Friday, 21 November 2014

DIY : Guest Note Corner - #nadiawanwedding

Assalamualikum,,

salam jumaat yang penuh barakah.. ni kisah basi tapi baru teringat nak share.. hahaha, kesah ke,, nak share jugak.. sbb boleh bagi idea kepada bakal bakal pengantin kan,, yer la mane tau u allss nak buat GuestBook Corner or ape2 je la tmpt untuk guest korang tingalkan ucapan kan.. nak tempah bagai tp baget dah lari kat baju, pelamin semua kan.. so ni ada idea untuk korang DIY sahaja jimat dah tentu jimat,, dan ianya lebih mengikut kepuasan diri korang.. ok..

ok first.. this is what i made for #nadiawanwedding dan ini je la mampu utk aku sumbangkan.. hehehe so ape yang aku buat semuanya adalah DIY takperlu tempah tak perlu ape semua buat sendiri.. dan ini adalah apa yang aku buat untuk GUEST NOTES CORNER


WELCOMING BLACK BOARD


ni adalah welcoming black board handmade, tp yang ni kene cari la orang yang creative dan tangan seni sikit yer kalau nak buat. boleh search je kat google wedding black board. banyak je design lawa-lawa,, boleh tiru hehehe.. kosnyer cuma 
Mounting Board size A2 = Rm1.80 dan liquid paper = Rm 4.00
total = Rm 5.80 sahaja

p/s: sbnrnyer ad lagi 3 board size kecik aku tak sempat ambik gambar


LOVES NOTES


sumber gambar : NuriesyaNadia

love note ni tercetus idea bila terfikir nak buat lain dari yang lain
so nurie pun cakap nak buat mcm ni ok lah.. so nurie belilah craft paper dari blogger Cik Mah so sape2 nak dapatkan stock boleh tanyer dgn cikmah ok.. murah sangat harga dengan cik mah ni.. 

so dari craft paper tu.. buat je simple design dan print satu guna paper putih dulu,, satu paper A4 boleh dibahagikan untuk dapat 6 keping notes mcm kat atas ni.. so kalau dah print nak lebih jimat korang boleh je pegi kedai photostate,, korang photostat je terus atas paper craft tadi.. 
kos nyer adalah seperti berikut 
Paper Craft =RM 30.00/50 keping (tak ingat tp lebih kurang tu la)
Print =RM 0.50 / sekeping
Photostat = RM0.10/keping =RM5.00 utk 50 keping
*aku dapat lebih jimat sbb print kat office and photostat pun kat office so its free hahaha

dah siap di photostat korang potonglah mengikut size die.. dan siapp.. so dari 50keping paper a4 tu korang boleh dapat 300 keping notes mcm kat atas tu.. so jimat kan dan murahhhh

itu adalah barang DIY yang aku buat dan setelah semuanya siap masa untuk decor meja pula.. aku pun ad request dekat nurie nak frem yang ad gambar die utk tambah deco meja.. so die bagi la gambar die..untuk di letakkan di meja.. dan kebetulan juga mama nurie takde tempat nak letak gule2 so letak juga disitu.. saja bagi tambah2.. dan inilah hasihnyaaaaaaa



Photo Props tu pun buat sendiri je.. print atas kertas,, pastu tampal atas kotak.. tampal lidi.. siapppp!
simple je tak serabut sangat.. dan sape2 nak kawin tu n nak buat sendiri.. korang boleh buat sendiri je.jimat mudah dan pasti nya murah.. *tp kalau kaya tu tempah je la yer hehehe. tp harap2 adalah org yang boleh bantu korang sbb pengantinkan banyak juga bende nak pikir lagi.. so seeloknya serahkan kepada org yang creative dan yang boleh diharap ye.. kalo tak guest corner kemana.. die kemane.. hahahaha so selamat Ber DIY untuk B2B..

thanks for your time
xoxo Puan Husna



12 comments:

  1. Br sempat bc...wah..tq share ye...mari2..siapa nk beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tgk tokey craft paper dah masuk heheheh :)

      Delete
  2. Replies
    1. hahaha semua org boleh buat zati.. nanti zati buat ok! heheh

      Delete
  3. blh bgtau liz tk mn nk beli blackboard paper tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blackboard tu ad jual kat stationary mcm2 size ad.. hehe murah je pun.. kat popular pun ad

      Delete
  4. Hahahahahahaha thank you la kakak ! Kalau tak , memang guestbook corner aku kelaut jawab dia. Mmuah ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tidakkkk hahahah guestbook ko jadi buku latihan sekolah adik aku je la kot hahahahah u most welcome bebeh

      Delete
  5. Replies
    1. haaaa nanti akak buat ehhh.. pastu akak tunjuk kat kite hehehe

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...