Monday, 29 June 2015

CUTI SEBULAN - OVARIAN CYST PECAH! Part 1

Assalamualaikum,,

makkk hai ni betul bersawang dah ni blog ni.. jap kita vacum semua sawang sawang yang ada.. dan kini husna kembali beraksii yeeehhhhh!,

haaa mesti ramai tertanya-tanya ( mcm gelamour sangat) hahaha mane la minah ni hilang lame tak update blog ni.. hahahah ok meh aku cerita pengalaman..

pada 26 MAY 2015, pagi bangun nak g keje.. tiba tiba perut sakit sangat sangat sampai menangis2 la kat rumah n ingatkan sakit biasa mcm setiap bulan.. tp kalini lain sangat sakit die.. so sbbkan tak tahan sangat-sangat terus ajak mr.H pergi hospital sbb baru kul 7pagi.. clinik mmg tak bukak lagi.. so terus la ke Hospital Selayang.. masuk Emegancy.. n nasib baik tak tunggu lama sbb org tak ramai.. terus die pangil perut makin sakit ni..

then die ingat batu karang aku ckp kencing semua normal,, takde sakit tak ape.. tp perut mmg sakit.. dan disebabkan due 26 may tu patutnya due aku period so aku ckp mungkin nk period sbb sepatutnya due period.. then die kata ok.. masuk ubat tahan sakit dulu pastu kita buat scan..

then aku pun pegi la masuk drip utk ubat tahan sakit.. then terus pegi scan.. then waktu ni mmg dah tak sedap hati sbb doc doc tu  (ramai ok doc nyer )semua dah berkumpul and tunjuk.. waktu scan tu..

"ehhh what is this haa.." sambil die tekan2 la mesen ultra sound tu kat perot aku yang mmg tgh sakit.. lepas kene ubat tahan sakit tu dah lege sikit tp dah mule mamai nak tido plk.. mr.h  setia la tunggu kat tepi.. then datang sorg Doc kata kita bawak die g Tinggkat 11, jumpa pakar sakit puan.. sbb diorg jumpa something dlm sistem peranakan aku..




sampai je atas.. tak sempat duduk.. Aku dah pitam dulu kat situ terus nurse n Doc angkat aku utk buat 2nd scan pki mesin yg canggih sikit.. terus Doc tu cakap..
"U might be pregnant Luar Rahim n bende tu dah pecah! kita tak boleh tunggu,, u kene masuk untuk Opperation segera sbb bende ni mmg bahaya.. u dah berdarah banyak sgt kat dalam"so aku yang mmg dah mamai separuh2 terus Doc pangil Mr.H terus sign surat utk operation terus.. so lepas semua nurse2 tu cocok2 aku ngan jarum yang aku pun dah tak larat nak jerit sakit.. dah redhoo dah waktu tu.. sampai 5 Drip die pasang kat tangan.. nak pasang tu pun mak haiii bukan main banyak kali plk die cocok nak cari laluan..

then terus tunggu nurse tolak aku ke katil utk salin baju semua sbb nk masuk bilik operation dah.. selang 1 jam tak sampai mcm tu tunggu terus aku di tolak masuk bilik bedah utk jalani pembedahan..


ni rupe sebelum masuk bilik bedah tu.. hahaha waktu ni tak takut pun tp satu badan mengigil tak tau kenape.. 

so nak tau ape jadi next? haa tunggu next entry ok!.. penat type panjang-panjang hehehehe



thanks for your time
xoxo Puan Husna


p/s: banyak nak cerita ni.. tp kalo panjang kang boring plk baca.. bia die bersambung-sambung ok! heheh

18 comments:

  1. Replies
    1. mmg sakit guling2 nak jalan pun tak boleh

      Delete
  2. adeh....klo bab pengalaman mcm ni, panjang pon best je baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tunggu next entry kita sambung cite dlm bilik bedah pulak.. heheh

      Delete
  3. Ya allah...sambung citer lg husna...x sabar nk tau..patut la senyap je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak.. nak update blog pun mmg tak larat ni baru dah sihat betul ni kembali menaip ok nti kite sambung lg ok hehe :)

      Delete
  4. Allahu akak yang membaca pun tau memang sakit ni... Hurmm... semoga husna kembali sihat seperti sediakala yer... jaga diri jaga pemakanan dan In Shaa Allah akak akan sentiasa doakan una...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn terima kasih kak,, alhamdulillah dah semakin sembuh dah...

      Delete
  5. Patut lama x nmpk husna.. Get well soon husns.. X sbr tggu next entry ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn TQ insyaallah tunggu esok ad next entry.. heheheh

      Delete
  6. Cepat2 sambung cerita nk tau...moga2 cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dah sambung dahh.. tgk next entry :) TQ cik Mah

      Delete
  7. semoga cepat sembuh dan cepat sambung...nebes bace bab operate2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah kannn.. nebes i allsss... dah g baca next entry kite dah sambung dah hehehe :)

      Delete
  8. Replies
    1. alhamdulillah dah makin sembuh ni hehehe :)

      Delete

thanks for reading, jom share pendapat tentang post ni (^_^) TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...