Thursday, 22 January 2015

Menarik di IOI City Mall Putrajaya

Assalamualaikum,,

salam khamis,, sebelum bercuti esok.. harin nak cerita story basi jap.. tp tak basi sangat lagi la kan.. hahaha.. last weekend,, mr.H janji nak bawak jalan2 so dari gombak.. and for the first time.. kami bawak anak.. hahahaha.. mcm ni rupenyer perasaan bile bawak anak bejalan.. walaupun bukan anak sendiri.. anak buah.. tp hadoiii boleh tahan mencabar kan..

so mr.H bawak la kitorg pegi IOI City Mall Putrajaya yang baru bukak tu..

kitorg jlan2 nak tgk ape yang menarik sangat dalam ni sbb nampak dari luar mmg agak besar.. first.. parking die tak la mahal sangat weekdays RM1.00 per hour and weekend RM3.00 per hour
and ianya fix utk first 3 hours sebenanryer.. then baru charge ikut hours,

ok sampai je disebabkan tak pernah bawak si kenit zara tu bejalan.. then tak tau apehal tah tetibe nak pulak die ikut kitorg.. org pun tak la ramai sangat kat situ..


tgk ape yang menarik dekat IOI City Mall ni? emmm bagi aku ianya same je mcm shoping mall lain.. cuma ada Ice skating, and District 21 je la yang aku rasa satu kelainan dekat sini




nak tau district 21 tu ape boleh click kat link ni.----> District 21 
die mcm team park yang lain dari yang lain,, yang mana korang boleh buat aktiviti extreme kat dalam ni je.. kira banyak jugak la game die.




sumber: google

 again disebabkan aku bawak anak.. so aku pun takleh nak buat ape sangat sbb mane nak menjaga die lagi, kan.. so banyak berjalan2 window shopping je.. then ternampak jugak MAGNUM CAFE yang org tgh gile nak upload makan ice cream magnum tu kan.. beratur panjang gile... hahaha so aku pun tak teringin pun nak makan.. first sbb rasa die same je mcm mkn magnum beli kat 7e.. so nothing spacial bagi aku.. 


dan tak tau nak buat ape dah.. bawak si kenit ni naik kude carousel tu.. and dekat lavel yang sama dengan kude tu ada mini train yang die bawak la pusing dalam mall tu naik train kecik tu.. tp sbbkan ramai yang beratur.. and zara menunjukkan tak berminat kitorg pun jalan2 je la.. hehe




zara menunjukkan muke boring naik kude.. hahahaha so kat situ pun tak tau nak buat ape sangat.. kitorg pun balik..  eemmm tempat die aku tgk lebih kurang mcm alamanda pun ada.. tp banyak jugak lagi kedai yang belum buka.. and aku nak tunggu kedai chef wan bukak.. nak try g makan kat situ.. sbb nampak mcm menarik.. hehehe


thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: mood swing swing swing swing hahahahaahah

10 comments:

  1. Oiii cerita parking fare ko tu aku tak faham ! Hahahahaa. Zara ni mujur nampak behave. Muka kakak ko ke ape budak cinonet ni.

    p.s : tayah nak swing sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah aah aku pun tak paham nak terangkan mcm mane pasal parking tu.. tp anggap murah je la senang.. hahaha sangat la behave kan kalo nak kene tolak naik troli hahahahaha

      p/s: ke ko nak kene swing ngan aku? hahah

      Delete
  2. bila mall baru bukak ni memang tak best sangat berjalan sebab banyak kedai kosong. hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa btl la tu inani.. pastu mcm kedai yang dah biasa tgk so mcm mencari cari jugak kedai ape yang lain dari yang lain.. hehehe tak berape jumpe pulak

      Delete
  3. district 21 tu nampak sangat menarik hati..tapi kalau bawak anak-anak tak dapatlah try ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha btl mmg menarik.. tp boleh je kalau bawak anak tp make sure yang dah besar sikit la.. kalo ank kecik susah sikit nak jaga nti heheh

      Delete
  4. Fuh! Futuristic sangat building dia. Nanti nak pergi la tapi for sure bukan sekarang sebab mesti ramai orang datang kan. Tambahan lagi hujung minggu confirm pack! TQ for sharing!

    ReplyDelete
  5. Besar kan.. Tapi sy sndiri x pnh smpai lagi..

    ReplyDelete
  6. tak berkesempatan lagi nk dtg menyerbu. hikhik

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...