Monday, 8 September 2014

CABARAN 10 HARI - DAY 4 - 4 BOOKS! Alllaaaammaakkk!

Assalamualaikum,,

ok nak main ngelat,, sebab cabaran 10 hari tapi hari ke 4 ngan 5 skip sbb tak online cmne cmne.. tp boleh kita teruskan untuk terus buat 3 hari punya cabaran la eh.. hahahaha ok teruskan...

ok untuk DAY 4 ni... agak mencabar jugak la kan.. bab buku buku ni kan.. sbb mmg agak kurang membaca lahai kite ni.. sejujurnya.. banyak bace blog je dari baca buku.. tp mungkin ada juga a few books, yang aku bolehhh la nak baca kan.. hehehehe

1. AL-Quran 


menjadi seorang muslim,, tak lengkap rasanya kalau tak membaca ini.. 
dan aku rasa,, walaupun selalu jugak la skip skip ngaji ni.. tp ini adalah antara buku/kitab yang 
aku paling suka baca, and aku suka baca tafsir die. sbb ianya lengkap sangat.. tentang kehidupan,, panduan semua ada... and abah ada hadiahkan satu tafsir yang die dapat 
waktu die buat umrah hari tu.. mmg kadang2 main selak2 je.. 
and pasti akan ada ilmu baru yang kita akan tahu dari al-quran ni.. 
ada juga terdetik dlm hati ni nak blajar tahfiz, untuk hafal alquran.. insyaallah one day :)
kalau aku ada anak,, aku tak kisah die tak jadi doctor, lawyer, pilot,, tp aku mmg nak anak aku jadi
seorang al-hafiz, insyaallah.. :)

2. Buku Resipi

sumber: google

haaaa ini ye aku baca.. hahahah kat umah ada la jugak 3 4 buku resipi yerlahhh,, hakak hakak dah kawin kan cm ni la... cari resipi baru je la kejenyer,, nak tambat hati suami katenyerrr.. tp sebenarnya.. mr.H yang lebih baca n masaknyer dari aku ni haaa.. hahaha untungnyerrr la hai dapat suami rajin masak i love u lah mr.H walaupun sbnrnyer beli untuk aku.. tp die yang masak.. aaaaaa cm mane nk kira ni.. hahahaha kira halal je la ehh.. heheh

3. Buku Sekolah lame-lame..

 yang ni takde gambar,, sbb kalo aku letak gambar buku aku kang.. msti korang tau yang aku ni pelajar contoh yang buku ala ala kangkong goreng belacan,, hahahahah
sometimes dok belek2 kemas2 bilik,, terjumpe lah buku2 sekolah yang lama kan,, kebanyakkannya mmg buang la.. tp kalo jumpe mmg aku mentelaah balik tgk ape yang aku belajar sgt kat sekolah dulu kan.. hahahaha and untung2 boleh jumpe mcm2 dalam tu,, surat cinta,, sesi mengumpat dlm buku,, yess aku pernah buat ehh bende ni,, dengan member kt depan,, bersembang tulis dlm buku waktu cikgu tengah mengajar,, dah jadi satu scrip drama ok! hahahahaha, 

4. Muka Buku  (Facebook)

yang ni nak kira mcm mane ni,, buku jugak ke? ke nk kene buku lima ni? hahahaha ok ye ye mmg jujur cakap la eh.. aku banyak membaca kat facebook and blog je.. mmg sangat kurang membaca buku,, so ni salah satu e-book aku la.. info ke ape ke mmg di hujung jari je kot.. "pak google"la banyak membantu kalo aku nak tau ape.. nampaknya pak google dah makin bijak dari manusia hahahahaha..

ok siaplah cabaran mengelat aku ni,,, tp tak kira kene selesaikan jugak semua,,, so stnby next enty yer untuk day 5 aku nk update harini jugak sbb dah skip kan.. so kene lah selesaikan juge.. heheheh

yhanks 4 ur time guys,
xoxo Puan Husna

p/s: banyak ngelat una ni, harini cuti meniaga yeeehhh boleh g date

4 comments:

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...