon yang ada kat internet tu pastu dah selesai tp harga lain!

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: alaaa cepat buat keputusan next week kene booking bilik ni kalo tak cnfm full punyer!




8 comments:

  1. Menarik.ni...g hat yailah..mcm best je..lain sikit suasana..tp t mcm terlbih budget bab shopping..ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn haaa nanti tunggu jawapan dari mr.H dulu heheh

      Delete
  2. hatyai laaa...langkawi next cuti...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la una ni kalo boleh semua nak pegi hahaha tamak!

      Delete
  3. Hatyai jom na. Hahaha. Tapi tahun depan arrrrr. Aku takde bajet da tahun ni. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. tu la aku ngah memujuk nak pegi langkawi ngan hatyai sekali boleh gitu tamakkk hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. tu la rina jom g ramai2 best sikit hehehehe

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...