Tuesday, 30 September 2014

Nak Buang Baby? Meh Buang Kat Sini!

Assalamualaikum,

selamat hari selasa yang sejukkkkkk.. sbb pagi2 ni dah hujan rahmat.. selesanyer kalau tido kannn.. tp tak boleh sbb ad tangungjawab kene laksanakan..

haaa dah kenape pulak aku ni cerita pasal buang baby kan.. mane taknyer aku ni cukup emosi kalau dengar cerita jumpe baby dalam longkang,, jumpe baby dalam tong sampah.. weh wehh ko tau mcm mane berharapnyer aku nak dapat baby.. korang yang terlebih subur tu suke2 je nak buang-buang die.. dah la dosa buat bende tu tak habis ampun lagi dah tambah lagi dosa membunuh pulak.. haishhhh , korang tak dibayangi mimpi-mimpi ngerike baby tu datang cari korang eeeeee*emo kejap

aku tau sosial life sekarang mcm mane,, aku pernah jugak jadi remaja,, yang keje nak memberontak, nak ikut kepala gile kite ni je kan.. taknak dengar ckp orang,, yer aku dah lalaui dah semua tu.. dan aku bersyukur sangat-sangat Allah terangkan mata aku awal.. bagi aku terantuk awal bagi aku sedar awal..

ok kita pun kadang2 kene pikir pihak diorang jugak kan.. ad juga yang mungkin "ter"lanjur tak sengaja "ter"mengandung kan.. hah! ok tp tolong lah yer jangan di buang baby tu sampai kembung berulat.. korang pandai main pandai la jaga.. kalau tak nak bagi aku.. ni serius kalau korang rasa korang tengah pening dah "ter'mengandung tu kan.. nak bg tau mak nanti kene pelempang,, bf pulak suruh gugurkan.. ehhhh tolong lah jangan.. pastu kene pulak dah cukup bulan, tinggal tunggu hari je nak beranak.. ok ni serius.. meh Jumpe aku.. call aku ni no phone 014-229 0966 tp ingat yer takde bayaran2 yang aku akan buat, ni bukan jual beli anak.. kang dah terbiasa dapat duit mcm tu lagi banyak pulak kau nak mengandung kan... mentang-mentang subur hahahahahaha, sekadar uruskan untuk sesi memberanak kan je..

ataupun kalau korang taknak la bagi kat aku, ni ada satu tempat yang korang boleh drop baby yang korang taknak tu.. ingat dari korang buang, ramai lagi yang boleh bimbing baby tu jadi Dr, Angkasawan,Prof,Hakim..dan mungkin Alim Ulamak..





Baby Hatch 
yang beroperasi 24 jam di 
alamat No 6, SS1/24A, Kampung Tunku di Petaling Jaya,
dikendalikan OrphanCARE dan penaungnya Sultanah Pahang, Sultanah Kalsom

haaa ni juga salah satu tempat yang korang boleh drop the baby yang cute tu supaya mereka boleh di jaga.. tp ingat sekali korang dah letak korang tidak boleh untuk mengambilnyer semula.. yaa mmg takde bayaran yang dikenakan.. 

ad yang berangapan mcm tempat ni mengalakkan pembuanggan baby.. tapi ingat ini bukan menggalakkan,, tp lebih kepada menyelamatkan baby tu dari kene makan dik semut api,, kembung dalam longkang,, mane yang korang sanggup tengok? 

sekurang-kurangnyer ad juga yang prihatin untuk membuat satu inisiatif yang bagus supaya baby-baby ni dapat dilindungi.. mengandung tu bukan salah pusat ni,, tp salah individu tu sendiri.. takkan nak tunggu ajal sampai waktu tgh buat bende bukan-bukan tu baru nak celik kan.. so ada akal fikir!


thanks for your time
xoxo Puan Husna yang emosi hehehe

p/s: alllaaaa raya haji ni nak balik kampung ke tak nak?

Monday, 29 September 2014

Zara Eryna 2nd Birthday!

Assalamualaikum,,

seperti korang yang pernah tau tentang the only anak buah yang aku ada sekarang ni.. dah nak masuk dua dah pun.. tp ni je seketul yang ada sekarang... si Zara Eryna ni haaaa..

dan sabtu lepas genaplah umur die 2tahun.. kejapnyerrrlllaaa rase budak ni membesar.. dari baby tak tau ape sampai sekarang dah pandai bercakap.. nyanyi, make up, semua la pandai.. so sabtu lepas 27/9/2014 kakak and along buat la makan-makan sikit utk celebrate birthday die plus buat doa selamat sikit lepas kes die hampir hilang hari tu.. aah lupe nak cerita pasal die nak hilang n mcm mane boleh jadi.. takpe simpan jap nanti kite story ok.. now nak cerita pasal birthday die je.. hehehehe

so mcm mcm makanan kaka order dah la die pun tgh membuyung mcm tu nak tambah baby.. so main order la semua.. termasuk la order ngan aku.. as usual roti jala and roti john..

kebetulan pula birthday si zara ni selang sehari dengan Dik Su and Azreen cousin aku n pak ea abang abah.. so kire celebrate sekali la tu semua.. heheheh

seronok bile dapat kumpul ramai-ramai.. mcm mcm perangai..





Anyah (*pangilan yang die bagi kat aku stand for mak ngah..) rindu la awak zara.. kecik dulu baik je.. sekarang mcm-mcm perangai.. tp masih baik dan lawak je la banyak.. biase la kalo dah cucu ateh (*panggilan untuk abah.). tu mmg takleh buat ape la kan.. mcm tak percaya je die dah 2 tahun,, dulu aku ngan mama kelam kabut tunggu kat hospital nak tunggu die lahir.. dari pagi tengah hari petang membawa ke magrib barulah die keluar... heheheheh bekampung dekat hospital..

almatlumlahkan cucu sulung dalam keluarga 2 dua belah, belah kitorang n belah abang ipar aku.. mmg menjadi kesayangan la..




so ni antara gambar celebration die punyer excited la nak potong kek,, sampai kitorang buli nyanyi lagu birthday sampai 12 kali tp die tabah je tunggu sbb nak potong kek punyer pasal.. hehehehehehhe.. pastu sendiri ambik mask tu pakai bagi tau birthday die kene pki topeng tu.. hahahahah mmg lawak la die ni..

siap ckp die mcm "eigo" *let it go frozzen kateeenyyyerrr.. berangan.. habis makeup aku die kerjakan nak cantik2 sbb birthday die.. hahahah kecoh btl la die ni..

hai zara.. semoga membesar dengan sihat sayang, anyah sayang awak.. jadi budak baik, hormat orang lain, jadi budak cerdik sampai dewasa.. jangan buat perangai ok nanti atok mama lestik.. hehehe semua org sayang zara!.. nanti anyah belanje zara oti aleee *roti jala fevret die.. hehehe happy birthday sayang!

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: ok hari rajin up entry nampakkk!

