Tuesday, 18 November 2014

Movie Review- Rombongan Cik Kiah Ke Kelana Jaya

Assalamualaikum,,

salam isnin semua.. sabtu lepas balik gombak tgk la teaser cerita Rombongan Cik Kiah Ke Kelana Jaya (RCKKKJ) tu, so mmg tgk teaser pun kitorg dah ketawa mcm nak gile.. so buat keputusan utk beli la kat Astro First cerita ni..


kalau dulu tahun 1998 haaa 14 tahun lepas sape pernah tgk cerita rombongan cik kiah ke Sukan Komenwel sekarang ni kesinambungan dari cerita tu la die buat cerita RCKKKJ ni..

berkisahkan tentang cik kiah yang membuat satu rombongan untuk menghantar en.isnin dan kuntum Menunaikan haji.. dan dalam perjalanan ke Kelana Jaya tu macam-macam yang terjadi..



mmg satu cerita komedi yang agak ringan tetapi kalau anda adalah orang Perak anda pasti ketawa kerana bahasa yang digunakan adalah pior Perak punyer.. kitorg adik beradik yang mmg anak perak ni mmg berdekah-dekah la ketawa tgk cerita ni.. cerita ni agak dekat dengan masyarakat sbb die membawa keragaman watak yang mmg kita sendiri tahu mmg ada orang yang ber perwatakan seperti dalam cerita ni..



cuma aku rasa Chacha maembong kalau die berjaya cakap perak n study sikit how to ikut loghat perak mesti lagi best.. sbb sebagai seorang pelakon kalau die study n usaha untuk jadikan watak itu lebih real barulah nampak die sebagai seorang pelakon yang hebat..

so bagi yang belum tgk cerita ni.. aku rasa boleh la pegi beli kat astro first tu.. sbb cerita ni takde keluar kat wayang pun.. n aku rasa tak rugi pun bayar RM15.00++ untuk sokong cerita melayu.. dan identiti malaysia tu sendiri.. :)

ok thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: mr.H yang tak paham bahasa perak pun ketawa tgk cerita ni,, abah pun yang jarang ketawa tgk cerita melayu,, die boleh tersenyum jugak la tgk cerita ni..

10 comments:

  1. klo abah awk pn blakon skali dlm cete ni mesti lagi lawak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah TQ mila.. tp bukan rezeki die utk cerita ni.. tp yang belakon kat dlm cite ni pun best best tau

      Delete
  2. Replies
    1. amboi anum jangan guling2 sangat hehehe

      Delete
  3. Ade aku pula yang beli cite ni kang. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli beli jangan tak beli beli beli.. best wehhh.. mau mak mertua ko kata ko gile kang ketawa dlm bilik sorg2 hahahah

      Delete
  4. Replies
    1. mmg lawak cik viva cite ni.. nanti tgk ok!

      Delete
  5. Keseluruhan cerita ni agak bosan.. Sy smpai tertido... Itu bg sy lah.. Mgkin jalan ceritanya yg agak slow kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. hehehe mungkin kak Maria bukan org perak kot.. tpp mmg cerita ni komidi ringan je.. cerita die tak sarat sangat..

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...