Monday, 16 June 2014

MY SUPER ABAH- MOHD YUSOF BIN ABD HAMID

Assalamualaikum,


Abah adalah lelaki pertama yang aku jatuh cinta, lelaki pertama yang aku sayang, dan setelah menjadi isteri ini,, ape ape pun cari abah jugeeee heeeee hehehe,, ok let me introduce u guys to MY SUPER ABAH!

dilahirkan pada 5.April.1961, kini berusia 53Tahun, berasal dari Kuala Kangsar Perak,. dibesarkan dari sebuah keluarga yang sederhana, perkongsian Hidup Haji Abd Hamid dan Hajah Aluyah, Lahirlah Beliau anak ke 9 dari 10 Adik Beradik, Diberi Nama MOHD YUSOF BIN ABD HAMID.

dimata orang lain, beliau dilihat sagat lucu dengan perangainya, yang sagat disenangai orang, bergelar anak seni, bukanlah satu perkara yang mudah, tetapi, belau masih mampu tersenyum untuk semua orang yang meminatinya,

walaupun diluar beliau dilihat kelakar, sporting, tetapi berbeza apabila beliau dirumah, ketegasan beliau kepada anak-anak, untuk melihat anak berjaya itu sangat ketara,, apabila diajukan soalan yang biasa ini kepada aku,, "ehhh ayah kau mesti lawakkan kat rumah" heheh tapi pada hakikatnya,, die juga ingin melihat anak-anaknya berjaya,, dan ketegasan sebagai seorang ayah itu cukup kami adik beradik takuti..

kini,, beliau semakin meningkat usia,, semakin tenang orangnya,, dan ketegasan kini bertukar ceria bila anak-anak semakin dewasa,, sudah berumah tangga, dan sudah mempunyai kerjaya masing-masing,, kami adik beradik, sangat menghormati beliau,, setiap apa yang kami buat masih tetap mendapatkan pandangan beliau. die seorang penyumbang idea yang sangat baik, pendengar yang sangat setia,, dan seorang penyuara yang agak lantang,, jika beliau tidak suka,, beliau mempunyai sebab musabab yang sangat kukuh untuk dibahaskan..

dalam ketegasan beliau mendidik anak-anak,, walaupun sibuk dengan tugasan seni, beliau juga merupakan penghibur bagi kami,, walaupun beliau adalah milik semua rakyat malaysia,, peminat-peminatnya,, tp beliau tak pernah melupakan tanggungjawab beliau pada anak-anak. walau keluar di awal pagi, dan pulang di subuh hari..

dialah ABAH







semalam sempat kami sambut secara kecil beli kek,, untuk tanda kami ingat pada dia,, dan sayang pada die..

to abah:  makin tua makin hensme plk,, heheheh

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: terlambat pulak up entry sbb lappy bermasalah semalam,, sedihhhh!!


37 comments:

  1. Hahaha abah ko dengan ayah aku sebaya rupanyaaaa. T_T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn dah tue kan hahahahahahaha *sorry abah n ayah kehkeh

      Delete
    2. Dah tua pada nombor , tapi abah & ayah kita tu muda lagi lar. Hahaha. (dengan niat nak duit raya lagi tahun ni). Wakakakaka.

      Delete
    3. hahaha malangnya aku dah tak dpt duit raya,, aku yang kene bagi duit raya.. dah kawin kan... *soalan wajib bile dah kawin,, taun ni raya kt mane una.. (abah buat muke sedih) hahahahahahahaha

      Delete
  2. Ooooo...rupanya ayah una mr.os ek....sungguh xku sangka...umur sebaya bapa pnat jugak....kim salam kt abah una...heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe wish happy fathers day juga utk ayah pnut ok :)

      Delete
  3. oooo abah kak una mr os hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan la name die mohd yusof kehkehkeh.. :)

      Delete
  4. oh, Ros baru tahu siapa abah Husna :) Selamat hari bapa untuk semua bapa2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh ramai yang tak tahu tapi sbb fathers day kann.. emmm

      Delete
  5. Laaa....abah Una Mr.Os rupanya. Hihihi....mmg membesar dgn lawak² Mr.Os. Selamat Hari Bapa kepada semua yang bergelar bapa (^^,)

    *Singgah sambil klik mr.nuff Umobile~

    ReplyDelete
  6. dulu2 ingt Mr.Os org srwk sebab masa kecik2 suka tgk cerita MyTambang lakonan beliau..hehehe..Selamat Hari bapa utk smua bapa kat malaysia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah dulu die mmg aktive kt sarawak,, tu yang die boleh ckp iban,, heheh owwhhh niesa pun tgk ehh

      Delete
  7. la..br tau.dok igt sesaja boh gmbr Mr. Os :)

    ReplyDelete
  8. Masya-Allah barulah kakak tahu Mr. Os tu abah Husna.
    Bestnya sebab kakak membayangkan cara Mr. Os bercakap tu.
    Kami sekeluarga memang minat pada beliau:)

    Tulis ini pun kakak boleh senyum tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kakzakie, heheheh dekat ruamh die lain dari dlm tv hehe :)

      Delete
  9. Laa... saya peminat dia selamanya.. Kirim salam pada abah tue...

    ReplyDelete
  10. lol...abh awk mr.os ke? hahaha..xsangka plak....followers anak dia.kikiki.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah xde spacialnyer kak,, saya org biasa2 je :)

      Delete
  11. laaa, yg seorang tue pun clbrte hari bapa jg ke? bapa kucing? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe tu la miss boo,, ambik berkat,, so die ckp die papa kucing dulu hehehehe

      Delete
  12. mr. os ayh awk rupenyer,, hehee baru ku tahu.. slmt hari bapa utk bapa awk & semua yang bergelar bapa :)

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. TQ sally :) ur dad super juge juge

      Delete
  14. akak membesar dengan cerita-cerita Mr.Os..sampai sekarang pun masih lagi suka tengok cerita2 beliau...tak sangka Husna anak dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh terima kasih kak :) tetibe nak nagis hehehehe tah pape husna ni heheh

      Delete
  15. Waahh...upenye nama sebenar Mr.Os sama mcm ayah NS....jd nama ayah kita sama loorrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah la name ayah kite same la same la hehehehe :)

      Delete
  16. Ya Allah.. Husna ni anak mr.os rupanya... Terharunya sy... Berbangga jap sbb de rakan blogger anak artis sukaan ramai... :-)

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...