#Nuffnang -CPUV Proton Iriz & Sen Heng

Assalamualaikum,

selamat hari isnin.. mulakan hari anda dengan senyuman.. hahahaa senyum la baru murah rezeki nak masukkk :)

alhamdulillah setelah makin bersawang blog ku ni.. nampaknyer.. boyfen yang baik hati iaitu En.Nuffnang ni tak putus2 nak balanje kite.. duit raya haji ehhh? hahahah btw TQ so much dear..

dan yang bestnyer ada 2 sekali CPUV menempel di blog ku ini.. yeeeehhhh so bukak2 blog tadi ternampak proton Iriz mengoda-goda mata aku yang dah la mmg tengah berkenan dengan si iriz yang sexy tuuu auuummm.. heheheh



so ini adalah 2 CPUV yang manje manje joget2 kat blog aku..


haahaha husna ni tak up to date langsung la.. bende tu dari 26hb hari tu tapi harini baru nak up kan.. kecohhh je kan.. tak pe la.. biase la aku ni kan pki basikal so slow la sikit dari korang yang naik tren tu.. hahahaha

tp tak kira nak up jugak nk jugak nak jugak.. hehehe so kalau lalu lalang kat sini ternampak 2 iklan joget2 tu boleh la derma kilat kat kite ni kan hehehe untung2 boleh g honeymoon kehkehkeh berangan!..

so dua iklan dari nuffnang adalah dari Proton dan lagi satu dari sen heng.. yang sen heng ni tak sempat lagi tgk iklan ape.. nanti kalo nampak boleh la clik clik eh kalau nak tau.. tp yang proton tu aku dah tergoda dan tekan sendiri sbb nak tgk iklan ape.. heheheh so sempat la tgk harga proton Iriz yang sexy tu,, eehhhh lawanyerrrrr la hai.. mcm nak gode gode mr.H tapi mcm tak je kan.. sbb plan nak ambik lori heheheheheh ok ok cukup.. TQ nuffnang again and again.. i love you!


ok thanks for your time people
xoxo Puan Husna


p/s: sesi mencari peti ais baru ni.. haishhh nak angkut pulak pikir mcm mane ni.. *blluuupp

Friday, 26 September 2014

Mual-Mual+Sakit Perut=Apakah?

Assalamualaikum,

selamat hari Jumaat,, semoga dilimpahkan rahmat buat semua..

wahhh hujan rahmat pulak ni kan.. mmg rasa mcm "bestnyer tidoorr"hahahahahaha tetibe,, tp tak boleh nak tido.. banyak tanggungjawab nak kene laksanakan harini,, nak kerja,, nak g hantar tempahan,, nak lunaskan amanah orang.. haaaaa biase la berniaga kan...

ok taknak cerita pasal meniaga sangat,, tapi nak cerita ape yang terjadi kepadaku yang makin menyepi di medan blogger ni,, selalu kalau tak,, asyik2 entry kite je lah kat reading list tu kan.. tamak heheehehehhe

ok dah lebih kurang 3 hari 4 hari ni.. aku mengalami kepelikan sikit dengan diri... bangun pagi je... mula la rasa nak muntah... tah pahal tah.. pastu pegi teman Mr.H beli barang je kat Aeon Big,, lalu je kat bahagian peti Ais,, bau peti ais tu ,, mule la aku nak muntah... haishhh tak pernah pulak jadi macam ni..

semalam paling extreemm,, mmg MC sbb aku ngan mr.H 2dua kene food poison sbb sehari sebelum tu kitorg makan kat luar.. emmm tp mr.H dah ok aku sampai ke hari ini.. masih lagi loya2.. bau je peti ais mule la aku nak muntah balik.. eeeehhh pahal ni..

aku ni pon main2 la cek kat internet kot kot mane tau  tande2 nak ad baby ke kannnn.. mmg excited la aku.. tp aku tgk yang bab loya je yang sama.. yang lain mcm takde lagi pulak tande tande tu. tp bab loya ni pun,, mcm awal lagi je kalau ikut perkiraan aku ni... so taknak excited sangat kang takde kang frust lagi kang... yang mr.H dah nak excited.. tp dah ckp jangan excited sangat tah2 aku ni loya sbb sakit ke ape ke kan.. so semalam sbbkan dah takleh tahan mr.H baak g clinik


haaaa ni Dr Bagi hadiah.. bak kata mr.H dah mcm sakit jantung dah ubat banyak-banyak.. hahahah wehh hello dear hubby,, ni baru sikit tau.. nanti tunggu kalau beranak. n ngandung mmg lagi mcm2 ubat la kene makan.. al matlumlah aku ni kan minah penyakit hahahahahaha..

so kalau sape2 yang ad pengalaman kene mcm aku ni.. boleh la share2 kot2 aku boleh la dapat info sikit2 hehehehe

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: mlm ni  niaga.. yeehhhhhh jom la datang kedai aku lepak!

Wednesday, 24 September 2014

Mommy Tips : Cara Mengetahui Waktu Subur..

Assalamualakumm,,

wahhh lame menyepi nampak hakak business women ni kan.. padahal tak menyempat nak bukak blog sbb banyak "gile" keje.. kahkahkah.. ok lame jugak rasanya tak share share pasal mommy tips walaupun aku ni belumlah rezeki menjadi seorang mommy rock kan.. heheheh takpe one lucky day..

ok hari ini perbincangan tentang "macam mane nak tahu waktu subur kita" haaa bagi yang mmg nak atau merancangkan kehamilan,, waktu subur ni penting ok untuk kita tahu supaya perancangan yang di rancang akan membuahkan hasil insyaallah.. so mcm mane nak tau bile time kite subur ke tak kan..

ok first waktu subur seseorang wanita adalah mengikut kitaran period.... contoh ad orang 28 hari ada 29 ad 30 so kita ambik yang purata la.. kebanyakan perempuan kitaran haid adalah 28 hari... ok meh belajar matematik kejap...

cara nak kira waktu subut kite adalah...  hari pertama period dikira sebagai hari pertama kitarah period so habis period untuk yang standrd adalah pada hari ke 7, jadi yang paling senang adalah dalam hari ke 8 hingga ke 16 adalah hari subur yang akan membuatkan ovulasi berlaku dan membantu untuk persenyawaan.. so kalau nak baby boleh cuba lepas period dan 7 hari berikutnya hahahahahahaha *untuk bakal2 mommy je ok.. yang blm kawin jgn gatal.. takat untuk infomasi je ok..

nampak mcm ada yang dah kerut kerut dahi nak pikir dah tu.. ok kite bagi solution paling mudah untuk tau bile time subut kite dengan cara ini!!! taraaaaaaaaaaa

keluarkan phone-phone cangih anda dan DOWNLOAD APP INI (My Calendar Period)

haa cari logo cm ni,, pastu download.. so takyah pening2 nak kire bile period bile mule period habis period sbb kadang2 lupe kan.. tau tau bocorrrr alamakkkkkkk!.. ok so ape kelebihan apps ni..


apss ni kire macam ladies diary la.. boleh pasang password sbb yer lah bab bab period subur semua ni kan mcm isu sensitif malu2 kalo org nampak.. so kalau kat phone tu jangan risau kalau org lain bukak sbb boleh letak password.. heheheh ok kelebihan apps ni juga

die akan kirakan time period korang, dan die juga akan kirakan bile time subur korang, dan siap bagi tau lagi bile time yang pregnancy chance high ke low ke medium ke,, so korang boleh la nak remark waktu tu mood korang, ada tanda2 pelik2 tak.. and boleh juga remark kalau kita ni bersama suami supaya senang nak stanby kalau kalau melekat utk jadi mommy kan.. wahhh bestnyerrr jadi mommy.. hehehehe

apps ni juga boleh tolong reminder kan pada korang kalau korang dah late period ke.. time period dah nak sampai ke.. so boleh stanby "roti" dalam beg hehe.. tak risau kalau yang jenis period pain menguling cm aku ni.. so jangan keluar rumah kalau dah tau masanya tiba kannn baguskan..

kadang-kadang kita ni pandang remeh dengan kitaran period kita ni.. so dengan adanya Apps ni mcm membuatkan kita mengambil berat dan kisah pasal kepentingan kitaran period yang sihat dan time2 penting untuk merancang baby.. :)

aku pun dapat tau pasal Apps ni bile perbincangan akak akak dah kawin berlangsung dengan puan Nurie tu hahahahaha.. so nak ajak ramai2 download apss ni.. heheheh tq NURIE ku sayang.. hahahah

so harap ada info yang boleh membantu..

thanks for your time future mommy
xoxo Puan Husna


p/s: i is mual-mual n pening kenape ye? perot kosong kah?


