Tuesday, 10 June 2014

Persiapan Ramadhan - BAZZAR RAMADHAN DAN AIDILFITRI KOMPLEKS MUHIBBAH TAMAN BOLTON GOMBAK

Assalamualaikum,



Alhamdulillah bulan Ramadhan bakal tiba tak lama je lagi,, dah siap ganti puase ke belummmm hehehehe cakap orang,, aku ni pun tengah gigih menganti,,

dulu sblm kawin ganti puasa ada geng ajak mama puasa sama,, ni dah kawin dok umah,, mr.H sibuk laaaaa menyakat,,tp die ingat kite ni budak baru nak belajar puase agaknyer.. heheheh

ok bile sebut je bulan Ramadhan, haaaa paling laju terlintas dlm kepala adalah....

terawih, buka puasa, bazzar, raya, main mercun. hahahahah ni yang mmg sinonim la dgn kita,

so aku pun mengambil kesempatan bulan Ramadhan ini untuk mencari rezeki.. mcm mane ape lagi, BAZAR RAMADHAN la.. hehehe mcm tahun lepas,, aku meniaga di bazar desa serdang,, now tahun ni ada perubahan sedikit,, alhamdulillah,, aku dapat tapak yang mmg depan je dgn rumah mama di Gombak,

dimana di BAZAR RAMADHAN KOMPLEK MUHIBAH TAMAN BOLTON,, ok ini merupakan pertama kali ianya dibuat disitu, dan yang bestnyer tahun ini,,
bermula dari pukul 3 petang dah bermula Bazar Ramadhan untuk juadah berbuka,, dan disambung dengan EXPO Aidilfitri juga disitu,, kira mcm one stop center la,, bagi yang berada disekitar gombak, setapak, selayang, wangsa maju,, so nanti boleh la datang beramai-ramai memeriahkan bazzar ni,,

boleh click kat gambar ini untuk tgk map :)


kalau rasa mlm-mlm lepas buke tu nak cari port lepak nk tengok bola, haaaa kt sini ada bukak Big Screen untuk world cup, sambil lepak minum-minum, makan-makan sambil layan bola, mmg port yang best laaaa sampai sahur tau,, mcm-mcm ada niaga kat sini,, baju, kasut makanan mmg akan meriah la nanti,, nak parking senang, kawasan lapang. so tak yah la bersesak nak cari parking,. :)

apa lagi yang menarik disini,
akan ada Buffet ramadhan yang mana harganya aku tak pasti,, tp mmg ada buffet ramadhan so bagi yang nak bawak family makan berbuka sama-sama kat sini pun boleh.. pasti meriah,, lepas makan berbuka,, boleh jalan tgk-tengok baju..

ok ianya akan mula beroperasi pada pukul 3.00petang sehingga 3 pagi cm tu la kira Sahur. pada 1 Ramadhan Hinggalah raya..
aku juga akan turut berada disitu ntuk meniaga,, nanti nak cari kedai aku paling senang,, korang cari je banner yang terpampang besar2 nama abah kat situ ok.. aku niaga ape? haaaaa, nak suruh tunggu juga ke nak bg tau ni,,

ok la kita belanja sikit la,, aku akan meniaga makanan disitu, start pukul 3 petang sampailah sahur aku akan ada disitu, insyaallah setiap hari,, sape2 yang lalu area situ boleh la singgah-singgah nanti ok,, tunggu next entry aku akan perkenalkan makanan apa lahhh yang husna ni jual kan,, hehehehe :)

Thanks for your time
xoxo puan Husna

p/s: takut nak meniaga, tp sangat excited and tempat ni adalah tempat wedding aku haritu ehehe:)


10 comments:

  1. alhamdullilah anum dh habis ganti, so tahun nie berpuasa sebagai isteri la kita ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la anum,, heheheh excited kannn kannn

      Delete
  2. plan nak niaga kat bazar..tapi bulan tu projek baru tengah naik.. tak lepas nak mintak balik awal :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai,, takpe khamsi,, rezki tu ada di mana-mana kan.. :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. semoga bertambah rezeki husna. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  5. sy tingin nk berniaga spnjg ramadan tp apakan daya... kerja harus diutamakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe khai,, kerja pun salah satu sumber rezeki juga kan :)

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...