Friday, 19 September 2014

PC, Laptop atau Tablet PC?

Assalamualaikum,

salam jumaat semua,, semoga kita dilimpahkan rezeki dan dirahmati hari ini dan seterusnya.. :)

ok seperti yang korang dah tau yang aku kan dah mulekan business kan,, so ni kisah betapa kelam kabutnyer semalam sbbkan order hahahahaah huru hara dibuatnyer..

Aku banyak promo business aku kat dalam Facebook D'Jala Mr.Os *jemput la like ye nanti hhehehehehe ... dan nak dijadikan cerita ada jugak orang yang PM aku kat fb dan disebabkan selalu hp mr.H ada data dan hp aku ngam-ngam semalam data habis.. hahahah so ada akak ni pm kt fb nak order.. kelam kabut kitorang bukak pm sbb kan die bagi tau die dah pm kt fb.. huh huh huh.. mencabar gile bile Mr.H punyer kuota pula dah habis.. so slow die nauzubillah.. so aku dah rasa sebe salah dengan akak tu sbb takut orang ingat kitorang meniaga main-main plk ye la sepatutnyer kita kene la bagi best service kan utk customer walaupun die cuma ingin bertanya je dulu....

so lari la keluar pegi beli topup utk on balik data mr.H semua.. perhhh dan ini mengajar kitorang yang sebenarnyer kitorang dah memerlukan internet yang laju dan sebuah computer tak kira la PC ke Laptop ataupun Tablet PC,

haaaaa so sekarang ni,, tengah pikir lagi nak beli yang mana,, mr.H cakap beli PC murah n senang kalau nak start buat account utk company  + senang juga die nak main game *niat dah terpesong dah ni.. so aku lebih memilih untuk pki tablet PC mcm ni..


senang nak masuk dalam bag, just agak leceh la kalau nak buat account tp sangat sesuai utk update pasal business kalau ada yang mcm ni.. so aku pun dah tgk dah bende ni and ok la harga pun tak mahal sangat masih dalam range mampu milik..

then mr.H kata kalau ambik ni kecik, tambah sikit duit boleh dapat laptop.. baik ambik laptop kan.. aku pun pikir laptop ni susah nak bawak yer la dah kene bawak bag besar2 kan semua.. eemmm berat pulak tu.. ehehehe i is malas nak kendong sebenarnyer.. saje la memberi cadangan kalau nak laptop nak yang mcm ni boleh???


haaahahah pengsan hoi nak beli.. and sangat tak sesuai sbb dah level membazir gitu.. aku pki utk keperluan je sbb nk update pasal business, nak buat paper work tender, nak buat presentation mcm tu je pun and paling berat pun nak buat account company la.. yer la aku yang akan handle full account and marketing utk company sendiri kan..

so korang rasa mane yang sesuai untuk business purpose? boleh bagi cadangan.. yer la aku ni kang dah beli pastu.. alllaaaaaaaaaaaaaaaaa *ala je dah panjang sampai thailand.. ahahahah sbb menyesal kehkehkeh... ok harap2 korang boleh bantu aku..

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: malam ni tak niaga.. simpan tenaga utk esok kehkehkeh

6 comments:

  1. Kalau tanya aku , aku prefer laptop ! Hahaha. Ala banyak je laptop yang dah ringan ringan. Zaman study dulu yela 8 kelo atas bahu. Nanges. T_T

    ReplyDelete
  2. kalo untuk lebih mudahkan keje better laptop..leh cari yg ringan..
    tablet pc tu pon dah macam laptop saiz mini je

    ReplyDelete
  3. Klau cik mah yg senng nk bw g mana2...tp klau ada hp yg canggih dah..okey amik laptop..snng nk edit..nk word n lain2 lagi..

    ReplyDelete
  4. laptop! mihmihmih..
    banyak da laptop yang ringan & nipis sekarang ni.. hihi..

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...