Friday, 19 September 2014

PC, Laptop atau Tablet PC?

Assalamualaikum,

salam jumaat semua,, semoga kita dilimpahkan rezeki dan dirahmati hari ini dan seterusnya.. :)

ok seperti yang korang dah tau yang aku kan dah mulekan business kan,, so ni kisah betapa kelam kabutnyer semalam sbbkan order hahahahaah huru hara dibuatnyer..

Aku banyak promo business aku kat dalam Facebook D'Jala Mr.Os *jemput la like ye nanti hhehehehehe ... dan nak dijadikan cerita ada jugak orang yang PM aku kat fb dan disebabkan selalu hp mr.H ada data dan hp aku ngam-ngam semalam data habis.. hahahah so ada akak ni pm kt fb nak order.. kelam kabut kitorang bukak pm sbb kan die bagi tau die dah pm kt fb.. huh huh huh.. mencabar gile bile Mr.H punyer kuota pula dah habis.. so slow die nauzubillah.. so aku dah rasa sebe salah dengan akak tu sbb takut orang ingat kitorang meniaga main-main plk ye la sepatutnyer kita kene la bagi best service kan utk customer walaupun die cuma ingin bertanya je dulu....

so lari la keluar pegi beli topup utk on balik data mr.H semua.. perhhh dan ini mengajar kitorang yang sebenarnyer kitorang dah memerlukan internet yang laju dan sebuah computer tak kira la PC ke Laptop ataupun Tablet PC,

haaaaa so sekarang ni,, tengah pikir lagi nak beli yang mana,, mr.H cakap beli PC murah n senang kalau nak start buat account utk company  + senang juga die nak main game *niat dah terpesong dah ni.. so aku lebih memilih untuk pki tablet PC mcm ni..


senang nak masuk dalam bag, just agak leceh la kalau nak buat account tp sangat sesuai utk update pasal business kalau ada yang mcm ni.. so aku pun dah tgk dah bende ni and ok la harga pun tak mahal sangat masih dalam range mampu milik..

then mr.H kata kalau ambik ni kecik, tambah sikit duit boleh dapat laptop.. baik ambik laptop kan.. aku pun pikir laptop ni susah nak bawak yer la dah kene bawak bag besar2 kan semua.. eemmm berat pulak tu.. ehehehe i is malas nak kendong sebenarnyer.. saje la memberi cadangan kalau nak laptop nak yang mcm ni boleh???


haaahahah pengsan hoi nak beli.. and sangat tak sesuai sbb dah level membazir gitu.. aku pki utk keperluan je sbb nk update pasal business, nak buat paper work tender, nak buat presentation mcm tu je pun and paling berat pun nak buat account company la.. yer la aku yang akan handle full account and marketing utk company sendiri kan..

so korang rasa mane yang sesuai untuk business purpose? boleh bagi cadangan.. yer la aku ni kang dah beli pastu.. alllaaaaaaaaaaaaaaaaa *ala je dah panjang sampai thailand.. ahahahah sbb menyesal kehkehkeh... ok harap2 korang boleh bantu aku..

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: malam ni tak niaga.. simpan tenaga utk esok kehkehkeh

Thursday, 18 September 2014

Siap Company Profile Untuk Company Sendiri.. :) Excited!

Assalamualaikum,

syukur kepada Allah yang melimpahkan rezeki buat umatnya,, yang memberikan rahmat buat seluruh umatnya..

Alhamdulillah,, impian untuk memiliki syarikat sendiri insyaallah kini berada di fasa terakhir pelaksanaannya,, Allah hu Akbar.. tak tahu mcm mane nak cerita perasaan sekarang,, gembira tak terkata, ok mmg nak nangis sbb telampau bersyukur sangat sangat, bersyukur tak terhingga. maaf bukan niat untuk riak tapi nak mendorong orang lain untuk jadi business women/man mcm aku dan mr.H jugak selain nak berkongsi cerita gembira heheheh

mungkin ini baru permulaan bagi aku:)

dalam setiap kejayaan yang kita nak capai pasti ada naik turun, jatuh sungkur semua aku rasa,, mcm mane sakit mula berniaga,, dengan duit tingal RM 2.00 dalam poket nak makan dengan mr.H beli meggi kongsi 2 orang, Hanya Allah yang tahu.., untuk dapatkan walaupun sedikit pada awalnyer.. menangis sorang2 bile takde orang beli.. fuhhh mencabar.. tp alhamdulillah,, aku masih positifkan diri dan aku kuatkan mr.H dan mr.H kuatkan aku. kawan-kawan pun alhamdulillah ramai sangat yang beri sokongan, datang kedai beli... untuk kitorang terus bangun dan usaha sama-sama.. Aku percaya Allah tu tak kejam,, die nampak usaha kita.. dan aku sangat sangat bersyukur dengan apa yang die bagi..

die bagi kitorang rasa macam mane sakitnya bile jatuh,, dan pelahan-lahan die bagi kami rezeki yang bagi aku mmg sangat lumaiyan.. sebak aku nak cerita.. betapa besarnya Rezeki Allah,, bertapa hebatnya kuasa Allah,, yang aku sendiri tak duga sampai begini mudah die beri aku.. aku tau yang die uji cuma sedikit.. ad orang lain lebih kuat ujian die beri..



harini aku dah pun siapkan company profile untuk aku bentangkan untuk tender-tender yang bakal aku masuk.. segalanya mudah dan Allah permudahkan.. isnin ni.. insyaallah,, aku ngan mr.H akan ke SSM untuk mendaftarkan syarikat ini secara rasmi.. aku harap segalanya akan lancar..

kini kitorang dah mula hantar stock untuk sarapan pagi, dan minum petang di 4 kedai dan insyaallah akan ada 6 kedai lagi akan menyusul.. dan mungkin lebih.. dan aku dah pun dapat tender dengan catering untuk jadi salah satu menu mereka. dan jika segalanya terus lancar,, aku akan berhenti kerja dan akan full time menguruskan ini bersama mr.H. ya Allah besar betul pemberian die.. aku harap aku akan terus ingat dan tak mendongak dengan apa yang aku ada,,

aku harap korang-korang-korang akan tegur aku bile aku lupe..

thanks for your time love
xoxo Puan Husna

p/s: nak pegi cari baju utk buat uniform rasmi :)


Wednesday, 17 September 2014

Rabu Membisu : #WW - RINDU YANG DULU!

Assalamualaikum,,

When Both too busy and not have a quality time for love one, even we are always together every day. and i think we need to talk.. I MISS YOU! :(


thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: memikirkan masa depan yang masih jauh di depan

Monday, 15 September 2014

LIEBSTER Award Kembali !!!


yeeehhhh liebster award kembali.. dan kali ini,, aku di taq oleh kak Mass-Naim tq kak sbb taq kite yang sengal ni hehehehe so mari lah kite menjawab soalan dari kak mass kite ni.. :)

Soalan-soalannya adalah :-


1. Apa benda yang perlu ada dalam bag korang sebelum nak keluar rumah ?
- Selalu ada rokok and lighter mr.H sbb die mmg suke sumbat harta die dlm bag kite sbb kalo tak bawak nanti die cakap "kenape tak bawakkan,, kan selalu dlm bag sayang".. stress!

