Monday, 12 May 2014

Dia MAMA ku!

Assalamualaikum,

salam Isnin
Well hello readers, and blogger,

Amaran: Entry yang agak berjela..

ok semalam ramaikan yang sambut mothers day,, ok ada yang mengatakan ianya merupakan sambutan orang kafir dimana hari memperingati mother yang kat gereja tu ape semua,,

ok aku tidak menafikan bende tu,, tapi lebih kepada memilih untuk mengingati mama ku yang ku cinta,, ewahhh,, bukan sbb tarikh tu ok,, sbb bagi aku hari-hari kita kene sayang mama, kita cinta mama kita kan,,

aku bukan nak sambut mothers day! tapi nak kenalkan siapa ratu yang sentiasa ada dihati aku,, dulu kini dan insyaAllah untuk selamanya.. PUAN AMIMAH ARIFF, seorang wanita cekal,,

menjadi mama kepada 5 orang anak, yang bermacam kerenah,, yang degil cm aku,, yang nakal cam aku,, yang buat die nangis, ketawa semua aku... adik bradik lain semua baik hahahahaha,

dilahirkan pada 2 november 1967. die ni kelakar sebenarnya, suka buat lawak.. dan paling best die masak, perrhhhhhhh gua cakap sama lu,, ehhh sopan sikit husna.. hehehe semua apa yang anak-anak die teringin nak makan,, die akan cuba usahakan untuk masak juga,, tak pernah complain penat, tak pernah merungut,, malah sentiasa senyum bila bersama anak-anak nya,,

teringat waktu die mengandungkan dik su, anak yang bongsu, die teringin sangat nak makan pizza, dan waktu tu kitorang semua masih belajar, dan ada sedikit masalah kewangan,, ye la pizza kan mahal.. so die memilih untuk buat sendiri je pizza tu.. dan disebabkan rumah aku adalah kawasan kampung, tepung yang di beli untuk buat pizza dicuri oleh monyet, nampak die marah dan terkilan,, tp die masih boleh ketawa sbb tepung dah kene curi ngan monyet,, hahaha,,
tp dapat juga makan pizza lepastu beli tepung lain hahaha

penah menjadi penyambut baby jiran sebelah umah aku tu,, sbb die bersalin kt rumah,, macam mane die yang tidak ada diploma, atau apa-apa sijil jururawat atau doctor,, tp boleh menjadi seorang bidan,, hahaha mama mama,, mama mmg sangat hebat..

menjadi Doctor kepada kucing-kucing yang sakit, dan dibuang,, kucing yang kene langgar,, semua die ubatkan,, dan kucing2 tu boleh hidup dengan sihat dan gemok!, kucing-kucing kat rumah pun sayangkan die,, sampai kalau die ke kedai pun,, kucing2 tu akan ikut die.. sampai hantar diksu pegi sekolah pun, kucing2 tu boleh duduk dlm bakul motor sbb nak ikut die pegi anta diksu sekolah..

dialah mama saya,
PUAN AMIMAH ARIFF a.k.a MAMA, una mungkin susah nak cakap i love u kt mama, agak ego untuk peluk cium mama,, tp sayang, kasih, cinta una dekat mama,, tak pernah kurang,, malah una tau yang una tak kan mampu hidup tanpa mama,, una minta maaf dengan ma, una banyak buat mama sedih, buat ma nangis,, tp una tau mama pun sayangkan una, takde makna kalau una kaya tp tak mampu bahagiakan ma,, takde erti kalau una kerja bagus kalau tak mampu buat ma gembira,, una doakan ma,, sentiasa dilimpahkan rahmat dari Allah,, Diberikan kesihatan yang baik, dilindunggi olehnya,, dan InsyaAllah akan Allah sediakan tempat ma di Syurga InsyaAllah. Terima kasih MAMA. MAMA adalah inspirasi ibu terbaik untuk una,,

I LOVE U MA until Jannah!

And this in MY MOM!







thanks for your time
XOXO PuanHusna


p/s: janganlah puji mama aku lawa,, abis kembang-kembang die nanti hahahaha

16 comments:

  1. Oiii kantoilaaaa abah kau sape ! Hahahahaa. Dah tak rahsia dah.

    p.s : selamat hari mama tuk mama ! ^^

    ReplyDelete
  2. hahahah ehhhh tu bukan abah la,, tu BF mama i ok! hahahaha

    Happy MAMA day Untuk MAMA awak juga!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. TQ anum :) jumpa kenduri nanti eehh hehehe

      Delete
  4. okay2...now i know dari mana una punya comel datang..hahaha...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. am i look like my mom azlan? ahahaha ehhh ter cakap omputih plk hahahaaha

      Delete
  5. Muda lagi mama husna ea... Happy mothers day..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe jgn puji kak maria nanti die perasan die muda.. heheh tp die kawin awl tu yang anak dh besar2 tu hehehe

      Delete
  6. Selamat hari ibu husna..ooo anak si dia rupanye yek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh TQ mar,, ehhh anak sape? heheh

      Delete
  7. Replies
    1. hehehe dengar die kembang la.. hahaha

      Delete
  8. Muda lagi mama Una... Una anak si dia rupanya.... :)
    Kantoi dah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaahha kak nurul,, xde la mude sangat dah ada cucu dah hehehe :)

      Delete
  9. Happy mother day to mama husna and semua mama yang lain.. WE LOVE OUR MUM.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeehhhh btl tu nelly,, TQ n happy mothers day untuk semua ibu juga :)

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...