Monday, 23 March 2015

Product Review : Asus Zenfone 5 Lite

Assalamualaikum,,

eemmmm ok harini nak review pasal phone yang baru je mr.H hadiahkan kat aku.. Alhamdulillah,, sebenarnyer taknak pon phone baru tapi sbb kan semua dah nyampah call aku tak dapat,, wassap tak balas.. kalau balas pun bertahun.. so die belikan la jugak hadiah katenyer.. 

so inilah new phone yang dibelikan oleh mr.H untuk aku 

Asus Zenfone 5 lite


ni adalah spec phone ni.. maafle ambik dari pak google je gambo ni.. hehehe



ok selama seminggu aku pakai alhamdulillah.. phone ni bg aku agak laju dalam excess internet.. kira kalau nak tgk video tu loading die kejap je la.. sbb ram die 1GB

tapi untuk yang kaki selfie.. aku tak galakkan lah korang beli phone ni sbb front cam die cuma 0.3mp je wehhh.. mmg kotak2 la muke korang.. tapi cam belakang die agak cantik la untuk level phone 8MP tu dah cukup cantik dah sebenarnyer.. 

aku suke size phone ni yang tak terlampau besar dan tak terlampau kecil.. kira just nice je la utk pegang.. 

Harga? ok untuk spek smart phone with 1GB RAM, internal 8G, gorila glass aku rasa harga die reasonable jugalah.. mr.H beli kat Wangsa Walk sembang2 dapat harga
  RM450.00 sahaja 

mr.H pun pilih nak beli Asus ni sbb abah ngan Boy (adik aku) juga pakai Asus, abah pki Zenfon 5 LTE, boy pakai Zenfone 6,  yang LTE tu spec best lagi and mahal sikit lagi dari yg lite aku punyer ni.. and zenfone 6 pun sama spec lagi power size lagi besar and harga pun mahal sikit lagi.. 
jadi lepas tgk abah pki dah dekat 1tahun ok je laju je semua.. so mr.H pun deside la nak beli jugak.. 

bagi yang tengah cari phone and rasa nak something yang murah dan laju.. ini slaah satu pilihan terbaik untuk korang ok :)

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: thaks to mr.H juga sbb bagi hadiah hikhikhik



7 comments:

  1. Nak hp jugak ! Hp da canggih takde gambar selpie dengan aku juga lagi tak tahulah saya. Hahahaha.

    ReplyDelete
  2. akak pon zenfone 5 gak tp bkn lite pnya...dpn 5mp x salah ke lain...hahaha

    ReplyDelete
  3. kira berbaloi gak lah kan pakai asus ni..harga berpatutan..

    ReplyDelete
  4. wahhhhh....memng harga dipasaran sekrg RM450 k atau pandai cakap yg dpt murah tuh..hehehhee..baru sembng ngn kawan pasal phone nih.....dia beli dalam RM600++
    ....Cantik gak tgok design dia..nampak grand dan eksklusif...!hehehhehehe...

    ReplyDelete
  5. Wahhh. macam best pulak guna asus ni

    ReplyDelete
  6. 2 org budak opis sally pakai neh...hihihihi

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...