2. Pengalaman travel paling best dalam hidup ?
-pernah backpack sorang2 pegi tioman dulu.. tp dah lame dahhh.. rasa cm nk g lagi tp dah belaki mcm susah sikit la kan.. nanti die sibok nak ikut hehehehehe

3. Fast food favourite korang ?
-KFC Zingger Burger nyum nyummmmm!

4. Cita cita / Impian / Keinginan ?
- kalau aku kayaaaaaa!!! heheh nak bukak pusat pinjaman kewangan untuk orang nak buat ibadah :)
5. Film apa yang paling korang suka?
- ok boleh reffer kat sini hehe Movie Ku Suka

6. Apa situasi yang buat kan korang rasa bahagia?
- lepak depan tv dengan Mr.H sambil makan keropok pastu kutuk pelakon yang tengah belakon tu hahahahahaha :D

7. Apa hobi korang?
- hobi ni banyak ah terbantut sbb bz memanjang so dah takde hobi dah sekarang hehehe :)

8. Siapa cikgu kesayangan korang masa zaman sekolah dulu?
- hahah cikgu kesayangan ehh, emmm cikgu kamziah kot.. die cikgu math yang membuatkan aku dapat A1 math hahahaha and die sangat rock!

9. Apa warna kegemaran korang?
purple/hijau/warna warni.. ehh semua warna la suke hehehe

10. Apa yang harus/wajib ada dalam handbeg / beg  korang?
segala mak nenek receipts beli barang dan sampah sarap! kakahkah semua nak di sumbat dlm handbag,, kalo jumpe plastik roti tu pun bukan bende pelik la hahaha

11. Jujur punya opinion tentang blog aku ini ? Kenapa?
blog kak mass,, simple kemas dan paling penting ringan hehehe and i love it.. so takyah ubah ape2 dah pun,, dah ok dah :) 

yeehhhh selesai menjawab,, ok mari kita pulak buat soalan utk ditujukan kepada mangsa-mangsa seterusnya.. haaa jaga2 soalan lagi susah dari soalan bocor UPSR tau hahaha

1.kenapa adam tak terapung? *hahahaha (tolong jawab ye ni soalan tau)
2.brape banyak duit dalam bank korang sekarang? *soalan mata duitan hahaa (jawab tipu pun takpe saje gurau2)
3.apa yang korang akan buat jika jumpe duit RM0.20 dan apa pula jika jumpe duit RM100.00?
4.bile kali terakhir korang say I Love U and pada siapa?
5.kalau dipilih antara orang kaya dan orang miskin utk menjadi pasangan anda pilih yang mana?
6.kalau keluar lepak, dekat mane yang paling selalu n best bagi korang?
7.bile kali terakhir pegi Masjid?
8. Paling Banyak Like dekat Facebook atau instagram,status ape or gambar ape? *mohon print screen sekali eh bukti pembelian di perlukan hahah
9.apa nasihat anda kepada saya?
10. pendapat anda tentang saya?
11. nak kawan dengan saya tak? hehehe

haaaa ini adalah soalannyer.. dan terbuka kepada semua yang ingin menjawab dan ingin taq kawan2 lain.. heheheh tapi ad jugak mangsa 2 3 orang kite nak bagi die jawab jugak lah hahahaha.. 


ok selebihnya kalau yang baca ni nak jawab sile la aku suke je hehehehe.. 

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: maaf ye kalau soalan mengarut tp saja nak make some fun :)

CABARAN 10 Hari : Day 10-10 Secrets.. Shhhhhhttt Rahsia rahsia

Assalamualaikum,

salam isnin.. hahahahah mengelat buat kali ke 300 hahaha,, sebab sepatutnya day 10 ni jatuh hari sabtu haritu.. disebabkan hari sabtu tak keje n tak ngadap lappy,, so kita skip jadi hari Isnin.. kira ok jugak kan.. hahahahaha yer la sbb isnin ni ramai sikit yang baca, almatlumlah isnin kan.. lagi2 esok cuti.. mmg kemalasan tu mencanak-canak la pegi kannn hahahahah.. ok mari kita teruskan untuk hari terakhir ini,,

DAY 10-10 SECRETS.

fuh fuh fuhhh.. takut pulak nak cerita rahsia ni.. tp kalo cerita kira dah tak jadi rahsia la kan.. tp takpe nak 10 je kan.. sbb aku ni ad 10 ribu juta lemen rahsia.. so kalo bg 10 je tak pe kot hahahah *ngeng tepuk dahi sendiri

1. BENCI LELAKI HENSOME

hahaha mcm pelik kan selalu pempuan nak yang hensome jambu2 gitu pink-pink kan.. hahaha tah la,, aku tak tau kenape.. aku mmg sangat enti dengan orang hensome, kalo kawan2 je takpe, mungkin sebab bagi aku,, aku ni tak lawa pun,, so yang hansome2 ni tak layak pun ngan aku.. dan aku rasa kebanyakan orang hansome suka take granted dengan pempuan sbb kan kehensoman die.. heeeee benci arhhh.. nasib baik la laki i tak hensome kahkahkah *ketuk laki sendiri.. bile laki tak hensome ni senang sikit jaga sbb pempuan lain tak pandang.. hahahaha

2. BEST STALKER

heheheh aku mmg adalah best stalker.. but im just a silent reader je ok..cukup sekadar aku tau cerita mcm mane dah.. sbbkan perasaan ingin tahu aku yang mendalam ni.. so aku akan stalk siapa-siapa sahaja dari a to z zemua aku akan cari.. but aku stalk n aku diam.. takkan ckp ape2 cukup sekadar tahu.. heheh anda rasa anda di stalk oleh saya? takpe saya tak buat ape pun.. saya nak tau je.. sbb awak tu famous sangat heheheheheh

3. SUKA MENGUTIL
hehehe tak paham ehhh mengutil tu.. mengopek.. mcm ad stiker kat mane2 bertampal ke kan mmg aku kutil la stiker tu.. sampai mr.H pangil aku minah kopek.. sbb pantang nampak bende bertampak ke.. berlebel ke.. mmg aku kopek je sampai togel hahahah.. tah yang ni tak tau kenapa habit kottt..

4. SETIA HUJUNG NYAWA
ni rahsia ke puji diri sendiri ni? hahahah ok sejujurnya,, aku memilih untuk setia dan walau macam mana benci atau marah pada orang tu aku akan setia dengan die.. bukan hanya dalam perkahwinan je.. *yang ni wajib lah setiakan dah laki sendiri.. takkan ku curang.. but in friendship, and bende2 yang memerlukan aku untuk setia aku akan memilih utk setia.. sbb agak susah aku nak leave sesuatu mcm tu je.. :)

5. TOMBOY
ok yang ni ramai yang tak tau,,, kahkahkah ok ni rahsia jugak la kan.. sbb mr.H pun tak percaya disebabkan transform aku ke pada kewanitaan secara drastik.. yaaa dulu pernah aku menjadi seorang tomboy hahahaha bukan pengkid ok.. tomboy.. yang pakai mcm lelaki,, perangai kasar mcm lelaki.. tp nafsu takde la kearah perempuan ok.. so dulu family pangil aku MOHD HUSNA sebabkan keje nak panjat pokok,, semua yang budak laki main semua aku main.. dengan rambut pendek mcm jantan,, dengan baju, cap, seluar pendek.. hahahahaha ingat balik kelaka pulakkkk

6. BOLEH BERMAIN DRUM
ok disebabkan kat umah abah ada beli drum set,, so aku ni konon2 la nak main.. so alhamdulillah boleh la main jugak sikit2 takat basic2 bunyi tu boleh la.. nak advance blm sempat belajar lagi.. so ramai gak tak tau aku boleh memukul drum tu.. hehehe ni pun sbb belajar ngan mr.H sbb die adalah seorang drumer.. haaaa ni pun rahsia jugak kehkehkeh

7. DAPAT SAMBUNG BELAJAR
ok ni rahsia bukan takat korang je tak tau.. ni family pun tak tau.. hahahaha sebenarnya aku dapat sambung belajar dulu.. tapi sebabkan ketidak rajinan dan kegatalan bercinta waktu tu.. so aku tak sambung.. n aku ckp kt family aku aku tak dpt sambung belajar.. kahkahkah.. dah tue ni baru nak menyesal padan muke saya!

