Tuesday, 10 February 2015

Ice Cream Yang Menjadi Viral Di Malaysia!

Assalamualaikum,,

lepas satu satu makanan menjadi viral dekat malaysia sbb keunikannya..ad yang pakai pasu, ad main gulung, ada pakai tempurung, dan macam macam lah,, jom kita tgk antara Ice Cream yang menjadi viral hingga hampir semua org nak ambik gambar dan nak mencubanya sendiri..

ICE CREAM GOYANG
ice cream ni dulu menjadi viral sbb boleh dapat kat pasar malam, dan harga pun cuma RM1.00 dan kini kebanyakan pengusaha ice cream goyang boleh dijumpai di kenduri kenduri kawin,, sebagai salah satu menu yang menarik.. keunikan cara membuat ice cream ini menarik minat org ramai untuk cuba merasai sendiri ice cream yang mampu mengeras dengan pantas ini.. 

SANGKAYA



ice cram yang berasaskan kelapa, dengan keunikan rasa kelapa, selain itu, cara presenting mereka menggunakan tempurung kelapa itu juga berjaya menarik lagi minat orang ramai untuk merasai sendiri Ice cream sangkaya ini.. banyak juga tempat yang dah jual.. ampang point ada, jalan alor ada,, boleh tgk kat fb diorang SANGKAYA

JIPANGI ICE CREAM (ICE CREAM TONGKAT)




ini merupakan sejenis ice cream yang famous di Korea, dan kini dah mule menapak di malaysia.. keunikan kon yang seperti tongkat membuatkan orang ramai ingin mencuba sendiri merasai keenakan ice cream itu.. tapi aku sendiri masih tak pasti kat mane ad jual ice cream ni.. tp untuk brand Jipangyi tu ada di time square.. so sape nak rasa boleh la try cari2.. ok!

ICE CREAM GULUNG



ice cream gulung ni pula adalah ice cream yang agak famous di thailand, dan mule memasuki malaysia dan menjadi kegemaran rakyat malaysia dengan keunikan cara menyediakannya,, ice cream gulung ni di buat dengan mengeraskan icecream pada kuali yang sejuk,, dan ramai yang mengatakan bahawa ice cream ni sedap,, ice cream ni boleh dapat di Langkawi, kl pun dah ada tak salah di downtown mines, danau kota pun ada.. 



 ICE CREAM PASU

ni mmg cukup viral sampai macam macam gambar ice cream pasu dapat di lihat di fb menjadi viral.. dari yang beli, buat sendiri sampai yang buat lawak tentang ice cream ini pun ada,, keunikan ice cream ini cuma pada cara rupa bentuknya sahaja,, namun bagi kebanyakan,, rasanya adalah seperti ais cream biasa,, bagi aku pencipta ice cream pasu ni cukup kretif dengan menampakkan rupe ice cream ni seperti satu pasu mini namun sebaliknya ianya adalah ice cream.. ice cream ni boleh di dapati merata malaysia, dan kalau nak buat sendiri pun boleh.. ramai juga yang membuat tutorial cara buat ice cream ni.. so bagi yang nak mencuba selamat mencuba.. 

thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: sumber gambar adalah dari google.

15 comments:

  1. Jipangi tu tak pernah rasa lagi. Eheh :D

    ReplyDelete
  2. JIPANGI tu kan unik sgt dan boleh salang anggap. .ngeee

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ZAKIAH ZAKIAH....OOOOOO ZAKIAH...ZAKIAH ANAK MAMAT PANDE...ANGKAT JEMURAN ZAKIAH..HUJAN DAH TURUN ZAKIAH

      Delete
  4. semua tak minat..ehhh..kekeke....kurang suka makan ais krim

    ReplyDelete
    Replies
    1. KESAH APE KAU?????BOOOOOOO...X MAKAN AIS KRIM KONON..WEK :P..PADAHAL...

      Delete
  5. Mujur bukan kaki eskem , kalau tak mau aku seret Wan bawak pergi rasa semua eskem ni. Hahahaha.

    ReplyDelete
  6. Hehe.. sy tetap suka ais krim dua puluh sen... heee

    ReplyDelete
  7. macam-macam orang niaga sekarang ye.. kelakar pun ada..

    ReplyDelete
  8. Aduh semua tak try ni acane ni hihi
    Kak una tak masukkan ice cream magnum ke hiks

    ReplyDelete
  9. aiskrim pasu tu ramai cakap dah lama tp sekarang baru viral sebab ada fb, insta semua kot. hahahaha :D

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum... wahh sedapnya aiskrim.. lama tak makan aiskrim ehehhehe

    ReplyDelete
  11. belanja lah smua ais krim yang ada kat atas tu :3...HUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHYU

    ReplyDelete
  12. teringin nka makan aiskrim gulung tu

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...