Wednesday, 5 February 2014

Chalet D'Kampung Mr.Os - Kuala Kangsar

Assalamualaikum,

asyik lupe je nak bg review pasal bende ni.. hahaha
ok now aku nak share, pasal chalet yang terletak di KOTA LAMA KANAN, KUALA KANGSAR,

jika korang pergi ke bandar di raja KUALA KANGSAR dan mencari tempat penginapan
yang murah dan best, disinilah tempatnya,

CHALET D'KG MR.OS



ya chalet ni di ushakan oleh adik beradik Mr.Os sendiri dan diatas tanah keluarga mereka,
apa yang menarik untuk menginap disini adalah,



1.Suasana Kampung
kedudukan chalet yang terletak betul2 dalam kampung akan membuatkan korang rasa sangat
tenang dengan udara yang nyaman, malam yang sejuk dan paling best, keadaan sekeliling yang banyak tupai dan hidupan2 yg susah nak ditemui di bandar. dan kalau nakkan ketenangan, pasti korang akan merasanya disini.



2.Harga yang murah
ya mmg tersangatlah berbaloi untuk menginap disini, dengan harga dar RM 80.00 sehingga RM 120.00
anda dah boleh dapat menginap di chalet yang mempunyai kelengkapan yang perfect mcm hotel ada star!!,




3. Facility
di chalet ni juga, aku yakin korang akan terkejut, ye la mane taknyer. RM80.00 bilik siap air-cond, TV, sabun, towel, n mcm2 lagi yang di sediakan untuk memastikan korang selesa disini, dan yang paling best!!
kat chalet ni ada SWIMMING POOL!! bolehlah nak terjun2, tp tak dalam pun, tp boleh la nak berendam seronok2,



4.Lain-Lain
di chalet ni juga, terdapat tali air, yang mana korang bolehla nak pancing puyu ke kat situ, and disediakan wakaf untuk bersantai sambil melihat anak2 mandi manda, dan pihak pengurusan chalet ini juga sentiasa ada untuk membantu korang..



ok ni abit review la pasal chalet ni, kalau korang nak menghala ke utara tanah air, dan teringin nak singah tgk2 pun boleh Chalet ni terletak di KOTA LAMA KANAN, kira-kira 2KM dari Bandar Besar Kuala Kangsar, Perak dekat je dengan jambatan Sungai Perak tu,.
ni juga merupakan kampung halaman Mr.Os, untung2 Mr.Os ada disana sbb die tiap2 minggu balik ke sana.

sekarang Chalet ni ada 8 bilik semuanya, dan bakal naik 4 bilik lagi.
kalau nak honeymoon pon boleh jugak disini hehehehe.

ok mengetahui lebih lanjut boleh la clik kat link ni ok! Chalet d'Kg Mr.Os


ok thanks 4 ur time
xoxo Puan Husna

p/s: kalau nak pegi makesure call n booking dulu sbb slalu penuh kalau cuti, so booking awal ye kalo nak merasa tido sini.. :P kalo tak tido la dlm kete..



7 comments:

  1. Replies
    1. jemputla menjelajah kesana.. ko kan suke bejalan hehehe

      Delete
  2. wah. menarik ni. nanti kalau g sana, bolehlah cadang dekat family ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh, insyaallah tidak menghampakan :)

      Delete
  3. Ada 12 je chalet.xckup family ada 13..ada x rumah2 yg berdekatan dgn chalet ni

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...