8. PERNAH BENCI MR.H
ok yang ni mr.H tak tau ok.. aku kenal die waktu form 4 dan pada mulenyer aku mmg benci gile lah ngan die.. last2 couple.. then form 5 hilang aku jumpe ngan orang lain,, aku benci balik ngan mr.H sbb tinggalkan aku dulu.. mmg benci gile2 la.. sampai ckp taknak jumpe dgn die la mmg kalo jumpe nak pukul la ape la.. last2 haaaaa jodoh! haa pukul la sekarang kalo berani hahahahaha*harap2 mr.H tak baca kehkehkeh

9. HANDPHONE TAKDE DATA 
hahaha,, ok yang ni kalo nurie baca mesti die mencarut2.. hahahaha dan die yang tahu rahsia ini.. kahkahkah,, aku ni pki je phone cangih mangih tp data non hado,, kene nak wifi free je kat office.. kehkehkeh.. so sape wassap ke ape selalu aku tak balas tu.. maknenyer aku kat umah la tu.. tp kalo kt gombak ad wifi so on la balik wassap tu.. tp now ni dah meniaga ni.. data kene on je la kan.. kalo takde data kang.. cmne kalo org order hehehehhe.. 

10. BUDAK JAHAT
ramai kawan-kawan rapat je yang tau kisah silam aku, yang mmg sejujurnya aku cakap aku adalah seorang yang sangat jahat, ye jahat ok bukan nakal tapi JAHAT, tp alhamdulillah,, Allah gerakkan hati aku utk kembali ke landasan menjadi mukmin yang sebenar,, walaupun sekarang aku masih lagi merangkak belajar ilmu agama,, dan menjalani kehidupan seorang islam sebenar.. kalo ingat balik zaman silam.. mmg rasa malu sangat dengan diri sendiri. dengan Allah. ya mmg aku jahat sangat-sangat.. harap2 aku takkan kembali balik kejalan tu. dan allah akan ampunkan dosa-dosa aku ;'(. emmm sedih sbb kenapa aku pilih jalan mcm tu untuk hidup aku dulu..

ok yeeeehhhhhh habis sudah cabaran 10 hari ku ini.. kepada siapa2 yang terlepas dari day 1 n nak tau lebih lanjut tentang diri ku ini aaallllaaa berangan retis pulakkkkk, hahaha so boleh la baca post yang lame2 ok.. :) thanks kerana melayan kesewelan entry aku ni.. heheheh

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: nak g honeymoon ke mane ye?

Friday, 12 September 2014

Cabaran 10 Hari : DAY 9-9 Love.. Peeewwwwiiittt!

Assalamualaikum,,

salam jumaat yang barakah,, semoga kita terus happy dengan kehidupan pinjaman Allah ini,,

wahhh dah hampir sampai kepenghujungnya nampak.. hew hew hew.. ehehehhe ok harini dah masuk DAY 9- 9 Loves. aalllaaa malu la love love ni.. kalau dulu kecik2 ingat lagi ckp love je malu ckp love je malu,, tah ape ape tah kan.. hahaha  ok jom nak share 9 bende yang i loves sangat.. hehehe

1. I Love Allah and Muhammad s.a.w


 seharus dan semestinya yang utama, untuk pencipta dan Nabi Junjungan tercinta,, dulu aku leka,, selalu lupa dama 2 ini.. dan kini.. semoga hati terus mencintai dan menyanyai Allah dan Nabi Muhammad.. 

2. I Love Islam

haaa ini juga apa yang aku sangat cintai,, agama aku,, yang membawa dan menjadikan aku seorang muslim sempurna,, walaupun aku banyak juga melakukan dosa,, harap2 semakin cantik aku dalam mendalami agama sendiri.. dan Doa Agar Allah akan tetap lindungi Agamanya ini dan umat-umat islam lain supaya tetap hatinya bersama Islam :)

3. Suami Ku Bukan Suami Mu,

haahaha keutamaan seorang isteri adalah mencintai suami sendiri,, dan bukan suami orang yeeee... hahaha ok ya mmg sangat cinta dan sayang pada Si Bf halal kita tu.. imam dan pembimbing untuk seorang isteri, dan tolong la jangan cintai suami saya,, bia saya sorang je cukup eh eh hehehe :)

4.  Family

mama yang melahirkan, abah yang mendidik,, haaa keluarga juga adalah kesayangan ku,, walaupun dah bersuami jasa diorang tetap takkan dapat di ganti dengan wang ringgit.. adik beradik darah daging aku,, walau gaduh ape semua pun,, hanya adik beradik yang akan betul2 faham kita :) 

5. I love Blogging

haaaa dah jadi rutin pagi2 masuk office je ngadap dulu la si muke leper ni.. nak tgk die kalo tak tgk sehari boleh rindu tau.. so i love blogging sangat-sangat.. i am blogger and i love it.. sbb boleh meluahkan dan menceritakan pengalaman dengan orang lain,, dan yang pasti kebanyakan blogger yang aku kenal adalah awesome gile.. :)

6. I love Binatang

aku adalah animal lover tak kira la ape jenis binatang pun,, tp jangan bagi katak je tolong ehhh,, hahaha aku mmg sangat suke,, kalau boleh bukak zoo kt umah pun aku nak bukak.. heeheh kucing, arnab, hamster, sugarglider, kubong, musang buah, panda, beruang, harimau, memerang, kude, gajah, labah-labah, semut, ikan,, ehhh suke la mmg suke la kt binatang.. heheheh

7. I love Math


hahahah pelik kan,, tah aku mmg suke matematik, bagi la aku 400 soalan matematik pun aku suke je nak jawab,, hahah. sbb aku rasa bile dapat solve the problems math tu rasa mcm best gile.. and selagi tak dapat jawapan selagi tu aku akan buat jugak sampai dapat.. tp math je tau bukan Add math,, kalo add math pitammmm hahahaha nak jadi cikgu math tp tak berapa layak pulak ehehehe

8. I love Sing

aku mmg suke menyanyi melalak, memekak, sampai mr.H pun selalu suruh diam sbb die nak tgk tv.. cehhhhhh sabo je la.. kalo bab nyanyi bg je kat aku.. hahah sampai mama pernah ckp ehhh pegi masuk "jangan lupe lirik" sane tu dapat jugak duit hahahahah siot je perli aku..


9. I LOVE YOU!

haaaa yeee I LOVE U, Yess U,, betul la u la yang tengah baca ni.. hahahahah I LOVE U sbb awak baca entry kite.. alaaaaahhh malu la malu la heheheh


okkkkkkk yeeehhhh last day esok. haaaa ada rahsia besar nak dibongkarkan esok so tunggu yer..

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: fuhhh bertabahlah wahai husna.. nak berhenti atau tidak! dilema


Thursday, 11 September 2014

#Nuffnang CPUV - Mayfair Menempel :)

Assalamualaikum,

alhamdulillah,, dalam kejatuhan traffic blog ku yang makin dan terus merudum ini,, disebabkan kesibukan berniaga,, tp NUFFNANG tetap bermurah hati memberi aku rezeki.. yeehhhh alhamdulillah,,


hahaha padahal semalam dah melekat,, tapi sbb kan tetibe harini baru teringat nk tgk die baru perasan hehehe.. tp tq yer nuff I love U,,  hehehe ok ni adalah iklan yang aku terperasan lalu lalang loncat2 gembira dkt blog aku ni. ni kira dah secound time dah iklan dari mayfair melekat, *nak suruh aku kurus kot. heheeh


so kalau ternampak nanti.. boleh la buat derma kilat untuk aku ni hehehehe.. and tq kepada blogger2 and readers yang rajin click2 iklan kat blog aku ni.. jasamu dikenang..

