Sunday, 9 March 2014

isu semasa -kebarangkalian tentang pesawat mh370 yang hilang!

assalamualaikum,

hello readers,

negara digemparkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370. yang mana pesawat ni hilang dari radar selepas beberapa jam berlepas, pesawat di jadualkan tiba di baijing pada pukul 6.30pagi, namun pesawat masih tidak muncul sehingga kini.

macam-macam kemungkinan dikeluarkan oleh rakyat malaysia tentang kehilangan ini, yang pakar tidak berani mebgeluarkan kenyataan, tp lebih ramai pakar2 yang tidak bertauliah mengeluarhan fakta yang belum tentu sahih.

ini dipetik dari laman sosial Facebook yang aku baca sejak dari semalam,

a:kapal terbang dah terhempas (kalau terhempas mane bangkainya)

b:kapal terbang kene rampas (kalau kene rampas, kenapa si perampas masih tak call atau info yang kapal itu telah dirampas? dan kalau si perampas tu nk rampas kapal tu, msti ad sebab knapa nk dirampas, dan mereka mesti hubungi untuk bg tau apa yang mereka mahu)

c: kapal terbang rosak dan pilot gagal kawal.
(kalau nak cakap pilot gagal kawal, pilot tu berpengalaman kot, dia bukan calang-calang pilot, so mustahil untuk die melakukan kesalahan, dan mustahil kalau die tak hantar apa2 signal ke menara kawalan)

d: kapal terbang saja dijunamkan ini mainan politik. (yang ni lg aku tak paham. tolong la kejap letak tepi masalah politik, dan bersatu doakan yang terbaik untuk semua penumpang dan anak kapal tu tak kira apa pun fahaman politik korang tu.)

merujuk kepada semua yang disebarkan kt media sosial semalam dan harini, aku mintak tolonglah kepada yang rasa tangan tu laju sangat nk menaip tu, think twise, mungkin ada kalangan pembaca adalah daripada kalangan ahli keluarga mangsa, kalau kita berada ditempat mereka, kita juga pasti marah bila isu nyawa dipermainkan.

ok apa yang pasti, kita doa yang terbaik agar dapat ditemui semua pesawat #MH370 itu dan mendarat dengan selamat insyaallah,

apa yang pasti hanya allah lebih mengetahui segalanya.siapa kita nak menentukan sesuatu yang kita sendiri tak pasti.

thanks 4 read people!
xoxo puan husna

p/s: lets pray for #mh370,

No comments:

Post a Comment

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...