Monday, 18 August 2014

Malang tidak berbau- Kemalangan Kurang Ngeri Aku dan Mr.H

Assalamualaikum,

salam isnin,
masih terhenjut2 jalan, tapi gigih pergi kerja jugak sbb banyak lagi bende nak di sattlekan, yer lah MC pun dah tamat tempoh,, so kerja pun bermula lah,, haaa kenape aku MC, ramai juga yang tau,, tentang aku dan mr.H ditimpa sedikit kemalangan pada rabu lepas. mcm mane boleh kemalangan? mcm ni ceritanya,

pada rabu lepas,, aku sepatutnyer masuk halfday sbb pagi tu ada ambik exam SPA so selesai jawab terasa malas nk pegi kerja tu membuak2 pulak... hahaha taktau kenape.. tapi nak jugak pegi, kul 1 habis exam,, dari gombak.. ckp ngan mr.H nak balik serdang n nk g office sekali.. n mr.H pun ckp haaa ok, mcm biasa aku dan mr.H mmg selalu naik moto kalau nk mengelak jem, kebetulan hujan pulak renyai2 je,, so mr.H kata takpe la redah je la..kang lambat pulak nk masuk office,,

so dari gombak laluan biasa MRR2,, tak sesak sangat cuma kereta agak perlahan kerana hujan,, dan jalan basah,, tiba je kat taman melati, ada satu kereta Nissan SYLPHY tak ingat no plat, pemandu wanita berbangsa cina,, tiba2 main main brek tanpa sebab, mr H masih berada di belakang kereta tersebut, kelajuan biasa 60km/j

sampai je taman melawati sebelum Zoo, kami berada di lane 1, sbb mmg tak laju pun bawak,, dan kereta tadi main brek lagi,, dan kali ni,, secara tiba-tiba die terus brek berhenti atas jalan tu,, kitorang yang berada di belakang kereta tersebut cube memotong tetapi tak berjaya dan mr.H nakkan mengelak kereta tu dan jalan basah, kitorangpun mengelimpar diatas jalan tu dan terserek la dlam 10m mcm tu..

mr.H dah tak pikir sakit atau ape,, terus dokong aku bawak ketepi jalan takut kene rempuh dengan kereta lain pulak, sbb aku dah terbaring atas jalan tu sbb waktu tu rasa kepala dah pinau-pinau dah,, dah kat tepi jalan tu baru la cerah balik,, kira ramai jugak la yang baik hati tolong kitorang,, angkat motor bawakkan ketepi semua.. dan kereta tadi terus je jalan mcm takde ape2 yang berlaku,, yerla die kan kat depan,, bukan die tau kitorang jadi ape kat belakang kan..

so balik tu nasib baik moto masih ok, so mr H gagahkan diri jugak bawak aku balik naik moto,, sampai umah,, dengan baju dah koyak rabak,, tgk mane luke.. so mmg agak fobia jugalah jap nak naik moto lagi,, ni kira kali ke 2 aku menyarap atas MRR2 tu,, lepas 4 tahun lepas,, yang tu agak teruk la,, yang ni nasib baik takde patah riuk ape semua,, sekadar luke2 dan lebam2 je la..




ni je yang aku boleh tunjuk sedikit luke2 yang ada,, and ada lagi kat pinggang yang tu takyah tunjuk la ngeri sikit la.. hahahaha,, kang korang pulak nangis.. heheheh so malang tu mmg tak berbau,, tp kalau dah tertulis ini takdirnya,, mcm mane kita cuba mengelak pun akan kene juga.. terima dengan redha dan anggap ini ujian dari allah,, dan tanda Allah masih sayangkan kita,, sbb die masih memberi kesempatan untuk kita diuji.. sakit tu kan menghapus dosa kecil.. so kepada readers semua,, tak kira la naik apa pun korang,, jalan kaki pun,, berhati2 yer.. semoga Allah akan melindungi kita :)

thanks for your time
xoxo Puan Husna

p/s: lepas excident tu,, balik tu zara terus nangis tak berenti,, mama suruh mandi pastu kitorg dah mandi semua baru die tak nangis,, mama kata kalau excident selalu bende2 tak baik boleh ikut balik,, so seeloknya kalau excident ke ape balik mandi terus..

15 comments:

  1. take care husna semoga cepat baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq anum,, alhamdulillah dah nak baik dah

      Delete
  2. banyaknya luka..
    nasib baik tak teruk sangat kan? semoga cpat sembuh ye.. :)

    ReplyDelete
  3. luka2..darah ni ngerilah kita..
    ht2 selalu tau..
    tp tulah malng tak berbau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la malang tu mmg tak berbau.. cuba berhati2 pun kalau nk kene tu.. redho je la.. heheh

      Delete
  4. ya Allah una...kenapa akak tak tau pun ni...get well soon yer una...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde ape kak sikit je ni.. biase la tu luke2 jatuh tu kan.. hahaha TQ kak :)

      Delete
  5. Aduhhhhh...ngeri tgk drh2 ni.trus rs ngilu

    moga cpt sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zai sama mcm kakak una,, die tgk darah die pengsan dulu.. hehehe TQ kak zai :)

      Delete
  6. Punca tak dapat makan open house ni. So aku nak kena kesian ke tak ni ? Hahahaha !

    p.s : kang ada yang baca komen kata aku ni keji. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha kalau anda di keji jangan salahkan saya.. tp rasanya takyah kesian kt aku kot.. ko lagi kesian tak dpt mkn asam pedas hahahahahaha

      Delete
  7. ish...dh lama x luka2 mcm ni..seriauuu plak kite

    ReplyDelete
  8. singgah follow sini..ain dah lama tak naik moto lepas accident dulu. sampai sekarang tak nak amik mesen moto.fobia sungguh..

    ReplyDelete
  9. salam..


    innalillah. semoga cepat sembuh.. kesian nya tengok.

    ReplyDelete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...