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: alaaaa sikit je lagi nak cash out.. tp mcm tak jadi pulak nk cash out.. kumpul kumpul :)

Cabaran 10 Hari : Day 8-8 Fear! Fear Factor

Assalamualikum,,

waaahhh makin ke penghujungnya nampak.. so masuklah sudah hari ke 8.. yeehh so  DAY 8-8 Fear.. emmm yang ni mcm susah sikit je.. sbb aku ni bkn la banyak bende yang aku takutkan tapi ad jugak la so haaaa eeee takuttnyyyerrr...

1. Takut Pada Allah

as a muslim,, harus takut pada yang esa,, takut kita banyak dosa, takut Allah tak redha kita pijak bumi die,, takut Allah tak syaang kita,, Takut Allah tak terima Doa kita,, Takut Allah benci kita,, dan paling takut Allah Laknat kita... AllahuAkbar.. 
semoga Allah akan terus sayang pada setiap umatnya :) 

2. Takut Mr.H

mr..H ni sebenarnya sangat lahai lemah lembut dalam berkata kata.. tp aku ni lah pulak yang dok jerkah2 die.. so aku sbnrnyer takut die marah aku,, sbb die tak pernah marah aku, so paham-paham la org yang jarang marah ni kalau die marah mcm mane kan.. sbnrnyer mmg semua istri pun akan takut pada suaminya,, takkira la takut di tinggalkan,, takut suami cari pempuan lain,, takut suami dah tak sayang kite.. haaaaa mule la pikir merepek2,, takut takut :( sob sob.. sorry sayang :)

3. Binatang?

emmm tengah pikir binatang ape yang aku takut sangat ehhh,, emmmm haaaaa ni bukanlah takut sebenarnyer lebih kepada geli.. hoiii nak taip pun dah meremang bulu roma,, ok aku mmg sangat sangat geli dengan KATAK yeeeekkkkkk!!! tah geli la dengan lembik2 die eeeee yek yek yekkk 

4. Kisah Silam

ok mcm pelik kan,, takut pada kisah silam.. bukan takut ape takut bende yang sama akn berulang kembali.. dari kisah percintaan,, jatuh bangun sakit,, jahat terejal, semua ada,, and aku sangat takut bende tu jadi balik dlm hidup lepas aku dah tinggalkan jauh2 and mulakan hidup baru.. takut.. dan tolonglah jangan muncul kembali tu je.. 

5. Hantu

sape takut hantu angkat tangan!!!!,, haaaa dlm berani orang tu pun mesti ada sedikit jugak perasaan takut pada makhluk yang kita tak nampak kan,, tp jangan takut sangat pulak.. mcm aku ni,, aku tak tau la nak ckp aku takut ke tak.. tp takla takut sangat tp kalo jumpe tu lari jugak la.. tp kalau takat die kacau2 bunyi ke alih alih barang ke tak heran pun.. jangan muncul je depan aku.. silap2 pengsannnn!

6. Takut Hutang!

haaaa pinjam pandai bayar taknak.. perrhh pedas wehh kene ayat mcm tu,, so aku mmg agak takut sebenarnyer nk buat loan2 ni sbb aku takut aku tak mampu bayar ke ape kan.. yer la prefer untuk beli ape2 semua cash.. tp kalo nak beli rumah tu.. mati hidup pastu mati balik pastu hidup balik pun tak tau la dpt ke tak beli cash kan.. heheheh so untuk bende yang aku rasa tak perlu berhutang aku memilih utk tidak berhutang sbb aku paling takut bank kejar mintak hutang rimasssss!

7. Takut Santau

haaaaa msti ad pikir ehhh dah zaman moden ni pun main santau-santau ke.. dik nooonnn sekelian,, kalau dah dengki tu ad je la yang syaiton tu bisik suruh kita buat.. smpilah tahap kita lupe hukum hakam,, aaa yang ne serius aku takut.. wehhh jangan la main bukan2 wehh.. kalau ye pun dengki atau marah pada seseorang ini bukanlah jalan terbaik ok.. mmg la tak de undang-undang membunuh mengunakan santau.. tapi ingat undang-undang allah tu lebih besar balasannya ok!

8. LUPA DIRI

ok ni mmg selalu kene ingatkan pada diri setiap hari setiap doa.. mesti akan sentiasa ingatkan diri,, supaya jangan lupe diri.. ingat kita menumpang je kat bumi Allah ni.. haishh takut btl kalo aku lupe diri nanti. kalau aku jadi macam tu harap-harap ada yang baik hati menegur nanti ok!.
mintak mintak di jauhkann..

ok alhamdulillah selesai juga day 8 punyer cabaran..

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: 

Wednesday, 10 September 2014

Cabaran 10 Hari : Day 7 - 7 Most Wanted Wishlist! oyeeeehhhhh!

Assalamualaikum,,

wordless wednesday? oooohhh tidakkkk,, nk kene sambung day 7 pule yerrr... hehehe

haaa cakap pasal wishlist kan perrhhh mmg lagi-lagi perempuan.. wish list org mintak 7 kang 700 die bagi sebab semua bende die nak sebenarnya hahahahaha but kalo dah ckp pasal "rembau most wanted" ehhh salah most wanted wishlist kan hahahaha so kita bagi 7 je la eh yang betul2 di impikan..

Note : dengan harapan Mr.H akan baca dan tunaikan ewaaahhhhhhhhhhhhh! "dush dush tumbuk diri sendiri


1. BABY!



setiap orang yang dah berkahwin kan mesti akan terdetik jugak dalam hati nk kan cahaya mata.. tp bukan semua orang diberi semudah A B C, dan ini adalah wishlist yang aku mmg sangat inginkan sejak dari mula berkahwin lagi.. tp takpe Allah itu lebih mengetahui nya.. insyaallah.. aku berserah je..

2. New Handphone


kawan2, family selalu bising nak contact aku susah, whatapp tak jawab,, call kadang2 off,, haishhh maaflah yer.. phone hamba ini zaman purbe so mempunyai banyak masalah,, nak on data pun susah dik non,,, so tengah mengumpul duit lagi nak beli phone baru.. harap2 dapat la phone baru.. sbb lagi2 dah buat business ni mmg phone adalah amat penting bg aku sekarang.. so insyaallah,, jangan risau pasni dah senang dah nak contact yerr.. hahahaha tak dapat i phone pun takpe yang penting sng nak contact wassap semua,, kalo dapat i phone Alhamdulillahhhhh hahahahaah

3. Peti Sejuk Baru


haaaaa wishlist akak akak dah kawin mmg mcm ni,, pelik2 sikit, nak peti ais nak sofa nak mesen basuh nak tv hahahahahaah tp ni bukan ape wishlist, ni adalah kerana haritu Mr.H telah berjaya menjahanamkan perti ais lama,, dan membuatkan die tidak mampu lagi digunakan dan nk repair pulak mcm harga beli baru so this is wishlist nak beli peti ais baru pelissssssss... hahahahah

4. HONEYMOON

alaaaaa bestnyer kalau dapat g honeymoon,, tp tahla nak kemana pun tak tau.. and i hope akan ada la kejutan dari mr.H konon2 nak bawak honeymoon.. takpe tunggu je tunggu je.. harap2 adalah.. tak kesah la dekat ke jauh.. tp dah meniaga ni mcm susah sikit je nk g kannn.. hehehehe

