Wednesday, 4 June 2014

Travel- Melaka + Hantar Pizul ke UiTM

Assalamualaikum,

setelah beberapa hari menyepi, dan mmg agak jarang mengadap blog, sbb terlampau buzy menguruskan bermacam macam bende,
mana nak meniaga, mana nak pegi hanta sorang masuk Uitm, sorang convo, nak siapkan Blog, IG, FB semua bende,, dengan tak sihat.. gigih juga lah,, nak penuhkan semua bende,,

dan Alhamdlillah,, selesai la semua sudah, hari sabtu telah selamtalah menghantar adik aku yang 2nd last tu ke UiTM,Lendu Melaka, semua tanya ambik course ape,, haa die ni ambik course Photography, sbb die ni minat sangat ngan seni, mintak graphic tak lepas, tak kesah la yang penting die sambung belajar kan.. dari dok umah bergaduh je ngan diksu,, pening kepala aku,,






haaa tak sempat nak ambik gambar kt kampus die sebab ramai sangat orang, kitorang bermalam di area lendu,, sewa homestay, murah dan sangat berbaloi, sempat la bejalan area alor gajah ada satu pasar malam die besar, so lepak makan kt sane malam sabtu aritu, so lepas dah hantar die hari ahad tu kitorang pun teruslah berjalan ke area bandar melaka,,

mama la buat ayat sedih,, "mama tak penah jalan-jalan kat melaka",, cehhh padahal penah je,, tp dah lama la tak pegi,, so sampai je bandar melaka,, manusia punyer lah ramai,, jem teruk panas terikkkkk! sampai aku parking pon jauh dari bandar,, so jalan kaki sampai mcm nk terbang je rasa bia cepat sampai,

mmg dalam panas2 tu ape lagi aku pun cakap mama,, jom masuk dlm kapal tu sbb ada air-cond, harharhar,, mmg aku masuk cari air-cond duduk dpn tu je taknak gerak, mama pun sampai taknak keluar dah hehehehe, dekat sejam gak la dlm kapal tu, sbb tiket RM3.00 untuk Dewasa dan RM1.00 untuk kanak-kanak,, masuk bukan nak belajar sejarah sangat,, tapi nak sejuk je.. hahahaha

setelah tu dah tak larat nk jalan sbb panas sangat, kitorang pun geraklah pulang dari melaka ke nilai sbb anta cousin aku si azreen ni sekali, ok dari melaka sampai nilai 5jam setengah!,, dah mcm pegi perlis wehhhhhhhh jem teruk, mmg aku rasa mcm dh nk mencarut2 dah dlm kereta tu,, smpi 2 3 kali gak la tukar driver sbb penat hadap jem,,

ok thanks for your time,
xoxo Puan Husna

p/s: mmg tak la aku nak kemelaka time cuti sekolah lagi.. tobatttt!

10 comments:

  1. Replies
    1. sangat-sangat kak,, ni pun banyak tak settle lagi ni.. emmm

      Delete
  2. Replies
    1. haishhh tu la khai,, rasa nak nangis dh aritu hehehe

      Delete
  3. hahaha pergi tak kena time..tp nak buat mcm mna kan..
    tak pe lah pengalaman.. at least kami pembaca dpt pengajaran jgn pergi time cuti sekolah..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. mmg huh rasa nak menjerit pun ada kt situ.. mmg ramai gile gile orang,, melaka tu kan jalan die kan sempit sikit.. makin sesak jadinyer.. so pasni nk pegi pegi weekdays je hehehe

      Delete
  4. Tak pnh msuk kapal tu.. Tgk dr luar je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dlm kapal tu ada patung2 je cm tu, ngan cerita sejarah kapal tu,, n yang penting ada air-cond hahahahaha

      Delete
  5. last g melaka dlu..kebetulan kapal tu tutup utk renovation..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kapal tu una dh msuk 2 kali dah,, bkn ape pun cuma nak ambik air-cond je heheheh

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...