Thursday, 3 April 2014

Anak buat Perangai tanda nak dapat Baby baru?

Assalamualaikum,

hello readres,



TAHNIAH utk my sista HARYATI yang mana bakal menimang cahaya mata yang ke-2 tak lama lagi, alhamdulillah, walaupun aku yang kenduri haritu, die yang ngandung hahaha tp xpe la, rezki kan,, xpe la belum rezeki aku ada anak, dpt anak buah pun ok what.. anak jugak kan.. heheheh,

lepasni makin meriah la umah atok makin ramai cucu, hehe suke la atok ngan tok mama die..  n yeeehhhh ZARA nak dpt adik, walaupun baru setahun lebih rezeki allah siapa boleh duga kan, dlm merancang pun kakak dpt juga amanah dari allah..

yang pelik si ZARA la, tetibe buat perangai kakak kata,, tetibe nak ngamuk tak tentu pasal, baling2 barang la.. die macam marah nak dapat adik, sedangkan umur baru 1tahun lebih apalah yang die tau kan, tp dah 3 4 hari asyik mengamuk je. tak tau die nak ape. mmg macam tu ke? sape2 ada pengalaman? meh kongsi.. hehe

mama ada cakap, kalau die nak dapat adik mmg mcm tu, die mcm marah, jelous sbb nanti die ingat mummy n baba die dh tak sayang die, nanti lebihkan adik je.. nanti taknak layan die.. ala sian ZARA, xpe ZARA kan ada atok mama, atok ,makngah pakngah, pokde, maksu, cik joi semua sayang ngan ZARA lagi2 atok.. ape zara nak semua dapat lah hahahaha.. semoga nanti ZARA jadi kakak yang baik tau, jaga adik tau nanti.. kakak kene baik.. u not baby naymore ZARA u r sister ok.. hahaah

macam la zara baca ape aku tulis kan.. ngeeehhhh

aku tak pernah share gambar ZARA lagi kan, meh aku share sikit si cerdik ni.. n our lil sweetheart







Amaran: Dilarang menyalah gunakan Gambar ini heheh :)

Yang pasti lepasni kene stanby lebih la duit raya, sbb dh bertambah lagi ahli keluarga.. semoga keluarga kami terus membesar dengan pesatnya.. heheheh.. Alhamdulillah.. tak sabar jugak nak tunggu anak buah baru ni,, dan harap baby lelaki  lepas ni,. blh teman atok die main golf hahah.

hehehe kalau aku jugak disahkan pregnant haish jenuh mama nak jaga kitorang dlm pantang.. haahahaha
xpe aku percaya, perancangan Allah adalah yang terbaik untuk aku.. :)

TAHNIAH BUAT KAKAK and ALONG, semoga semuanya selamat nanti.. :)


thanks for your time,
xoxo PuanHusna


p/s: baru lepas amik injection sbb allergy melanda kembali.. emmmmkkk :(


18 comments:

  1. chill, jgn stress2...insya-Allah akan ada rezeki nanti.kalau stress2 pun boleh ganggu hormon tau...usaha tangga kejayaan...kite dan baby doakan awak cepat2 ada good news jugak hokey... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ cik jelita.. insyaallah.. tak stress dh.. happy2 je selalu heheh :)

      Delete
  2. congrats to your sis... tak apa nanti adalah rezeki tu, nak preggy tak ley stress ok? kena ceria2 selalu.... by the way i've seen many memang budak2 kalau nak dapat adik perangai dia semacam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kak farah.. heheh kita pun nak happy2 je, tak nak stress2, owwhhh tu la kakak cakap tak tau kne die buat perangai rupanya nk dpt adik,, jelous la tu... hehehe

      Delete
  3. Tahniah buat kakak una. Senasib ni kita berdua, belum ada rezeki lagi. Xper, teruskan usaha & berdoa yeah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ yana, heheeh aah yana,, tak pernah putus berdoa kalau ada rezki.. tp tak salahkan takdir pun.. insyaallah ada nanti.. mungkin lmbt sikit je kan mane kita tau..

      Delete
  4. memang gitu gayanya... redha aje la... tapi smntara je.. lpas bersalin dan lama dh serasi ok la tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh cm tu eh maria.. hehehe tu la harap2 die pun ok lah nanti.. :)

      Delete
  5. Memang weh. Anak buah aku pun macam tu. Nak dapat adik , perangai kau. Over. Nak je aku lempor kat tingkap. Hahahaha. Comel Zara ni. Ikut aku. Tetibaaa ! Hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehhhh ade kene mengene ke? hahaha mmg la comel, perangai ikut atok die bual lawak sengal hahahah..

      Delete
  6. awok faham entri ni... yg awok tak faham ngape Mr Os ada dalam gambo entri ni??? ada kena mengene ke?? apepun tahniah pada kakak mike....... takpe.. mike dgn hubby kena usaha lebih lagi le hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. D.shahril, owhhhh Mr.Os? ZARA tu cucu sulung die,hahah paham ke idok? hahaha insyaallah, teman ngan suami akan cube lagi hehehe TQ e.D.Shahril

      Delete
  7. la,,,, comelll ,,nmpak lincah dan bijak la. ehheheee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bnyk akal budak ni, tgh blaja nk bcakap die ni hehehe

      Delete
  8. Cousin saya yang baru masuk stahun asyik buat perangai. Tak nak dekat mama dia. ayik nak dok kat abah. Lepas tu makcik dapat tahu dia pregnant. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kn,, die mcm tau je mak die preggy kan, kuat naluri diorg ni walaupun kecik lg kan.

      Delete
  9. Tahniah dapat anak saudara lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak.. tu la seronok nk dpt anak buah ni.. heheh

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...