5. Kereta Baru Pelissss!


hahahah bukan la kereta dlm gambar tu yang aku nak pun just sebagai hiasan je.. heheheh ok aku nak kereta baru bukan untuk nak melawa ke ape ke.. mmg bersyukur dengan kereta sekarang,, tak de hutang tak de ape.. so mmg tak sakit kepala la nak pikir bayar die bulan2.. tp ini lebih kepada nak beli kereta baru untuk meniaga.. nak angkut barang senang semua.. so kitorang mmg ad plan nak beli tapi bukan sekarang.. insyaallah kalo business dah maju sikit lagi.. haaaa baru la cari kereta yang sesuai untuk meniaga pulak.. heheheh 

6. DAFTAR COMPANY

wahhh mmg tak pernah pulak aku terfikir akan ada syarikat sendiri pada usia 25tahun ni.. heheheh alhamdulillah jugalah Allah permudahkan.. walaupun bukan la satu syarikat besar lagi.. yaaa insyaallah next week kalau takde ape masalah kitorang akan daftarkan syarikat kitorang dan mulakan business ini dengan secara rasmi.. insyaallah ini wishlist yang rasanya hampir hampir tercapaii.. doakan untuk kami yerr kawan kawan :)

7. RUMAH SENDIRI

sape taknak rumah sendiri kan,, jadi pemilik bukan sewa rumah makan tak habis minum tak sudah.. hahahaha nyanyi pulak aku ni.. semua org aku tau punya wishlist yang sama,, nak kan rumah sendiri.. beli rumah semua.. dan aku ni masih menanti lagi cerita tentang rumah aku tu.. insyaallah.. ini juga wishlist yang aku harap.. dan aku harap harap sangat ianya akan menjadi satu kenyataan wahhhh tak sabar nak ad rumah sendiriiii.. bestnyaaa! insyaallah insyaallah.. :)

fuhhhhhh makin mencabar rupenyer nak pikir bile makin banyak yang di request hahahahaah tp takpe sahut cabaran juga.. 

thanks for your time people
xoxo Puan Husna

p/s: wishlist no 3 tu harap2 la mr.H belikan cepat tak nak dah makan luar je.. boring hahahaha




Tuesday, 9 September 2014

Cabaran 10 Hari : Day 6-6 Places! wah wahhhhh

Assalamualaikum,

seperti biasa menyambung cabaran yang sebenarnya dah gagal sbb dah skip.. but tetap nak teruskan juga kehkehkeh.. ok untuk day 6- 6 places haaaa jenuh juga pikir tempat ape yang paling aku suke and i use to be there heheheh jom jom..

1. Home sweet Home

haaa ini adalah tempat paling best aku rasa,, lagi lagi dah kawin, dah duduk rumah sendiri dengan mr.H so mmg merindui gile la kan kat rumah, kat katil,, kat dapur, kat toilet semua rindu. tempat main nyorok-nyorok ngan mr.H, main kejar2 dlm rumah,, main sepah2kan rumah bagi mr.H membebel macam mak nenek.. hahah. kira mmg best place yang aku rasa tenang sangat.. kalo dok kt umah je tak kuar pun takpe.. walaupun umah takde astro,, rumah cenonet.. tp selesa die hanya kita je tau,, bia la org ckp kita duduk rumah kecik,, tak kaya,, takpe aku tak kesah,, sbb aku bayar sewa tak pakai duit korang pun.. kannnnn :)

2. Chalet D'Kg Mr.Os




ok ini pada asalnya adalah kampung aku,, tempat lahir aku,, and sekarang selepas arwah atok ngan nenek dah takde,, family aku dah usahakan die jadikan chalet yang berkonsepkan kampung,, aku suke gakla lepak sane,, tp selalunya full booking so mmg agak susah nak balik kampung sekarang,, nak balik pun dah kene booking.. hahahaha ape daa balik kampung sendiri kene booking.. haahaha raya haritu,, kitorang beraya kat sane la,, dan for first time mr.H ikut beraya di kampung.. die punyer seronok.. taknak balik katanya.. mane taknyer.. dengan swiming pool semua kan..  so kampung aku kini jadi tempat untuk semua orang,, so korang korang kalo nak merasa tidur kat kampung aku ni pun boleh.. tempatnyer di Bandar Kuala Kangsar ... more info boleh la click link ni 
nak booking bilik ke tanyer harga ke semua boleh.. harga bilik serendah RM80.00 satu malam.. murah kannnn..

3. Gombak

ok ini tempat aku dibesarkan,, dari kecik sampailah dah besar tue bangke ni.. kira tak lengkap la kalau tak balik gombak.. yer la,, mama abah semua kat sane kan.. kadang2 balik jugak jenguk diorang.. walaupun dah tue dah kawin ni.. rindu jugak la dengan bilik sendiri kan.. kadang2 ajak jugak mr.H balik tidur sane walaupun satu malam.. lepas rindu kat katil sendiri hehehe lagi satu rumah gombak best sbb mama masak sedap ! hahahaha 

4. Mid Valley Mega Mall

dah kenape la si husna ni kan tetibe pulak pilih tempat ni kan.. haaaaa org kata tempat jatuh lagikan dikenang kan.. ini pula tempat first jumpe mr.H mmg menjadi kenangan la kan.. walaupun kitorg dah jarang ke sana.. tp this place mmg sangat meninggalkan seribu makna.. kalo ingat balik mesti gelak-gelak ngan mr.H mane taknyer umur form 4 dah gatal nak bercinta.. first day jumpe terus couple.. gile kau gatal tahap ape dah kan.. so depan butik Nike tingkat atas sekali tu ada tiang besar.. haaa situlah jadi saksi cinta kami.. ewaaahhhh.. haahahaha geli pulak bile ingat balik..

5. Johor Bahru


Ok cakap pasal johor.. ini jugak antara fav place aku. Pasar karat, Danga Bay, Hutan Bando, Thistle, Uitm JB, Apartment Bukit Saujana. Stulang, Danga City Mall, CS, ehhh mcm mcm la. tp kat sini mcm mcm kenangan aku ada,, aku pernah duduk JB beberapa tahun lepas.. mcm mcm la cerita.. kadang2 ingat balik mmg sampai boleh nangis la.. tp dapat husband pun orang JB so kadang2 balik Jb bawak die tempat2 yang pernah aku lepak semua.. cerita kat die pengalaman hidup kat jb semua.. heheheh and JB mmg best! dan kalau aku diberi peluang untuk duduk sana.. yeee aku mmg akan pilih untuk duduk sane walaupun kadang kadang buat kenangan lame tu terimbau tp kesah ape kan.. past is past la.. dah jadi history dah pun.. dan dari history tu la kita belajar build a new life yang lebih perfect! JOHO POWER!

6. Mekah Al Mukaromah


ok dah 5 pasal tempat2 yang aku suke pergi and kenangan bagi aku,, ni adalah tempat impian untuk aku jejakkan kaki.. aku selalu terfikir,, bile agaknya kaki aku dapat berpijak dibumi suci nak mengadap rumah Allah yang mmg tersegam indah.. dalam gambar pun dah nampak cantiknya ia.. tak dpt bayang kan mcm mane la kalau dah nampak depan mata.. aku ad plan ngan Mr.H nak kesana.. tp insyaallah one day.. masih mengumpul lagi.. kalau tak dapat g honeymoon pun takpe la.. kalau mr.H bawak g sini aku lah org paling happy sangat.. insyaallah insyallah insyaallah.. semoga Allah permudahkan kitorang untuk kesana.. dan untuk kalian yang lain juga :)

ok selesai dah untuk Day 6 ni.. hehehe so nak teruskan untuk day 7 pulak nanti..hehehe takmo main ngelat ye husna hehehe

thanks for your time people
xoxo Puan Husna

p/s: mintak mintak dapat bilik kat putrajaya 16sept ni.. hahaha boleh la feeling2 honeymoon jap ngan mr.H hahahaha


Monday, 8 September 2014

Cabaran 10 Hari DAY 5 - 5 Foods Nyum Nyumm :)

Assalamualaikum,,

cabaran diteruskan lagi untuk DAY 5 - 5 Foods,, Ok yang ni i likeeesss,, bab makan heeehhh,, mmg paling laju husna la kan,,

bak kata mr.H awak ni bagi ape semua die telan,, kalo makanan kucing tu boleh makan pun aku makan hahahahaha *joke

ehem ehem,, kalau sape lapar jgn tgk ehh,, tkt menjejer air liur basah keyboard nanti hahahahaha.

