Friday, 16 May 2014

SELAMAT HARI GURU! 1996-2010

Assalamualaikum,,


ok hari guru, kalau dulu, zaman sekolah, mcm2 aktiviti akan dilakukan kt sekolah, dari sesi ucapan, game,, bagi hadiah kt cikgu n macam-macam lah,, 

haaa aku dulu kalau hari guru je,, mulalah sebok ckp ngan mama n abah,, belikan la hadiah untuk cikgu, kan hari guru, org lain semua bg hadiah,, so esok nya bangun pagi,, nak g sekolah untuk sambut hari guru, mama dah siapkan hadian untuk bg kt cikgu,, abah belikan,, siap bungkus lagi tau,,

tp sbb aku ni over kan,, so aku bukak dulu nk tgk apa la abah belikan utk cikgu aku ni kan,, sekali haiyaaakkkk die belikan rotan bulu ayam, patutla panjang semacam je hadiah tu,, tp sbb jujur aku pun bagi juga lah,, tp ni sekolah rendah,, kalo sekolah menengah dah pandai kumpul duit sndri beli hadiah,, tp selalunya,, aku akan beli bunga ataupun, buatkan kad utk cikgu.. itu je.. sbb duit blanje aku pun takat RM2.50 je sehari so nk smpi hari guru tu sempat la kumpul RM5.00 ke cm tu nk jugak bg kt cikgu punya pasal..

macam-macam kenangan dengan cikgu, bukan setakat waktu dlm class je,, kt luar class,, aku ingat,, rumah aku ke sekolah waktu form 1 kalau tak salah, kira ambil masa lebih kurang 30 ke 45 minit la jalan kaki, so tgh aku jalan2 tetibe Cikgu AISYAH, aku ingat die lagi,, die berhenti sbb nak tumpangkan aku je, padahal punya ramai student lain tgh jalan kaki jugak time tu.. hahaha. 

heee now aku tak tau la masih ada ke budaya mcm tu kt sekolah2, yang banyak tgk Cikgu kene tumbuk, cikgu kene saman, cikgu kene marah, cikgu kene serang dengan parent, heemmmm harap-harap cikgu-cikgu ini akan terus tabah mendidik anak bangsa kita,, 

aku tetap nak wish SELAMAT HARI GURU pada semua guru-guru yang pernah mengajar aku,, mmg sangat ramai,, dari sekolah rendah, sekolah agama, sekolah menengah, Uitm, dan termasuklah sekolah memandu.. yer la tanpe diorg yang mengajar aku, aku tak tau lah mampu ke aku berdiri mcm ni sekarang,, 

TERIMA KASIH CIKGU, JASAMU DIKENANG!

meh tgk gambar zaman-zaman sekolah dulu hahahahahahaha aku tgk aku gelak!

ni gambar tadika,, mohon cari kalau jumpe hahahaha

ok ni gambar Form 5 

teknik sepang netball team,, im netball player ok.. 


Ni la cikgu KIMIA kitorang, semua takut ngan die,, tp kitorg relex je, ni la CIKGU ZAINAB


rindu pulak zaman sekolah, haaa nak tau aku sekolah mane dulu,,

- S.K.Taman Sri Gombak 1996-2001
-S.M.K.Hillcrest  2002-2004
-S.M.Teknik Sepang 2005-2006

thanks for your time people
xoxo Puan Husna


p/s: dari seorang yang sangat nakal, sampai aku berjaya menjadi manusia.. cikgu tak pernah benci aku,, dan paling ramai cikgu sayang kt aku lah hahaahahahaha



12 comments:

  1. Hahahahahahahaha gambar tadika je aku tak bape nampak ko tang mana. Tapi gambar lain dengan gigi jaws mu itu -- ai kenal ! Hahahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahahah tadika sbb i ni comellll sangat tu yang tak jumpe.. hahah :)

      Delete
    2. niesa pun payah gila nk besarkan mata carik mana una kt gmb tadika..hahaha..

      Delete
    3. hehehehe ada tu,, cari paling comel una la tu hahahahah

      Delete
  2. Bestkan Husna masa sekolah rendah...kita pun excited masa hari guru...banyak aktiviti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan.. beriya,, pagi pagi dah bangun kan sbb nk g sekolah heheh

      Delete
  3. tiap kali hari guru mesti teringat zaman skolah..yela cikgu2 kat sekolah kan..mengimbau kenangan lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la mar, asal hari guru mula la teringat kt cikgu2 balik,, kalau bukan hari guru,, rasanya lupe dh semua kot hhahaa

      Delete
  4. Akak comelnya masa kecik dulu !
    hazy pun dulu, kemain eksaited gila nak sambut hari guru. masa sekolah rendah, memang setiap cikgu kita kasi hadiah .
    tapi bila dah sekolah menengah, heheee. kasi cikgu kelas je.
    apa-apa pun, terima kasih dekat semua cikgu XD respect dengan cikgu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannnn,, cari cikgu paling kite suke,, nk bg bunge la ape la,, mcm-mcm, bile dh makin besar bg sorang je.. hahahaha tu la diorg yang mendidik kita kan,, kira mcm pendidik no 2 la

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...