Thursday, 5 March 2015

#NNPremiereScreening : Movie CHAPPiE


Assalamualaikum...


Language:English
Subtitle: -
Genre:Action / Thriller
Running Time: 120 minutes
Director:Neill Blomkamp
Cast:Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja, Yo-Landi Vi$$er, Jose Pablo Cantillo, Sigourney Weaver, Hugh Jackman
Distributor:SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Synopsis:
Every child comes into the world full of promise, and none more so than Chappie: he is gifted, special, a prodigy.  Like any child, Chappie will come under the influence of his surroundings – some good, some bad – and he will rely on his heart and soul to find his way in the world and become his own man.  But there's one thing that makes Chappie different from anyone else: he is a robot. The first robot with the ability to think and feel for himself. That’s a dangerous idea – and it’s a challenge that will pit Chappie against powerful, destructive forces that would ensure that he is the last of his kind. 


haaaaa semalam telahpun berlangsungnya #NNPremierScreening untuk Movie yang akan mula di tayangkan di pawagam pawagam berhampiran hari ini, iaitu cerita #Chappie. ok dah baca sinopsis? haa now aku nak bagi pendapat aku tentang cerita ni..

Jalan cerita yang cepat dan tidak banyak tanda tanya membuatkan aku rasa cerita ni makin di tgk makin best.tak sedar duduk dlm tu 2 jam. dan kisah Chappie si robot yang mampu berfikir dan mempunyai perasaan membuatkan watak chappie ini sangat fun untuk di tonton.. cerita ni berjaya menarik minat aku dengan jayanya... unsur ganas dalam filem ni pun tidak lah terlampau extrem mcm cerita saw ke ape, cuma mmg sesuailah 18 tu untuk filem ni sbb unsur gangster dalam filem ni boleh tahan power jugak.. eemmm aku dan mr.H adalah peminat Hugh Jackman tapi watak die dalam ni aku tak berapa minat hehehehe sorry nak tau nape aku tak suke.. korang kene g tgk sendiri cerita ni ok.... tapi lakonan die masihhh power as usual! and watak yang paling memberi kesan pada aku adalah watak mommy Chappie.. alaaaa cite ni pun aku boleh bantai nangis wehhh.. pelik.. tp mmg ada part2 yang agak sedih.. bagi peminat movie, korang kene pergi tgk cerita ni. so kalau nak g tgk movie tak tau nak tgk cerita ape.. haaa boleh tgk ni, sure tak tido dalam panggung hehehe. so bagi skala bintang...

mau beri brapa bintanggg yaaaa????

OK Saya Bagi 4 Bintang...

spacial Thanks utk Nuffnang sbb bg i tgk movie ni.. hehehe baik hati rupenyer Nuffnang ni *bodekkk kuat husna ni.. bodek2 untung2 dapat tgk #Cinderella pulakk heheheheh

thanks for your time
Xoxo Puan Husna


12 comments:

  1. Assalamualaikum husna. wahh macam best je.. lama rasa tak pergi tengok wayang. ekekkeee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok sheila g serbu panggung cepattt heheheh :)

      Delete
  2. Kite dah lama tak tengok movie.. sob.. sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa skali skala kene reward your self jugak pegi tgk pegi tgk hehehe

      Delete
  3. Untunglah tengok wayang. Robot pun ada hati perasaan. Manusia ? Hareeeemmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. manusia slalu lupe hati die letak kat mane.. mungkin tercicir dalam longkang!

      Delete
  4. Replies
    1. haaa anum g ajak kudut tgk cite ni hehehe

      Delete
  5. macam best je. macam nak pergi je. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi tgk inani.. boleh nangis tgk cite ni hehehe

      Delete
  6. ala nak kene dating la macam nie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa itu le itu le.. sile sile booking cepat hehehe

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...