Monday, 10 November 2014

#NadiaWanWedding Done!

Assalamualaikum,

Salam isnin.. semoga harini akan jadi lebih baik dari semalam..

sabtu lepas, Alhamdulillah telah selamat berlangsung majlis persandingan blogger NurieSyaNadia dan pasangan Syazwan.. majlis yang sederhana tp meriah.. dan cantik.. as people know,, aku ngan nurie mmg agak rapat + husband die juga adalah kawan aku.. so kira pengantin dua-dua kawan aku..

dan aku di tugaskan untuk handle guest notes corner.. so konon-konon nak datang malam tp sbb hujan so tertangguh,, so esoknyer hari majlis tiba.. berdesup mr.H bawak kereta mcm pelesit sbb aku nak sampai kat dewan awal nak setup meja tu.. so pukul 10 baru sampai,, sbb jalan jem n masih hujan pagi tu... hujan rahmat wehhh..dan mr.H pun drop by je aku kat situ..

sampai je terus cari mama.. n setup meja.. nak tgk ape hasilnya... taraaaaaa...



ok dah settle tu aku pun duduk la kejap.. tp tak perasan jam dah pukul 11.00 time tu sebok dok main phone nak post gambar.. hehehehe.. pastu tetibe dengar jeritan dari "mama" mama nurie la.. aku pangil mama.. "unaaaaa salin la baju cepattttt dah pukul berape dah ni" pastu ayah pulak  "unaa makan dulu una..makan tau " hahaha kelam kabut aku bangun salin baju pastu terus makan dulu sebelum kene bebel ngan mama ngan ayah lebih panjang hahahaha.. kalau tak nak ber tshirt je la aku ni kan.. hahahah

disebabkan the other gurl taknak jadi brides maid dan semua nak datang lambat,, so aku je la yang ad tolong fmly nurie n wan kat dewan.. its ok.. sbb aku mmg agak rapat dengan fmly nurie.. mmg dah mcm anak jugak la.. "nurie mohon makan hati" ayah ngan mama sayang aku hahahaha n fmly wan pun aku kenal jugak.. so tak menjadi masalah utk diorg mintak tolong aku or ak nak tanyer ape2..

pengantin sampai agak awal.. sbb zohor awal.. ok mmg cantik sangat kau babe.. sangat-sangat.. baju lawa.. pelamin die mmg meletop!.. so sangat berpuas hati dengan outcome lepas dah bertungkus lumus mcm tu kan..


ini la pelamin yang ala ala frozen sangat.. mmg lawaaa sangat sampai Mr.H pun cakap ehh lawanyer pelamin die.. rasa mcm nak kawin lagi la.. hahahaha *ehem ehem cuba la kalau berani


here the love bird.. mmg sangat gojes.. sory gambar pengantin kat aku mmg tak banyak.. sbb mmg tak sempat nak ambik gmbr banyak2, lagi2 time makan mmg aku taknak la ambik gambar kan.. sbb pengantin pempuannyer tak berape senonoh hahahahahahahaha makan mcm dah 3 tahun tak jumpe udang tu..









dan ini adalah sebahagian geng blogger yang datang.. yang lain semua MIA.. yang ad tinggal ni je la.. Asha Hana , Nad , dan Aisya abaikan jela tudung yang dah herot2 tu yer.. mmg tak sempat dah aku nak tgk cermin.. hahahaha.. kalau nak tengok gambar pengantin lagi , nanti tunggu pengantin sndri up entry hahahaha

so pukul 4.00ptg mcm tu.. tetamu dah agak kurang aku pun balik la.. sbb kaki dah sakit.. yer berangan pki kasut mcm nak berangan tinggi kan.. tp tak tinggi mane pun gemok je lebih hahahaha

balik je sampai umah kul 5.00 petang telelap atas sofa.. bangun-bangun pukul 5.00 pagi laaaa.. nak jadi hape tido 12 jam mcm tu tah.. hahahah rupenyer dengan mr.H dah tak sedarkan diri.. hahaha lantakkkk dengan rumah gelap gelita tak bukak lampu,, dengan tv tak bertutup.. hahaha btl2 pengsan tu.. hahah 

to Nurie  
ko cantik+gile,, and harap jangan ada yang makan hatiii plk nanti tgk hahaha.. pelamin mmg meletopletop che ta wehh.. make up lawa baju lawa semua lawa la.. cuma wan je pendek hahahahahaha maaf yer pengantin.. ok dah takyah pening sangat dah.. boleh buat anak je pas ni ahahahaha.. love u babe.. may Allah sentiasa merahmati perkahwinan kau! nanti belanje aku makan ok! :)

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: seronok bile tgk majlis org lancar.. terus teringat majlis sendiri.. heemmm Alhamdulillah masih bersyukur walaupunnn!



13 comments:

  1. Alhamdulillah congrats tu nurie dan wan, semoga berkekalan sehingga ke jannah...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..mmg seronok g wedding kwn rapat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kite yang excited lebih cik mahhh hehehe

      Delete
  3. mg sgt cantik pelamin tu. tempah dgn siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kann,, kat setapak katenyer.. g tgk blog nurie die ad buat review pasal tu haritu

      Delete
  4. sdih xdpt pegi wedd makcik ni.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa.. nape awak tak datang hehehe

      Delete
  5. Thank you kakak sayang ! Eleh motip sangat nak buat ayat mama ayah sayang ko. Kesah ? Hahahaha. Thank you so much kakak , jasamu tidak mampu aku balas.

    p.s : nanti set date eh , open table okeh ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha esok la belanje aku makan.. hadiah birthday bolehhhh? hahahahah

      Delete
  6. Kak Unaaaa, hihi lajunya tak update :p Kak Una pun cantik je haritu dengan berkebaya! :D

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...