Monday, 26 May 2014

Peminat Cadbury marah sbb Sijil halal ditarik balik!

haisshhhh jom tepuk dahi same-same,, ni die pakai hukum ape ni? sekolah mana dia ni belajar? sampai halal haram dah taktau beza, sampai pandai buat hukum sendiri nak ikut zaman bagai,, tolong jangan pandang die dari sudut politik ya ,sbb bg aku ini bukan isu politik, kenapa tak didedahkan dengan ajaran agama dan kefahaman islam dengan betul?

sumber : facebook KHK

aku tak rasa sekolah tak cukup dengan pendidikan islam kalau die tak kesekolah agama pun takkan "sebenak" ini?, maaflah aku mmg takleh sabar mahluk sebegini, membuat hukum sesuka hati ingat diri dah cukup hebat nak lawan tuhan? dan cukup kuat nak ubah hukum tuhan? hemmm, aku taktahu kenapa genarasi sekarang bagi aku semakin merisaukan,. 

satu nasihat yang aku mampu beri, kalau tak tahu diam, kalau takpasti bertanya, jangan sampai penampar naik muke!


thanks for your time
xoxo Puan Husna


34 comments:

  1. Kesian ! Nak sangat makan oink oink tu makan jela. Kesian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannnnn ni bukan makan je wehh,, kalo die nak duduk dengan cadbury tu pun bagus weehhh..

      Delete
  2. Eh eh eh asal kwaja sgt ni hahaha ala nampak jahil sgt la camni dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan nad, kalao adik akak ni mmg dh ku rejam sampai mati!

      Delete
  3. Hahaha, budak tak sihat otak, ejaan pon tak berapa nak betul. Entah2, nama pon bukan nama sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la,, pening jugak nak baca mule2 alien rupenyer hehehehe

      Delete
  4. Gen-Y ni la yang bahaya tahap tak-tau-nak-cakap-apa dah, bila beer dikatakan halal jugak. Grrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal bai,, dah tak tau la die ni agama ape suke2 ckp beer halal,, bersangka baik mungkin root beer hahaha

      Delete
  5. una paham ke apa dia ckp?serius niesa mcm kurang paham..aduhh..menangis cikgu BM baca cara dia mengeja..nasib baik x terseliuh lidah ni..bahaha..bengong la budak ni..xtau mcm mna nk membezakan halal haram..kalau xde oink oink sekor dlm cekelat tu kira halal la?adoiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mungkin die nak tgk ada hidung disitu baru dikira haram,, what the fish tah.. ni una rasa Exam BM die fail kot,, sbb tu jadi cm ni.. sedihhhhh!

      Delete
  6. perlu ke smpai update. haish

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannnn maria,, pastu bile kita post cm ni dikatenyer membuke aib.. hahahaha *gelak guling-guling

      Delete
  7. Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

    ReplyDelete
  8. Kejahilan nampak sgt dah ni. Teruk betul. Macam mana politik pula dia sabitkan. Nampak beno bkn jahil agama tp jahil segala²nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la,, ni taktaula datang dari planet mane tah jia.. pening pening nak baca die tulis pun 3 4 kali pikir baru dpt tangkap hahaha

      Delete
  9. Ishhh,,,,apa ke jadahnya statament budak ni...dh pandai terlebih xblh buat apa lah...esok2 dh mati,jwb lah kt sna kan...benda yang di larang nk sgt buat...yg wjb buat xnak plak ikut....gen-y sungguh la...apalah nk jd...tkt pnat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bak kata die pnut, dah tue nanti tobat ar,, ehhh sempat tue ke idokkk tak tahuuu leee..

      Delete
  10. Masya-Allah... bertaubatlah dik ooii! Masih belum terlambat utk belajar selagi izrael belum cabut nyawa. Apa pun yg terlibat dgn babi tu haram dik.. Naifnya dia ni ya Allah. Dah tu nak babitkan politiklah pulak. Taubatlah!

    Takut pulak kan Pn Husna bila ini yg dibanggakan olehnya. Na'uzubillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak zakie,, kita ni risau,, mcm ni zaman kita masih hidup ni,, kalau nanti anak-anak yang makin besar mcm mane la diorang,, Allah. takutnya sapela yang nak tolong doakan untuk kita dalam kubur nanti kalau mcm ni rupe anak-anak sekarang kan..

      Delete
  11. kasor sangat bahasa nye ni. dush3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umie jom kite rejam die ramai-ramai!!

      Delete
  12. hape ke sengal beno, dah orang kata tak boleh cekik, nak jugak.. udah kenapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah minat sangat chocolate pun melambak jenama lain ada kan,, jom kita azan ramai2 kt telinga die mama hehehe :)

      Delete
  13. setuju dgn kak husna.. kalau saya pun tak tahan dengan budak perangai macam ni.. kalau jumpa ni, mmg ceramah panjang lebar la.. sesuka hati dia je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak bukan takat ceramah je izzati, rasa nak yassin kan kt telinga die ni.. dah pesong sangat dh ni

      Delete
  14. Ya Allah ada yang cenggini. Kita dok terkenang kenang yg lepas-lepas dah masuk perut kita dok terbayang doa Allah tak terima.
    haasih semoga diberi hidayah dah kesedaran :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la CT kita ni pikir nk kne samak mcm mane semua ni,, die boleh ckp mcm tu,, die nak makan,, takyah nak kecoh2,, makan je la sendiri kan,, sampai nak libatkan hukum semua,, mmg mintak btl!

      Delete
  15. Replies
    1. bukan tak abis sekolah dah kalo cm ni,, ni tak sekolah terus ni.. hehe

      Delete
  16. effect makan cadbury terlebih kot..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. Mmg x cukup plajaran lagi budak.ni.. Kesian.. Bukan slaah ibu mngndung dan bukan salah guru yg mngajar... Tpi slh diri sendiri yg xnk bljr..

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...