1. ROTI JALA MR.OS



haaahahaha ni fav food ke nak promote ni.. hahahaha tp mmg sejujurnya,, aku mmg suke makan roti jala,, and salah satu sebab aku buat business ni adalah sbb aku suke makan roti jala tu sendiri.. heeheh so sape2 yang nak rasa roti jala mr.Os ni datang la DOWNTOWN JALAN REKO KAJANG, tp isnin tutup yer.. sbb downtown cuti isnin heheheh :) kene plk ngan kari ayammmm,, perrrhhhhhh! 

2. PAVLOVA



husna dan pevlova berpisah tiada,, ok ni mmg aku sangat gile.. sbb nak buat sendiri tak reti.. so beli je la pandai,, aku suke pavlova ni,, and jatuh cinta tgk creamy die and buah buah mengoda tu.. haisshhhh lame plk tak makan pavlova ni.. nak kene cari ni.. hehehe

3. Zinger Burger KFC


 selalu kalo ckp pasal KFC mmg orang akan cakap pasal ayam die kan,, tp aku ni pelik sikit,, aku lebih suke burger die dari ayam die.. korang pernah makan zinger burger KFC? kalau tak pernah korang kene try.. mmg aku ngan mr.H boleh kata seminggu sekali akan cari ini.. hahahaha padahal mr.H pun tak pernah makan zinger ni tapi lepas aku perkenalkan dekat die,, haaaa die pun dah ketagih dah.. hahahaha layan ngan cheezy wadges and sos thai die mmg perfect combination!. nyumnyummm

4. Sambal Belacan

sumber: google

nasi tanpa sambal belacan, apakah maknanya wehhh,, tak lengkap hidup.. rasa hilang la nikmat makan kalau takde sambal belacan ni.. hahahah  aku adalah orang yang mmg makan pedas,, bkn sikit2 pedas ok,, kira kalo tak pedas tu aku boleh bantai kunyah cili la nak kan pedas punyer pasal,, and disebabkan darah orang kampung ni kuat dlm badan,, so mmg tak kan terpisahlah husna dengan sambal belacan.. hehehehe

5. Laksa Kuala Kangsar

sumber : google

yang ni mmg tak lengkap lah kalau balik kampung tak makan laksa kuale ni kan,, org semua tanyer ape yang best laksa kuale.. haaaa laksa kuale ni,, kuah die cair je,, tapi yang bestnyer adalah laksanyer,, die pakai laksa tepung beras, yang mmg kenyal and boleh dapat kat kuale kangsar je,, sape sape datang kuale kangsar,, korang kene try jugak laksa ni.. mmg terbaikkkkk!!!!!

yeeehhhhhh selesai untuk day 5 pule hehehehehe,, ok next entry malam sikit lah kita post ehhh,, untuk harini punyer day 6  ahahaha husna husna tak aci btl la...

thanks for your time people,
xoxo Puan Husna

p/s: harini nak makan ape ek? emmmmmmmmmmm hehehe

CABARAN 10 HARI - DAY 4 - 4 BOOKS! Alllaaaammaakkk!

Assalamualaikum,,

ok nak main ngelat,, sebab cabaran 10 hari tapi hari ke 4 ngan 5 skip sbb tak online cmne cmne.. tp boleh kita teruskan untuk terus buat 3 hari punya cabaran la eh.. hahahaha ok teruskan...

ok untuk DAY 4 ni... agak mencabar jugak la kan.. bab buku buku ni kan.. sbb mmg agak kurang membaca lahai kite ni.. sejujurnya.. banyak bace blog je dari baca buku.. tp mungkin ada juga a few books, yang aku bolehhh la nak baca kan.. hehehehe

1. AL-Quran 


menjadi seorang muslim,, tak lengkap rasanya kalau tak membaca ini.. 
dan aku rasa,, walaupun selalu jugak la skip skip ngaji ni.. tp ini adalah antara buku/kitab yang 
aku paling suka baca, and aku suka baca tafsir die. sbb ianya lengkap sangat.. tentang kehidupan,, panduan semua ada... and abah ada hadiahkan satu tafsir yang die dapat 
waktu die buat umrah hari tu.. mmg kadang2 main selak2 je.. 
and pasti akan ada ilmu baru yang kita akan tahu dari al-quran ni.. 
ada juga terdetik dlm hati ni nak blajar tahfiz, untuk hafal alquran.. insyaallah one day :)
kalau aku ada anak,, aku tak kisah die tak jadi doctor, lawyer, pilot,, tp aku mmg nak anak aku jadi
seorang al-hafiz, insyaallah.. :)

2. Buku Resipi

sumber: google

haaaa ini ye aku baca.. hahahah kat umah ada la jugak 3 4 buku resipi yerlahhh,, hakak hakak dah kawin kan cm ni la... cari resipi baru je la kejenyer,, nak tambat hati suami katenyerrr.. tp sebenarnya.. mr.H yang lebih baca n masaknyer dari aku ni haaa.. hahaha untungnyerrr la hai dapat suami rajin masak i love u lah mr.H walaupun sbnrnyer beli untuk aku.. tp die yang masak.. aaaaaa cm mane nk kira ni.. hahahaha kira halal je la ehh.. heheh

3. Buku Sekolah lame-lame..

 yang ni takde gambar,, sbb kalo aku letak gambar buku aku kang.. msti korang tau yang aku ni pelajar contoh yang buku ala ala kangkong goreng belacan,, hahahahah
sometimes dok belek2 kemas2 bilik,, terjumpe lah buku2 sekolah yang lama kan,, kebanyakkannya mmg buang la.. tp kalo jumpe mmg aku mentelaah balik tgk ape yang aku belajar sgt kat sekolah dulu kan.. hahahaha and untung2 boleh jumpe mcm2 dalam tu,, surat cinta,, sesi mengumpat dlm buku,, yess aku pernah buat ehh bende ni,, dengan member kt depan,, bersembang tulis dlm buku waktu cikgu tengah mengajar,, dah jadi satu scrip drama ok! hahahahaha, 

4. Muka Buku  (Facebook)

yang ni nak kira mcm mane ni,, buku jugak ke? ke nk kene buku lima ni? hahahaha ok ye ye mmg jujur cakap la eh.. aku banyak membaca kat facebook and blog je.. mmg sangat kurang membaca buku,, so ni salah satu e-book aku la.. info ke ape ke mmg di hujung jari je kot.. "pak google"la banyak membantu kalo aku nak tau ape.. nampaknya pak google dah makin bijak dari manusia hahahahaha..

ok siaplah cabaran mengelat aku ni,,, tp tak kira kene selesaikan jugak semua,,, so stnby next enty yer untuk day 5 aku nk update harini jugak sbb dah skip kan.. so kene lah selesaikan juge.. heheheh

yhanks 4 ur time guys,
xoxo Puan Husna

p/s: banyak ngelat una ni, harini cuti meniaga yeeehhh boleh g date
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...