Monday, 21 April 2014

MH192 - Mendarat Cemas!

Assalamualaikum,



sumber : google

kisah kapal terbang semakin di pandang dan semakin di ambil berat rakyat malaysia, dan kali ini dilaporkan, sebuah lagi pesawat MAS MH192 Boing 737-800 dalam penerbangan dari Malaysia ke Bangalore, India terpaksa membuat Air-Turn Back, kerana mengalami masalah Gear sistem pendaratan sebelah kanan pesawat, dan pesawat ini selamat mendarat di KLIA pagi tadi, dan tiada sebarang kecederaan dilaporkan, dan ada juga akhbar yang melaporkan bahawa, tayar pesawat juga mengalami masalah mengakibatkan pesawat terpaksa berpatah balik dan membuat pendaratan cemas.


sumber : Google
apa-apa pun, syabas dan tahniah diucapkan kepada Kapten Nor Adam Azmi Abdul Razak  kerana berjaya mendaratkan kapal terbang dengan selamat dalam keadaan kapal yang mengalami masalah teknikal. 

thanks for your time,
XOXO Puan Husna

P/s: Naik kapal terbang takut terhempas, naik kapal laut, takut karam, naik motor takut digilis, naik kereta takut dirempuh, jalan kaki takut diragut, naik basikal takut dilanggar, naik bus takut terhumban, naik train takut tergelincir, nak naik ape? gurau je di hari isnin,, naik kenderaan baca doa naik kenderaan insyaallah selamat :)..

16 comments:

  1. knp eh pesawat MAS ni mcm bnyk mslh pula. xkan x check tayar tu bfore fly. tq jadi followers kite yg ke 300

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... ni technician die la ni telepas pandang.. tp ape-apa pun yang penting semua selamat kan :)

      yeehhhhh :)

      Delete
  2. Alhamdulilah takde bencana yang berlaku... tapi awok pun muyskil jugak macam cik Liyliz cakap kat ateh tu......

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tu la.. mugkin sebelum ni.. ramey tak kesah pasey kapey terobang, sekarang semua bende pasey kapey terobang orang nak ambik tahu kot... itu le.. yang penting semua udoh selamat

      Delete
  3. naik ape2 pun x selamat.. yang penting doa... :) tapi tu la rasa mcm berderet2 pulak cite pasal MAS ni..

    Alhamdulillah semua penumpang selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu zierwa, mungkin dulu org tak ambik kisah sgt.. tp lps MH370 tu mmg sikit je pasal flight mas ni msti dh kecoh..

      Delete
  4. Alhamdulillah x ada pape kan..peringatan dari Allah tuh..semoga kita beroleh keberkatan....

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum husna, terkejut sheila baca berita pagi tadi. alhamdullilah semuanya selamat. Alhamdulllilah. tawakal sahaja nak buat apa2 skrg. bila2 masa Allah tarik nyawa kita kan...Allahurabbi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam, setuju sgt ngan syila.. btl tu.. kat mana-mana allah boleh cabut nyawa kita..walau tgh tido pun kan..

      Delete
  6. Hai, Husna.. K nrl pun pagi2 tadi baca berita ni... alhamdulillah, selamat mendarat... sejak MH370, masyarakat semakin alert benda2 ni semua... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak, sejak MH370 semua pasal MAS orang akan ambik tau kan.. alhamdulillah semua selamat.. :)

      Delete
  7. Alhamdulillah segalanya selamat... lega rasa hati kita kann???

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak farah, iala dengar berita mcm ni dari dengar berita terhempas ke, hilang ke kan.. hishhhh :/ takut

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...