Monday, 31 March 2014

SETAHUN BERHIJAB! :)

Assalamualaikum,

salam isnin, no moody Monday sangat ok..




Alhamdulillah syukur kepada Allah, :') tetibe nak nagis kegembiraan boleh gituuu? hahaha
tahun lepas. 1.April.2013 Allah memberi kekuatan dekat aku untuk melangkah memenuhi kewajipan seorang wanita muslim untuk berhijab,, :) alhamdulillah dan kini genap setahun aku kekal berhijab dan alhamdulillah, Allah terus memberi kekuatan itu untuk aku terus belajar menyusuri jalan islam, dan aku berharap aku terus dilandasan yang benar, insyaallah,

macam mane aku boleh tergerak hati nak berhijab? hahahah lawak jugak mule2, ini bukan lah atas paksaan sape-sapa sebenarnya, terdetik sendiri untuk sarung tudung n terus keluar pegi jalan2 boleh tak cam tu, paling aku tak lupa tgk muka mama,

hahahah yer la yang dulu tak pernah nak sopan pulak pakainya kan aku ni, baju seluar skirt semua mcm tak cukup kain kan.. haissshhh nak jadi ape tah husna waktu tu hahaha,  ok then mama was like (0o0) telopong tgk tetibe pahal aku ni pki tudung, n ayat pertama mama,

 kalau pakai tudung jangan nak main-main nk pakai,pakai terus,
kalo taknak pakai jgn pakai, kejap pakai kejap bukak..

 bla bla bla bla bebel tazkirah magrib heheh

aku pun cakap tak la org nk pki terus.. (and again die nganga mulut)

hahaha die ingat aku ni buang tebiat, then kebetulan nak kuar pegi cari hadiah birthday abah, dh cari la hadiah abah semua, balik tu, aku pun tak tau rupenya dlm mencari2 hadiah abah tu, sempat die grab tudung baru,

"nah ni mama hadiahkan, pki tudung jgn baju ketat2, sopan sikit,"

ngeeehhhh nak nagis tp tahan sebab ego sampai gunung kinabalu heheheheh

dan alhamdulillah aku masih kekal berhijab, dan setelah menjadi Istri ni, Mr.H pun banyak tegur kalau pakai tudung tetibe mcm tak sesuai or nampak tak sopan ke, dia akan susruh tukar. tp x kesah ye la, die tegur sbb die nak jaga kita kan. dan mmg tangungjawab die utk tegur Istri kan.. hehhe ok bye.. :) oh tak lupa nak bg tau, best berhijab ni, sbb dia akan mengubah diri kita juga secara tak sedar, yang aku lebih beware dlm setiap perbuatan, dan menjaga diri juga supaya tidak dipandang serong :)

thnaks for your time
Xoxo Puan Husna

p/s: nak pakai tudung bukan sbb fashion tp sbb tangungjawab sebagai seorang muslim :)

13 comments:

  1. Hahahahahahahahaa teringat zaman tak cukup kain masing masing. Pitaaammm. Hazab ! Apa kau ingat kau canteeeekkkk. Kekekeke. Semoga kita sama sama kekal dengan imej macam ni ye kakak. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahh tau tak pe, tau la kaki xde bulu, hahaha, aminnn,, skrg dh malu dh nk pki tak cukup kain hahahahaha, ala malu lah malu lah hehehe

      Delete
    2. Kaaaannn ! Bila diingat ingat. Segan weh ! Dengan tak cukup kain , bergambar tepi longkang bus stand SI. Kau ingat kau hot !! Hahahaha. Weh bile nak vacay vacay ni !!

      Delete
    3. hahaha tau tak pe.. tu la cri la date cpt lets partyyyy ! ewahh party sangatttt!

      Delete
    4. Hahahahaha kan ? Kau memang nak partayyyy saja. Tanyalah beruang2 dalam grup tu. :D

      Delete
  2. hamboi,, so sweet gitu story una. hehee. bella pun start bertudung tahun 2012 kalau tak silap. semoga kita sama2 istiqamah menjalani hidup sbgai perempuan muslimah =) amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah bella, una pun banyak jugak lg nk kene blaja lagi,,heheh :) aminnn

      Delete
  3. alhamdulilllah... tahniah puan husna.. moga kita terus istiqamah berhijab...dan berusaha utk mnutup aurat dgn smpurna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah, una pun masih belajar lg,, banyak lg perlu diperbetulkan.. terima kasih dan semoga Allah terus memberi kekuatan kepada kita juga :)

      Delete
  4. alhamdulillah... Allah suka hamba-NYA yang berhijrah ke jalan-NYA.. moga kita sama2 terus istiqamah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah n trima kasih ain, :)

      Delete
  5. Assalamualaikum Husna. alhamdullilah syukur. semoga dipermudahkan segala urusan awak. jaga diri baik2 ye~~~

    ReplyDelete
  6. TQ shila, aminnn, thanks utk doa itu juga ye.. :)

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...