Monday, 28 April 2014

Kereta Rasmi OBAMA

Assalamualaikum,

salam isnin yang mulia, no moody hari ni.. senyum senyum sikit,, haaa gitu lah,

ok disebabkan tengah heboh pasal Obama datang MALAYSIA ni,, meh la kita tgk n tau la sedikit info pasal kenderaan rasmi yang dinaiki obama semasa di malaysia ni,

kereta rasmi yang dinaiki Obama semasa dimalaysia yang diterbangkan khas dari US menaiki "Air Force" adalah kereta miliknya yang mempunyai ciri-ciri keselamatan yang sangat tinggi sehingga ada yang mengatakan bahawa kereta tersebut adalah kereta paling selamat didunia.



 kereta yang memiliki ciri keselamatan seperti cermin kalis peluru sehingga ketebalan 12cm kira peluru machine gun tu tak lepas la nk tembus dan terdapat bekalan darah milik Obama itu sendiri, selain bekalan oksigen di boot, kereta ini merupakan buatan US sendiri, dan berharga 300,000 pound sterling  bersamaan RM1.6 juta

selain kalis peluru, kenderaan ini juga dilengkapi dengan senjata api. dan terdapat alat perhubungan terus ke White house di Amerika.dan mengunakan minyak diesel.kira kereta ni macam kereta kebal gak la, emmm cangginh kan,, kalo kat maysia ni pakai cangih-cangih macam ni tapi sangkut jem nangis jugak wehhh hahahahah

ok ape-apa pun, secangih mana pun kereta tu, secangih mana pun teknologi yang dicipta,, takde apa yang boleh melawan kuasa Allah,, kalau Allah kata jadi maka jadilah.. ok sekadar berkongsi info yang mampu,,

thanks for your time guys
XOXO Puan Husna

14 comments:

  1. kalau x silap dia ada kereta yg diberi nama Monster.. sbb tak boleh dimusnahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa ye ke,, wah wahhh,, xpe nati kita buat research heheheh

      Delete
  2. Semalam tgok DS Najib naik kereta tu dgn President Obama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah DS najib pun dpt naik kete tu.. hehehe :)

      Delete
  3. Teknologi canggih diorang ni. Betul2 jaga keselamatan Presiden diorang.

    ReplyDelete
  4. mmg pon, diorg sangat2 menjaga bnde2 mcm tu,, kalau kt malaysia tak tau la paling canggih kereta sape.. nanti kita cari hehehe :)

    ReplyDelete
  5. Silap2 pasnie najib pun nak jugak kereta canggih tu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha abes la kalo najib request kak ida,,. hahahahah :)

      Delete
  6. tak kira berapa selamat pon...tak ada yang boleh selamat dari jemputan Yang Maha Kuasa (mati)

    ReplyDelete
    Replies
    1. this is true! kalau ajal memangil tu cangih mcm mane pun mati jug akan.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. tu belum tgk pintu die dibuat sama dengan pintu kapal terbang.. haaaaa dasyatttttt heheh

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...